Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Επιστολή Μαρλαφέκα σε Α. Γεωργιάδη και Ν. Παπαθανάση-Αναγκαία η παράταση για τις ενισχύσεις των επιχειρήσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Την παράταση της προκήρυξης των καθεστώτων ενισχύσεων των επιχειρήσεων ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Νικόλαο Παπαθανάση ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Κύριοι Υπουργοί,
Με την παρούσα αναφερόμαστε στην προκήρυξη των καθεστώτων ενισχύσεων
α. Επιχειρηματικότητα πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και
β. Γενική Επιχειρηματικότητα του αναπτυξιακού νόμου. 4399/16.
Βγαίνοντας, αργά αλλά σταθερά, από το τρίτο κύμα της πανδημίας, αντιμετωπίζουμε και πάλι σοβαρά προβλήματα παρά τις σημαντικές προσπάθειες που κάνουν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για να βρούν ξανά το βηματισμό τους, προς μια αργή μεν αλλά σταθερή κανονικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι επιχειρήσεις της ΠΔΕ, που ανήκουν σε όλους τους επιλέξιμους κλάδους δραστηριότητας του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16, είναι στη φάση σχεδιασμού κι υποβολής σοβαρών και στοχευμένων επενδυτικών σχεδίων, προκειμένου να μπορέσουν να επωφεληθούν από το κορυφαίο αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας μας, συνεισφέροντας στην ανασυγκρότηση της οικονομίας μας.
Θεωρούμε ωστόσο, πως το χρονικό περιθώριο για την υποβολή των προτάσεων είναι ιδιαιτέρως πιεστικό, δεδομένων των εμποδίων και των σημαντικών καθυστερήσεων που έθεσε η πανδημία στις απαιτούμενες για την προετοιμασία των προτάσεων ενέργειες κι εργασίες. Ως αποτέλεσμα αρκετές επιχειρήσεις-μέλη μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής.
Υπό αυτό το πρίσμα και χαιρετίζοντας τις εν λόγω προκηρύξεις ως ένα θετικό βήμα για την τόνωση των επενδύσεων και της ρευστότητας στην τοπική οικονομία, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας, στην προκήρυξη των καθεστώτων ενισχύσεων
α. Επιχειρηματικότητα πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και
β. Γενική Επιχειρηματικότητα του Ν.4399/16
Έως και την 10 Σεπτεμβρίου 2021.
Με την προτεινόμενη παράταση εκτιμούμε ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στον προγραμματισμό των υπηρεσιών σας ενώ θα δοθεί παράλληλα, σε όλους τους ενδιαφερόμενους, η ευκαιρία για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων.
Παραμένουμε στην διάθεση σας προκειμένου να συνδράμουμε, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, σε οποιαδήποτε ενέργεια και πρωτοβουλία τόνωσης της επιχειρηματικότητας και της εθνικής οικονομίας εν γένει».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement