Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πέντε γιατροί θα καλύψουν το κενό στο Ακτινολογικό του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας»

Published

on

Άμεσα ήσαν τα αντανακλαστικά της 6ης ΥΠΕ και του Διοικητή της Γιάννη Καρβέλη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δυσλειτουργία που προκλήθηκε στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ύστερα από τις παραιτήσεις ιατρών.

Από την πρώτη στιγμή, όπως έγραψε το περασμένο Σάββατο η «Γ» αναπτύχθηκαν πρωτοβουλίες από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, και ήδη πέντε ιατροί μετακινούνται στο εν λόγω Τμήμα, υπερκαλύπτοντας ουσιαστικά το κενό που δημιουργήθηκε.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΓΝΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε χθες σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, «από την 1η Αυγούστου, μετακινείται ιατρός από το ΠΠΝΠ για τις εφημερίες του Ακτινολογικού Τμήματος στον Άγιο Ανδρέα.
Ήδη, από χθες ένας ιατρός καλύπτει ολοκληρωτικά το τμήμα και ένας ακόμη ιατρός θα καλύπτει το εφημεριακό πρόγραμμα του Ακτινολογικού Τμήματος. Μία ιατρός, επίσης, θα αναλάβει πλήρη υπηρεσία στο Ακτινολογικό Τμήμα, πιθανότατα από την ερχόμενη εβδομάδα».
Παράλληλα, κατόπιν παρέμβασης του κ. Καρβέλη και συναίνεσης του καθηγητή Διευθυντή του Ακτινολογικού Τμήματος στο ΠΠΝΠ κ. Καρναπατίδη, δύο ειδικευόμενοι Ακτινολόγοι θα ενισχύσουν το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοκομείου “Άγιος Ανδρέας”.

«ΜΙΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ»
Εξάλλου χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του κ. Καρβέλη, παρουσία και του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Ηλία Θεοδωρόπουλου, με μία εκ των παραιτηθέντων ιατρών, Ακτινολόγων και κατόπιν γόνιμης και εποικοδομητικής συζήτησης, προέκυψε ότι η ιατρός θα επανέλθει στα καθήκοντά της.
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εξήρε την προσωπικότητα της ιατρού και την επιστημονική προσπάθεια που έχει καταβάλει μέχρι σήμερα, ενώ δεσμεύτηκε για μια σειρά παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν το έργο της.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΓΡΑΖΟΜΕΝΩΝ
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” σχετικά με τις παραιτήσεις των ιατρών του ακτινολογικού σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «πρωτόγνωρες για τον χώρο μας παραιτήσεις των επτά Ιατρών του Ακτινολογικού μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Δεν είναι παραιτήσεις συνταξιοδότησης ούτε προς αναζήτηση καλύτερης τύχης, είναι παραιτήσεις λόγω των καταστάσεων που δημιουργήθηκαν στον χώρο του ακτινολογικού το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένες συμπεριφορές και πρακτικές, αλλά και οι συνθήκες εργασίας, ήταν εκείνα τα δεδομένα που με πίκρα οδήγησαν έμπειρα και αξιόλογα στελέχη του χώρου μας, άλλα σε πρόωρη συνταξιοδότηση και άλλα προς αναζήτηση νέας εργασίας».

Ο πρόεδρος του Σωματείου «Ιπποκράτης» Κώστας Πετρόπουλος έκανε λόγο για «σοβαρότατο πλήγμα, που σαφώς αποδυναμώνει και υποβαθμίζει το Νοσοκομείο και τις σχετικές δημόσιες παροχές υγείας» και τόνισε «δεν ξέρουμε αν ήταν ενορχηστρωμένο, σίγουρα όμως και σαφώς θα μπορούσε να αποφευχθεί».
Τονίζει την αναγκαιότητα άρσης του αδιεξόδου σε μια περίοδο που το Τμήμα διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό και νέες δυνατότητες, ενώ ζητά πέραν της προσέγγισης των γιατρών που παραιτήθηκαν και άμεσα δρομολόγηση προσλήψεων με συνοπτικές διαδικασίες λόγω της πανδημίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement