Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Τι απαντά η Μελισσοκομική Συνεργασία Κρήτης για το μέλι που ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση εξέδωσε η Μελισσοκομική Συνεργασία Κρήτης με αφορμή πρόσφατη απόφαση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων να ανακαλέσει παρτίδα μελιού όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη καταλοίπων της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας (μετρονιδαζόλη) που απαγορεύεται να υπάρχει σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

«Σε σχέση με την από 21-7-2021 ανακοίνωση του ΕΦΕΤ σημειώνουμε ότι η ουσία μετρονιδαζόλη δεν ανιχνεύεται από κανένα εργαστήριο στην Ελλάδα και συνεπώς δεν ήταν δυνατόν να ανιχνευθεί και από εμάς.Η ανίχνευσή της έγινε σε εργαστήριο του εξωτερικού (Γερμανία) κατόπιν καταγγελίας και ο ΕΦΕΤ ζήτησε την απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας. Όπως είναι αντιληπτό δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τις τροφές που κάθε μελισσοκόμος – προμηθευτής μας παρέχει στις μέλισσες που διατηρεί».

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «το μέλι της Μελισσοκομικής Συνεργασίας Κρήτης είναι 100% κρητικό και η ουσία μετρονιδαζόλη δεν έχει προστεθεί από την εταιρία μας. Παράλληλα θα εξακολουθήσουμε, όπως έως σήμερα, να πραγματοποιούμε συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους στα διατιθέμενα από την εταιρία μας προϊόντα».

Η εταιρία Μελισσοκομική Συνεργασία Κρήτης, όπως επισημαίνεται, αναγνωρίζει τους θεσμούς που έχει θεσπίσει το κράτος αλλά κυρίως σέβεται τους πελάτες της και το καταναλωτικό κοινό. «Για τον λόγο αυτό η εταιρία φροντίζει πάντοτε, τηρώντας όλους τους θεσπισμένους κανόνες, τα προϊόντα που διαθέτει στο κοινό να είναι ποιοτικά άριστα και σε όλα τα χρόνια λειτουργίας μας ποτέ δεν έχουμε δεχθεί παρατήρηση από τους ελεγκτικούς φορείς της χώρας, τηρούμε, δε, αυστηρούς κανόνες ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων μας και είμαστε πιστοποιημένοι με FSSC 22000».

Σημειώνεται ότι όσοι καταναλωτές έχουν αγοράσει μέλι από την συγκεκριμένη παρτίδα, που αποσύρεται λόγω της ανακοίνωσης του ΕΦΕΤ, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 28210 80150, e-mail: [email protected] και να παραδώσουν το προϊόν που αγόρασαν και ανήκει στην προαναφερόμενη παρτίδα προκειμένου να αντικατασταθεί.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement