Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
Connect with us

Παναχαϊκή

Αυτοί είναι οι Αμερικάνοι επενδυτές που ενδιαφέρονται για την Παναχαϊκή-Τι δηλώνει o επικεφαλής του fund

Δημοσιεύθηκε

στις

Aνοικτό διατηρούν το ενδιαφέρον τους για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Παναχαϊκής οι τέσσερις Αμερικανοί επενδυτές, οι οποίοι έκαναν πρόσφατα κρούση στη διοίκηση της ΠΑΕ, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα sdna.gr διαπιστώνοντας σημαντική διαφορά στο οικονομικό.

Φωτό: Διακρίνονται από αριστερά:(Άστον Μπέιλι, Τζόσεφ Κόμπζαν, Μπράντον Μπέιλι και Τζάρεντ Βέις).

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες με την Παναχαϊκή να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, καθώς παραμένει ορατό το ενδεχόμενο η ομάδα να αγωνιστεί στη Γ΄Εθνική.

Το gnomip.gr αποκαλύπτει πως οι Αμερικανοί που ενδιαφέρονται είναι τέσσερεις επενδυτές νεαρής ηλικίας που διαμένουν μόνιμα στο Μπρούκλιν. Ο λόγος για τους Άστον Μπέιλι (Ashton Bailey), τον αδερφό του Μπράντον (Brandon Bailey) kai και τους συνεταίρους του Τζόσεφ Κόμπζαν (Joseph Kobzan) και Τζάρεντ Βέις (Jared Weiss), οι οποίοι συμπράττουν τα τελευταία χρόνια στην εξαγορά επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη και άλλες Πολιτείες, με έμφαση στον χώρο της εστίασης, της αγοράς ακινήτων, του εμπορίου και των γυμναστηρίων.

Στόχος τους είναι η εξαγορά προβληματικών ή υποβαθμισμένων επιχειρήσεων ,η εξυγίανσή τους και η δημιουργία υπεραξίας, εφόσον ασφαλώς τα οικονομικά δεδομένα ευνοούν μια ανάλογη προοπτική.

Ο Άστον Μπέιλι αναφέρθηκε στο εγχείρημα της Παναχαϊκής γεννήθηκε λόγω της γνωριμίας και συνεργασίας τους με τον άλλοτε Γενικό Αρχηγό της ομάδας,  Πέτρο Σταθάκη, ο οποίος είναι Αμερικανός υπήκοος και διαμένει μόνιμα στην αμερικανική μεγαλούπολη τα τελευταία χρόνια.

Τονίζει επίσης πως, σε περίπτωση εμπλοκής με την Πατρινή ομάδα, θα επιδιώξουν επαφές με τους φορείς και την κοινωνία της πόλης, αλλά και διερεύνηση της τοπικής αγοράς, για περαιτέρω επενδύσεις.

-Κύριε Μπέιλι, αρχικά να αναφερθούμε στο επιχειρηματικό γκρουπ. Ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους επενδύετε και σε ποιες πόλεις δραστηριοποιείστε;

Α.Μ. Στο γκρουπ το δικό μου είμαστε επιχειρηματίες που διαμένουμε μόνιμα στο Μπρούκλιν και συνεργαζόμαστε τα τελευταία λίγα χρόνια, επενδύοντας σε εταιρείες σε ολόκληρη την χώρα. Έχουμε επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη, την Βιρτζίνια, την Καλιφόρνια και την Φλόριδα και εστιάζουμε σε ευκαιρίες δημιουργίας αξίας, κυρίως στην αγορά ακινήτων, το εμπόριο και τα ξενοδοχειακά. Μας ενδιαφέρει κυρίως να βρίσκουμε εταιρείες που χρειάζονται μια νέα αρχή».

-Έχετε ασχοληθεί ξανά με ποδοσφαιρική ομάδα ή εν γένει τον επαγγελματικό αθλητισμό;

Α.Μ. Επαγγελματικά δεν έχουμε ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός θα είναι κάτι νέο για εμάς. Αυτός είναι ο λόγος που ο Πέτρος Σταθάκης είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ. Δεν είχαμε σκοπό να τρέξουμε μια ποδοσφαιρική ομάδα, γνωρίζουμε όμως τον τρόπο για να βρούμε τους κατάλληλους ανθρώπους να το κάνουν αυτοί.

Ε.Ρ. Πώς λοιπόν προέκυψε το ενδιαφέρον για την Παναχαϊκή με δεδομένο ότι δεν έχετε άλλη σχέση με την Ελλάδα ή την πόλη της Πάτρας;

Α.Μ. Έμαθα για την Παναχαϊκή από τον Πέτρο. Είναι κάτι για το οποίο συζητάμε εδώ και 3-4 χρόνια. Πάντα υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες διότι πλέον έχουμε μάθει πως να αποκαθιστούμε ένα μπραντ. Αυτό ακριβώς είναι που πιστεύουμε ότι έχει σημαντική αξία για την Παναχαϊκή και την πόλη της Πάτρας. Μας ενδιαφέρει και η πόλη, θέλουμε να έχουμε και την τοπική κοινωνία μαζί μας.

-Έχει ήδη γραφτεί ότι κάνατε μια προσφορά αλλά δεν υπήρξε σημείο επαφής. Τελικά τι ισχύει απ’ όσα έχουμε μάθει;

Α.Μ. Κατ’ αρχήν, δεν θα ήθελα να μπω σε συγκεκριμένους αριθμούς. Εμείς κάναμε προσφορά μέσω ενός δικηγόρου στην Αθήνα. Αφού μάθαμε λεπτομέρειες για το χρέος της ΠΑΕ αλλά και την προοπτική που έχει, υπολογίζεται ότι κυμαίνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μέσω του δικηγόρου αυτού επικοινωνήσαμε με τον δικηγόρο της Παναχαϊκής και κάναμε μια προσφορά για τις μετοχές του κ. Μπάρλο, με μια ελάχιστη διαφοροποίηση στην περίπτωση που η ομάδα δεν έπαιρνε την αδειοδότηση. Αυτό που σας λέω έγινε πριν από ένα μήνα. Η προσφορά μας δεν έγινε δεκτή. Η αντιπροσφορά που λάβαμε ήταν για ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο. Απαντήσαμε ότι απέχει από αυτό που θέλουμε να επενδύσουμε. Εμείς θέλουμε να βάλουμε τα χρήματα για να φτιάξουμε μια νέα ομάδα, διότι ομάδα αυτή την στιγμή δεν υπάρχει, ενώ υπάρχει και το χρέος. Με δεδομένη την κατάσταση στην Ελλάδα θεωρούμε ότι το χρέος της Παναχαϊκής δεν είναι μικρό.

– Σκοπεύετε να επανέλθετε;

Α.Μ. Σεβόμαστε τον κ. Μπάρλο, ξέρουμε ότι επένδυσε χρήματα, με προσωπικό και κοινωνικό κόστος, όπως σεβόμαστε και την Ιστορία της ομάδας. Όμως, το θέμα είναι τα χρήματα που θα επενδύσουμε να πάνε στην ομάδα και όχι στην τσέπη κανενός. Θέλουμε να ανεβάσουμε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία και ξέρουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ομάδα και η πόλη αξίζουν καλύτερα. Εστιάζουμε στον στόχο της δημιουργίας μιας ομάδας με μέλλον. Πιστεύουμε ότι επενδύοντας στην ομάδα, την πόλη και την κοινότητα της Πάτρας, το αποτέλεσμα θα είναι επιτυχές.

– Είναι ορατό, η ομάδα να βρεθεί στην Γ’ Εθνική, σε αυτή την περίπτωση, σας ενδιαφέρει εξίσου το ίδιο η Παναχαϊκή;

Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως σίγουρα μας ενδιαφέρει η περίπτωση της Superleague 2, χωρίς να αποκλείω οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Είναι κάτι άγνωστο για μας, καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν υφίσταται εταιρεία. Πολλά θα εξαρτηθούν από την εισήγηση του συνέταιρου μας Πέτρου Σταθάκη που γνωρίζει καλύτερα και έχει την πλήρη ευθύνη του πρότζεκτ.

– Εύλογα ο κόσμος θα αναρωτηθεί για το ποιο είναι το ύψος της επένδυσης που έχετε σκοπό να κάνετε, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Α.Μ. Δεν μπορώ να σας πω ξεκάθαρα πόσα θα επενδύσουμε. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να δούμε εκτενέστερα τι ζημιά υπάρχει και να την αποκαταστήσουμε. Εξ όσων γνωρίζω, υπάρχει χρέος στην ομάδα και δεν πρόκειται να προχωρήσει εάν δεν διορθώσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος.

– Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τον κόσμο της Παναχαϊκής και την πόλη της Πάτρας;

Α.Μ. : “Δίνουμε αυτή την συνέντευξη προκειμένου να γνωστοποιήσουμε ότι είμαστε εδώ σε περίπτωση που αλλάξει κάτι και κάποιος θέλει να απευθυνθεί σε εμάς».

 

  • Το gnomip.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως υπάρχουν επαφή με ανθρώπους της Παναχαϊκής ωστόσο περιμένουμε να δούμε αν οι συζητήσεις καταλήξουν σε συμφωνία ή όχι και στη συνέχεια περιμένουμε να δούμε και από τους Αμερικάνους επενδυτές ποια ακριβώς είναι τα σχέδια τους για την Πατρινη ομάδα.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ Χ. ΚΟΓΚΟΣ

Παναχαϊκή

 Ξεκινάει η προετοιμασία για την Κ19 και την Κ17 της Παναχαϊκής

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την έναρξη των προπονήσεων της Κ19 και Κ17 της Παναχαϊκής προανήγγειλε το γραφείου τύπου της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Κ-19 και η Κ-17 στην εκκίνηση. Η ομάδα Νέων της Παναχαϊκής ξεκινά την προετοιμασία της ενόψει της νέας περιόδου όπου θα αγωνιστεί στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League 2, ενώ παράλληλα ξεκινούν και οι προπονήσεις της Κ-17. Η πρώτη προπόνηση θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τρίτης (16/8 – 18:15) στο γήπεδο των Πετεινών, ένα γήπεδο που θα χρησιμοποιείται μαζί με το ενωσιακό των Προσφυγικών τόσο για τις προπονήσεις όσο και για τους αγώνες.

Προπονητής των ομάδων θα είναι ο Χάρης Ράντος κάτοχος διπλώματος UEFA A και πτυχιούχος ΣΕΦΑΑ, άμεσος συνεργάτης του ο Ανέστης Δελδήμος κάτοχος διπλώματος UEFA B, πτυχιούχος ΣΕΦΑΑ και πιστοποιημένος αναλυτής. Υπεύθυνος φυσικής κατάστασης θα είναι ο Μάκης Παρασκευόπουλος κάτοχος διπλώματος UEFA A, τελειόφοιτος σχολής προπονητών φυσικής κατάστασης UEFA/ΕΠΟ, τελειόφοιτος σχολής εκπαιδευτών ποδοσφαίρου UEFA/ΕΠΟ και πτυχιούχος ΣΕΦΑΑ. Προπονητής τερματοφυλάκων θα είναι ο Δημήτρης Κόμπλας κάτοχος διπλώματος UEFA A GOALKEEPER και UEFA B. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί και συνέντευξη τύπου όπου θα αναλυθούν όλες οι λεπτομέρειες αναφορικά με τη λειτουργία αυτών των ομάδων.

 

 

Περισσότερα

Αθλητισμός

Παναχαϊκή: Οι 29 που πηγαίνουν Καρπενήσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αποστολή της Παναχαϊκής αναχωρεί την Τρίτη (16/8) στις 08.30 το πρωί για το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιήσει εκεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Η κοκκινόμαυρη ομάδα θα παραμείνει στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας από τις 16 έως και τις 26 Αυγούστου με την αποστολή να διαμένει στο ξενοδοχείο Montana.

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Σούλης Παπαδόπουλος επέλεξε την αποστολή που αποτελείται από 29 ποδοσφαιριστές και είναι οι εξής:

Ανδρέας Κολοβούρης, Χρήστος Θεοδωράκης, Μάριος Μικές, Ignacio Liporace, Ivan Silva, Nikola Karaklajic, Petar Karaklajic, Βαγγέλης Αλεξόπουλος, Ηλίας Κουλούρης, Νίκος Κωνσταντακόπουλος, Ατίλιο Λιμάτσι, Florenc Keri, Γιάννης Μακρής, Ανδρέας Μαστραντωνάκης, Γιάννης Μπουρλάκης, Μανώλης Παπαχρονόπουλος, Γιώργος Σμίλτος, Νίκος Στασινόπουλος, Λυμπέρης Στεργίδης, Χαράλαμπος Τοπάλ, Αντώνης Τριμμάτης, Δημήτρης Τσακμάκης, Αντώνης Τσιάρας, Άγγελος Χαντί, Ιωακείμ Ζυγκερίδης, Τίμος Πατρώνης, Παναγιώτης Λινάρδος, Juan Alberto Larrea, Μαριάνο Αγκαράι.

 

Περισσότερα

Αθλητισμός

Καταγγελίες στη «Γ» από αγανακτισμένους φιλάθλους

Δημοσιεύθηκε

στις

Έσπασε χθες το τηλεφωνικό κέντρο της «Γνώμης» από αγανακτισμένους φιλάθλους της Παναχαϊκής, οι οποίοι βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τη φιλική αναμέτρηση με τον Ατρόμητο και δεν γνώριζαν πως το κυλικείο ήταν κλειστό.

Αγανακτισμένοι «μουρμούριζαν» και με το δίκιο τους, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί, που αναγκάστηκαν στο ημίχρονο του φιλικού παιχνιδιού, να εκμεταλλευτούν την ανάπαυλα και να βρεθούν στο πιο κοντινό σούπερ-μάρκετ, αλλά και κατάστημα με καφέ, προκειμένου να προμηθευτούν είτε ένα μπουκάλι νερό, είτε ένα αναψυκτικό.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι μετά το τέλος της συνάντησης έβαλλαν κι εναντίον των διοικούντων την ομάδα, μιας κι έφτασαν στο σημείο να πληρώσουν πέντε ευρώ, χωρίς να πιούν ένα μπουκάλι νερό, λέγοντας: «Αυτό ντροπιάζει την Παναχαϊκή και δεν μας σέβεται…».

*Από την σημερινή έντυπη έκδοση της “Γ”. 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα