Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκπαιδευτικούς: Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε!

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια έκκληση από τον πρωθυπουργό στους εκπαιδευτικούς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Τους παρακάλεσε να εμβολιαστούν για να ανοίξουν ξανά τα σχολεία με ασφάλεια.

Μιλώντας στο συνέδριο ψυχικής υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Θα ήθελα να σας δώσω ένα παράδειγμα. Με απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα της ψυχικής υγείας των παιδιών και εφήβων. Ποια είναι η καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, εν μέσω πανδημίας; Η καλύτερη πολιτική είναι τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Για το λόγο αυτό, ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών είναι τόσο σημαντικός. Αν ένας εκπαιδευτικός στο δημοτικό σχολείο νοσήσει, τότε είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί. Σε αυτή την περίπτωση, το σχολείο ή ένα τμήμα του ίσως χρειαστεί να κλείσει για μια εβδομάδα ή για δύο εβδομάδες. Για το λόγο αυτό, από αυτό το βήμα, καλώ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές. Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε! Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο».

newsit,gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement