Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κύκλωμα πλαστών PCR τεστ κορωνοϊό αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε επιφυλακή για τον εντοπισμό κυκλώματος χορήγησης πλαστών βεβαιώσεων για τον κοροναϊό σε πολίτες, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, προκειμένου αυτοί να μπορούν να ταξιδέψουν βρίσκονται οι Αρχές.

Έπειτα από ένα τυχαίο περιστατικό στη Νέα Σμύρνη, στην Ελληνική Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να συλληφθούν.

Το περιστατικό που άνοιξε την έρευνα σημειώθηκε στη Νέα Σμύρνη, όταν δύο άνδρες επισκέφθηκαν ταξιδιωτικό γραφείο για να εκδώσουν εισιτήρια ταξιδιού.

Έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα, επέδειξαν και το απαραίτητο λόγω πανδημίας αρνητικό PCR τεστ. Μετά το τέλος της διαδικασίας, ξέχασαν να πάρουν μαζί τους τα τεστ, με τους υπεύθυνους του ταξιδιωτικού γραφείου να τους αναζητούν.

Έτσι, στην προσπάθειά τους να βρουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, μίλησαν με το μικροβιολογικό κέντρο απ’ όπου προέρχονταν τα αποτελέσματα για να λάβουν μια απάντηση που τους σόκαρε. Όπως τους ενημέρωσαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν προσήλθαν ποτέ για να υποβληθούν σε έλεγχο για τον κορωνοϊό.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε το τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι πάνω στα έγγραφα υπήρχαν σφραγίδες και υπογραφές από άλλο μικροβιολογικό εργαστήριο, όμως ούτε αυτό γνώριζε κάτι για τα συγκεκριμένα τεστ.

Πλέον οι αστυνομικοί ερευνούν το συμβάν για να εντοπιστεί το κύκλωμα πλαστογραφίας, προτού αυξηθούν τα πλαστά πιστοποιητικά.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement