Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φόβος και τρόμος τα αδέσποτα-Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής στον Αγ. Γεώργιο Ρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Φοβούνται να βγουν ακόμη και από τα σπίτια τους, ενώ δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν μόνοι τους, εξαιτίας των επιθέσεων που έχουν δεχτεί από τις αγέλες αδέσποτων σκυλιών που πληθαίνουν μέρα με την ημέρα.

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Ρίου κατέφυγαν στον Εισαγγελέα, καταθέτοντας αναφορά- καταγγελία, αφού παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τους προς τους αρμόδιους φορείς και κυρίως, τον Δήμο Πατρέων, δυστυχώς δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως αναφέρουν στην αναφορά τους προς τον Εισαγγελέα «είμαστε μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής ενορίας Αγίου Γεωργίου Ρίου Πατρών και σας ενημερώνουμε ότι στην περιοχή της οδού που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το Νοσοκομείο (από την κοίτη του χειμάρρου Χάραδρου έως και του κόμβου του Ρίου) κυκλοφορούν αδέσποτες αγέλες σκύλων που είναι επιθετικοί όλες τις ώρες του 24ωρου και συχνά έχουν σημειωθεί περιστατικά τραυματισμών (δαγκώματα) κατοίκων και φοιτητών.

Απευθυνθήκαμε στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου και δήλωσαν αναρμόδιες να παρέμβουν. Επίσης απευθυνθήκαμε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πατρέων και δήλωσε ναι μεν πως είναι αρμόδια, όμως πως έχει αδυναμία αντιμετώπισης της κατάστασης και γι’ αυτό το λόγο απευθυνόμαστε σε εσάς. Δεν επιθυμούμε επ’ ουδενί μέτρα που θα θίξουν τη ζωή των αδέσποτων ζώων, αλλά μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφάλειά μας, την σωματική μας ακεραιότητα και την υγεία μας». Την αναφορά συνυπογράφουν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση.
«Εδώ και μήνες, τα αδέσποτα ζώα έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό. Αντιλαμβανόμαστε πως υπεύθυνοι είναι οι άνθρωποι, αφού κάποιοι τα εγκατέλειψαν και δυστυχώς, συνεχίζουν να το κάνουν, όμως και εμείς έχουμε χάσει την ηρεμία μας. Δεν τολμάμε να βγούμε μόνοι μας έξω, ούτε για να πάρουμε ψωμί στο φούρνο της γειτονιάς μας, ενώ έχουμε διακόψει κάθε εξωτερική μας δραστηριότητα, όπως το περπάτημα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement