Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κινητό: Πώς να προστατέψετε τα δεδομένα και το απόρρητό σας αν χάσετε τη συσκευή

Δημοσιεύθηκε

στις

Χάσατε το Android κινητό σας ή το iPad σας; Σίγουρα η πρώτη σκέψη που κάνετε είναι η προστασία των δεδομένων και του απορρήτου σας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι λογαριασμοί σας σε online υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα το Gmail.

Αν θέλετε να αποσυνδεθείτε από το Gmail σε μια συσκευή, υπάρχει τρόπος να το κάνετε.

Πώς; Η Google σάς επιτρέπει να αποσυνδεθείτε remotely (απομακρυσμένα) από το Gmail account σας σε οποιαδήποτε συσκευή έχει χαθεί ή κλαπεί.

Σύμφωνα με το wifinews.gr, εφόσον έχετε πρόσβαση στο Gmail account σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες απορρήτου του Google Account, για να αποσυνδεθείτε remotely από τις συσκευές στις οποίες έχετε συνδέσει τον λογαριασμό σας.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το site του Gmail στον browser σας. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, πατήστε πάνω στην επιλογή “Διαχείριση του Google Account σας”.

Μεταβείτε στην καρτέλα “Ασφάλεια” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Διαχείριση συσκευών” στο κάτω μέρος της ενότητας “Οι συσκευές σας”.

Θα δείτε μια λίστα με όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας αυτήν τη στιγμή (χρησιμοποιώντας το Gmail ή άλλες υπηρεσίες Google). Εντοπίστε τη συσκευή από την οποία θέλετε να αποσυνδεθείτε, κάντε κλικ στο κουμπί του μενού με τρεις κουκκίδες και, στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή “Sign Out”.

Η Google θα σας ρωτήσει εάν είστε σίγουροι ότι θέλετε να αποσυνδεθείτε από τη συσκευή. Αυτό το βήμα θα καταργήσει το Google account (και όλα τα συνδεδεμένα δεδομένα) από τη συσκευή. Μόλις είστε σίγουροι, κάντε κλικ στο κουμπί “Sign Out” για επιβεβαίωση.

Η Google σάς αποσυνδέει αμέσως από την επιλεγμένη συσκευή εάν είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο. Εάν η συσκευή έχει χαθεί, απενεργοποιηθεί ή δεν είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο, η Google θα καταργήσει τον λογαριασμό μόλις εντοπίσει ότι η συσκευή έχει συνδεθεί ξανά.

Εάν θέλετε να αποσυνδεθείτε από περισσότερες συσκευές, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία στην ενότητα “Οι συσκευές σας”, στη σελίδα του Google account σας.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement