Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: 100.427 έλεγχοι μέσα σε πέντε μήνες

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε 100.427 ανήλθαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ (από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα) στην Αχαΐα και άλλοι 38. 498 στην Ηλεία, έχουν διενεργηθεί συνολικά από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα με πρωτοβουλία της Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

«Οι στόχοι που έθεσε η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ είναι πολλαπλοί και το στοίχημα κερδήθηκε στα σημεία που έκαναν τη διαφορά», ανέφερε σε δήλωσή του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, τονίζοντας πως όλη αυτή η πρωτοβουλία είχε ως βασικούς άξονες την ανίχνευση των μη συμπτωματικών κρουσμάτων, την άμεση αντιμετώπισή τους και περιορισμό της διασποράς της νόσου, στην ανάπτυξη αισθήματος ασφάλειας, εκ μέρους των πολιτών, για την σταθερή επιδημιολογική παρακολούθηση των περιοχών ευθύνης της 6ης ΥΠΕ, την ενίσχυση του αισθήματος υγειονομικής ασφάλειας σε υγειονομικούς χώρους και της υγειονομικής ασφάλειας στα εμπορικά καταστήματα, όπως στις πόλεις των Πατρών και των Ιωαννίνων, με αφορμή την επανεκκίνηση του εμπορίου.
ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ
ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ
Οπως αναφέρει η 6η ΥΠΕ, σχετικά με τις ανοικτές δειγματοληψίες ακολουθήθηκε ένας σχεδιασμός που περιελάμβανε τόσο τα κεντρικά σημεία των μεγάλων αστικών κέντρων, όσο και των μικρότερων περιοχών. Ακόμη και μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα έγινε επιμερισμός και οργανώθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε γειτονιές και σε κεντρικές πλατείες, ώστε να επιτευχθεί η εξέταση ενός σημαντικού αριθμού συμπολιτών μας. Με αυτόν τον τρόπο εντοπίστηκαν άμεσα οι πάσχοντες συμπολίτες μας και ακολούθησαν έγκαιρα την διαδικασία αντιμετώπισης και αποθεραπείας της νόσου.
ΚΑΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΔΟΜΕΣ
Σημαντικές ήταν και οι δειγματοληψίες που οργανώθηκαν σε κλειστές δομές και σε ομάδες συμπολιτών μας, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό των ασυμπτωματικών νοσούντων. Τέτοιες δομές ήταν το Σωφρονιστικό Κατάστημα «Αγίου Στεφάνου» και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων. Ομάδες που εντάχθηκαν σε αυτή την πρωτοβουλία με τη συνεργασία τους ήταν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των δειγματοληψιών από την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ προτού γίνει επίσημη ανακοίνωση από το αντίστοιχο υπουργείο Παιδείας.
Παράλληλα, στην πραγματοποίηση των δειγματοληψιών εντάχθηκαν και οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι του λιανεμπορίου και της εστίασης, αλλά και των οδηγών taxi στην πόλη της Πάτρας με σκοπό την θωράκιση της υγείας του πληθυσμού και την διατήρηση της Υγείας του Πληθυσμού, δηλ. της Δημόσιας Υγείας σε σταθερά ικανοποιητικά επίπεδα.
Ιδιαίτερη ήταν και η συνεισφορά προς τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ζήτησαν την συμβολή της 6ης ΥΠΕ στην πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων, όταν παρουσίασαν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της νόσου στις περιοχές τους. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τον νομό Ηλείας με την οργάνωση δειγματοληπτικών ελέγχων σε κεντρικά σημεία των πόλεων της Ηλείας, αλλά και σε περιφερειακές περιοχές, παραθαλάσσιες και ορεινές. Σημειώνεται πως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται με rapid tests από το κατάλληλα εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ, δωρεάν και δεν επιβαρύνει οικονομικά τον πολίτη αντίθετα, συμβάλλει στην πρόκληση αισθήματος υγειονομικής ασφάλειας και της προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.
ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ RADID TEST
Για μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, ορίστηκαν σταθερά σημεία διενέργειας των rapid test τόσο για την Πάτρα (Επιμελητήριο Αχαΐας) όσο και για τον Πύργο (κεντρική πλατεία Πύργου). Επίσης, διευρύνθηκε το ωράριο στα σημεία αυτά (κατά τις ώρες 8:30 με 20:30 για το Επιμελητήριο Αχαΐας και 09:00 με 17:00 στην κεντρική πλατεία Πύργου ). Ενώ, παράλληλα, με τη μορφή δορυφόρων λειτουργούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε καθημερινή βάση στις γειτονιές της Πάτρας και σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας, αντίστοιχα».
«Η συνέχιση της οργάνωσης των δειγματοληπτικών ελέγχων αποτελεί εργαλείο επιδημιολογικής επαγρύπνησης. Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ συνεχίζει την προσπάθεια σταθερά, σε καθημερινή βάση, προκειμένου να έχει άμεση εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης των νομών ευθύνης της. Πολύ δε περισσότερο, στους δύο νομούς της χώρας που έφεραν τα πρώτα κρούσματα», αναφέρει ο κ. Καρβέλης.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δημήτρης Γεωργαλάς: Από τις Άγριες Μέλισσες στον Σασμό του Alpha ο Πατρινός ηθοποιός

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο περιοδικό «7 ΜΕΡΕΣ tv» και τη Μαρία Ανδρέου έδωσε συνέντευξη ο Δημήτρης Γεωργαλάς. Ο ηθοποιός μίλησε για τον Θανάση που υποδύθηκε στις Άγριες Μέλισσες, αλλά και πώς πήρε το ρόλο του Κώστα στη νέα σειρά του Alpha, τον Σασμό.

«Όλα ξεκίνησαν από την casting director των Άγριων Μελισσών, τη Μιράντα Ρωσταντή, η οποία με επέλεξε πέρυσι το χειμώνα για το ρόλο του Θανάση, του συζύγου της Μαρίας Μαδούρου, που δολοφονήθηκε από τον Βόσκαρη. Αυτός ο δραματικός ρόλος έγραψε στις καρδιές των τηλεθεατών και με έκανε να νιώσω πολύ όμορφα. Ο ρόλος του Θανάση ήταν το βήμα για το παρακάτω», είπε αρχικά ο Δημήτρης Γεωργαλάς.

Ο Δημήτρης Γεωργαλάς πρόσθεσε επίσης: «Η Μιράντα Ρωσταντή έκανε το κάστινγκ και για το Σασμό, οπότε μου ζήτησε και πάλι να κάνω δοκιμαστικό για τον Κώστα, το φορτηγατζή, τον καντινιέρη που έχει μπλέξει άσχημα στη ζωή του».

zappit.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συγκίνηση για την Κατερίνα Ελεφάντη-Κατέρρευσε μπροστά στα μάτια του άνδρα της

Δημοσιεύθηκε

στις

«Έφυγε» από την ζωή ξαφνικά, και μάλιστα μπροστά στον αγαπημένο της σύζυγο η 74χρονη Κατερίνα Ελεφάντη, το γένος Φλαμή.

Προ ημερών είχε κάνει μία απλή επέμβαση στο Νοσοκομείο, και τις τελευταίες ημέρες ήταν στο σπίτι της στην οδό Γούναρη και Σισίνη.
Το πρωί, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μέσα σε λίγα λεπτά κατέρρευσε. Aπό καρδιακή ανακοπή. Θρήνος για τον αγαπημένο της σύζυγο Κωνσταντίνο και την κόρη τους Μαριάννα. Η κηδεία της θα γίνει to Σάββατο ώρα 12 από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στο Νεκροταφείο Λεύκας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΦΛΑΜΗ

Ο ανεψιός της, δημοσιογράφος, Κωνσταντίνος Φλαμής, σε ανάρτηση του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, γράφει για την αγαπημένη του θεία: «Όταν ήμουν μικρός με “ντάντευες” εκεί στο πατρικό, στα χαμόσπιτα της Γούναρη με την αυλή στη μέση, πριν γίνει η μεγάλη πολυκατοικία. Κάθε φορά που ερχόμουν εκεί, φρόντιζες για το “χαρτζιλίκι” μου, για σοκολάτες και μου έφτιαχνες εκείνες τις αξέχαστες τηγανίτες, τον “κουταλάτο” χαλβά και τα κεφτεδάκια. Δεν σε είχα πει ποτέ “θεία”. Ήσουν η Κατερίνα. Η φίλη της μαμάς, η αδελφή του μπαμπά. Ήσουν πάντα με τα χαμόγελο στα χείλη, σου άρεσαν τα αστεία, και πάντα περνούσες από τους “μποναμάδες” της πλ. Γεωργίου ή της Τριών Ναυάρχων για να μας φέρεις εκείνα τα ξεχωριστά δωράκια. Σήμερα το πρωί Κατερίνα, έγραψα μία έκτακτη είδηση. Ότι μία 74χρονη κατέρρευσε στη Γούναρη. Δεν ήξερα τότε ότι ήσουν εσύ. Το δυσάρεστο ήρθε μετά από μία περίπου ώρα. Θα είμαι εκεί. Να σε δω από κοντά. Και ελπίζω να μου κρατάς καμιά σφυρίχτρα από τα μποναμάτικα. Ξέρεις εσύ”!

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα του μικρού Φώτη (vid)

Δημοσιεύθηκε

στις

Χαρούμενος και συγκινημένος εμφανίστηκε ο πατέρας του μικρού Φώτη λίγες ώρες μετά την αποσωλήνωση του γιου του.

Ο κ. Θανάσης Κοσπέτας μιλώντας στους δημοσιογράφους ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη του αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ Παίδων και τον γιατρό Ανδρέα Ηλιάδη.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα