Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Συμφωνική Λαϊκή ορχήστρα Εν Χορδώ, τιμά τον δημιουργό της Θεόδωρο Γεωργόπουλο με δυο συναυλίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Συμφωνική Λαϊκή ορχήστρα Εν Χορδώ δημιούργημα του εκλιπόντα Θεόδωρου Γεωργόπουλου θα πραγματοποιήσει δύο συναυλίες τιμώντας την μνήμη του, αλλά και το σπουδαίο του έργο!

Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουλίου στην παραλία Σιλιβενιώτικων, στην Ακράτα. Ο Θεόδωρος Γεωργόπουλος είχε όνειρο ζωής να πραγματοποιήσει συναυλία στο συγκεκριμένο μέρος, αφού το αγαπούσε ιδιαίτερα και εκεί περνούσε τα καλοκαίρια του. Τώρα οι μαθητές του αλλά και οι συνάδελφοι του θα κάνουν αυτό το όνειρο πραγματικότητα.

Η δεύτερη συναυλία θα γίνει την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στον μόλο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα.
Και οι δύο αυτές εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα που πρόσφατα ανακοίνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η ορχήστρα εν χορδώ έχει στο βιογραφικό της σπουδαίες εμφανίσεις ακόμα κι στο εξωτερικό. Οι ελληνικές νότες, η ελληνική μουσική έφτασε μέχρι κι την Αφρική.

Για πολλά χρόνια είχε δουλέψει ως μουσικός σε πολλά γνωστά κέντρα διασκέδασης της περιοχής και όχι μόνο. Την τελευταία 10ετία όμως κυρίαρχο μέλημα του ήταν η σχολή του και η Ορχήστρα Εν Χορδώ που αποτελούσε κι αποτελεί ένα έξοχο φυτώριο νέων, ταλαντούχων μουσικών.

Μέσα από την δραστηριότητα της ορχήστρας επιθυμούσε να παραμείνει στο επίκεντρο η δυναμική και η απήχηση των έργων που έχουν μεγαλώσει γενεές σε πείσμα ενάντια στα σημεία των καιρών, που κατακλύζουν βίαια την καθημερινότητα μας και προσπαθούν να αλλοιώσουν την αισθητική μας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement