Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Κινδύνευσε ηλικιωμένη στην Πλαζ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου, μια γυναίκα, η οποία ενώ κολυμπούσε στην Πλαζ, κινδύνευσε με πνιγμό.

Η ηλικιωμένη, κάλεσε σε βοήθεια και με τη συνδρομή των λουομένων κατάφερε να βγει στη στεριά. Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«STOP» δάσος!- Σε ποιες περιοχές της Αχαΐας απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Βάσει του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» και του σχεδίου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω δασικών πυρκαγιών «ΙΟΛΑΟΣ» αποφασίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο,  για τη θερινή περίοδο, η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές σε ημέρες πολύ υψηλού κινδύνου ή κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 4 και 5 του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς) και από ώρα 21:00 ως 06:00 μετά από ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, για αποτροπή κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχές NATURA της Π.Ε. Αχαΐας καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στις διατάξεις του ν.998/1979 (Α’289), απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων σε κατηγορία 3 (υψηλή) του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. από ώρα 00:00 έως 06:00.

Οι περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνες είναι μεταξύ άλλων:

Δάσος Στροφυλιάς από θέσεις:

α) Δένδρο

β) Γεφυράκι

γ) Αγριλίτσα προς Κουνουπέλι

Δάσος Κομποβουνίου

α) Από Κώμη και άνω

β) Από Μιτόπολη και άνω

ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Σταχτόλακκα – Κάτω Λουσοί

Στρογγυλή Λάκκα – Εικόνισμα (μέσα στο Αισθητικό Δάσος Καλαβρύτων)

Λαδοπόταμος – Κρύα Βρύση – Σούβαρδο – Στόλο

Αγία Λαύρα – Βερβερίκη (μέσα στο Αισθητικό Δάσος Καλαβρύτων)

Σούβαρδο – Κρύα Βρύση (Δάσος Ελάτης)

Χαλίκι – Νησί Προφτέσι – Κυνηγού Διάσελο (Δάσος Ελάτης)

Από Άρμπουνα -Έλατος – Αράχωβα (Δάσος Ελάτης)

Βλασία – Γεράκι (Δάσος Ελάτης)

Προφήτης Ηλίας – Σαϊτά (Λυκούρια – Δάσος Ελάτης)

Προφήτης Ηλίας – Κιάφα (Λυκούρια – Δάσος Ελάτης)

Καστανοδάσος Κέρτεζης

Κέρτεζη – Αγία Σωτήρα – Μάκωβα (Δάσος Ελάτης)

ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Δερβένι – Μαραθιάς – Φαράγγι Βουραϊκού

α) Φαράγγι Βουραϊκού – Κάστρο

β) Κάστρο-Τράπεζα

γ) Κάστρο-Καθολικό

Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Ακράτας – Ποροβίτσα

Λίμνη Τσιβλού – Άνω Ποταμιά – Πέντε δένδρα – Ψαμιακό νερό

Δασικός δρόμος προς δεξαμενή Δασαρχείου Αιγίου (από Αιγές)

Χωριό Μοναστήρι – Αγροτοδασικός δρόμος Εκκλησία Αναλήψεως

Άνω Ποταμιά – Κρύα Βρύση (Σούβαρδο)

Ζαρούχλα – Περιθώρι (Δάσος Ελάτης & Μαύρης Πεύκης)

Σόλος (Γκόλφως Βρύση) – Ριζανά – Κρυονέρι – Ζαρούχλα (Δάσος Ελάτης & Μαύρης Πεύκης)

Ζαρούχλα – Άγιος Νικόλαος (Δάσος Ελάτης & Μαύρης Πεύκης)

Καλόγριας Λάκκα – Κούτσουρα (περιοχή Κουνινά)

Άγιοι Απόστολοι Πτέρης – Πέντε Βρύσες Μελισσιών

Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους.

Η απόφαση είναι σε ισχύ έως την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή, 31.10.2022.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τι μήνυμα έστειλαν από την κάλπη οι 1.047 έμποροι  και πώς ερμηνεύουν το αποτέλεσμα οι πέντε επικεφαλής των παρατάξεων που αναμετρήθηκαν 

Σκιαγραφούν την επόμενη μέρα και αποκαλύπτουν εάν θα συνεργαστούν, με ποιος και υπό ποιους όρους

Δημοσιεύθηκε

στις

Χωρίς κανέναν συνδυασμό να είναι αυτοδύναμος και με την κάλπη να στέλνει μήνυμα συνεργασίας ξημέρωσε μια νέα μέρα χθες στον ιστορικό Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο της Πάτρας.

Μετά από τη τριήμερη εκλογική διαδικασία στην οποία προσήλθαν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα 1.047 μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων απέδειξε πως επικράτησε αλλαγή στους συσχετισμούς και στα δεδομένα.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Βαγενά, ο οποίος κατέκτησε έξι έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο και 381 ψήφους, όμως έχασε την αυτοδυναμία.

Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός του Κώστα Ζαφειρόπουλου, επικεφαλής της παράταξης «Ενωτικό Πατραϊκό Εμπόριο» κερδίζοντας 204 ψήφους και τρεις έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Από δύο έδρες καταλαμβάνουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο οι συνδυασμοί: «Νέα Πρόταση» με επικεφαλής τον Μάκη Κατσιγιάννη και «Εμπορική Ανανέωση» με επικεφαλής τους Γιάννη Ρούπα, Μιχάλη Παντελή και Παν. Γουρδούπη, οι οποίοι συμμετείχαν για πρώτη φορά στις εκλογές, αλλά και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων», με επικεφαλής τον Κώστα Τηλιγάδη, παράταξη που συμμετέχει διαχρονικά στο Δ.Σ. και μάλιστα έχασε δύο από τις τέσσερις έδρες που κατείχε στο προηγούμενο Συμβούλιο. Τέλος, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Σωτήρης Γαλάνης, ο οποίος συμμετείχε στο προηγούμενο Συμβούλιο,  δεν κατόρθωσε να εκλεγεί στο Συμβούλιο.

Για το πώς ερμηνεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και για το μήνυμα που έστειλαν οι έμποροι μέσα από την κάλπη μιλούν στην «Γ» οι επικεφαλής των παρατάξεων δίνοντας το στίγμα τους για την επόμενη μέρα.

 

 

Ποιοι εκλέγονται στο νέο Δ.Σ.

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την κατανομή των εδρών ολοκληρώθηκε στις 3 μετά  τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ενώ αργά το μεσημέρι ξεκίνησε η καταμέτρηση για τη σταυροδοσία για το ποιοι εκλέγονται στο Δ.Σ. αλλά και για τα αποτελέσματα στην Ομοσπονδία και την ΕΣΕΕ, η οποία διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ και αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα τα αποτελέσματα από την Εφορευτική Επιτροπή τις επόμενες ώρες. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως προβάδισμα εκλογής είχαν οι:

-Από την «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων»: Γ. Βαγενάς, Αναστάσιος Νικολακόπουλος, Ευθύμιος Μακρής, Ερμίνα Διονυσάτου, Γεώργιος Λευκαδίτης, Αντώνιος Ρώρος

-Από το «Ενωμένο Πατρινό  Εμπόριο»:  Κώστας Ζαφειρόπουλος, Χρήστος Σολωμός και Χρήστο ςΑγγελόπουλος

– Από τη «Νέα Πρόταση»: Μάκης Κατσιγιάννης, Βασίλης Στριφτούλιας.

– Από την «Εμπορική Ανανέωση»: Γιάννης Ρούπας (104 ψ.), Παναγιώτης Γουρδούπης (90ψ.)

-Από την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων»: Κων/νος Τηλιγάδης, Χρήστος  Κωνσταντακόπουλος.

 

 

 

Γ. Βαγενάς –«Ενωτική Διεκδικητικής Κίνησης Εμπόρων»: «Η ενότητα είναι επιβεβλημένη»

Ο επικεφαλής της «Ενωτικής Διεκδικητικής Κίνησης Εμπόρων» Γιώργος Βαγενάς σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης δήλωσε ικανοποιημένος καθώς αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στον ιστορικό Σύλλογο. Ειδικότερα, ανέφερε πως «Η Ένωση Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων πήγε πολύ καλά, απέσπασε το 40% των εμπόρων που προσήλθαν στις κάλπες και κέρδισε 6 έδρες στο νέο Δ.Σ. Αυτό δείχνει ότι αναγνωρίζεται το έργο που έχει γίνει. Βέβαια, η πολυδιάσπαση έφερε σύγχυση. Πλέον, επιβάλλεται η ενότητα για την επόμενη μέρα ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Η συνεργασία είναι το ζητούμενο και επιβεβλημένη θα έλεγα αν όλοι σκεφθούν τα προβλήματα που βιώνει το εμπόριο. Ενωμένοι μια γροθιά όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε για την διεκδίκηση λύσεων. Επίσης, ένα ακόμα σημαντικό συμπέρασμα που καταγράφηκε είναι το γεγονός ότι παρόλα αυτά που λέγονταν και ακούγονταν ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας είναι ο μεγαλύτερος σε όλη την Ελλάδα από πλευράς συμμετοχής μελών στην κάλπη. Ψήφισαν 1.050 άτομα δια ζώσης και αυτό συνιστά και μόνον του μεγάλη επιτυχία».

 

 

Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος – «Ενωτικό Πατρινό Εμπόριο»: «Δικαιώθηκε η απόφασή μας  για ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο»

Ικανοποιημένος από το μήνυμα της κάλπης δηλώνει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτικό Πατρινό Εμπόριο» Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος ήταν πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου την τελευταία θητεία μέχρι τον Απρίλιο του 2022 οπότε και παραιτήθηκε.

«Το μήνυμα της κάλπης ήταν σαφέστατο. Ο εμπορικός κόσμος ήθελε αλλαγή σε πρόσωπα. Προσωπικά είμαι σαφέστατα ικανοποιημένος και αισθάνομαι ηθικά δικαιωμένος για το αποτέλεσμα γιατί από την αρχή είχαμε δηλώσει πως ο συνδυασμός μας είναι αδέσμευτος και υπερκομματικός. Οι συνάδελφοι μέσα από την κάλπη έστειλαν το μήνυμα ότι θέλουν ο Σύλλογος τους να μείνει μακριά από την πολιτική και την ένταση και σ΄ αυτό δικαιωθήκαμε γι’ αυτήν την επιλογή μας. Ήταν συγκινητικό ότι πήραμε τόσους ψήφους από τους συναδέλφους μας, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν και τους ευχαριστούμε για αυτό».

Για την επόμενη μέρα, δεδομένου ότι κανένας συνδυασμός δεν έχει αυτοδυναμία σημειώνει «είναι υποχρεωτικό να καθίσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι, να συνεργαστούμε για το καλό του συλλόγου μας γιατί η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη. Θα πρέπει να δούμε πως θα συνθέσουμε το προεδρείο, που να αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των εμπόρων. Θα γίνουν επαφές και οσμώσεις προς όφελος των εμπόρων. Εμείς, οπωσδήποτε θα διεκδικήσουμε την επαναφορά του μητρώου και θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα για τα μεγάλα προβλήματα με έμφαση στο ενεργειακό».

 

 

 

 

Γ. Ρούπας, Τ. Γουρδούπης, Μ. Παντελής: «Εμπορική Ανανέωση»: «Ηχηρό μήνυμα ανανέωσης»

 

Τα ιδρυτικά μέλη της «Εμπορικής Ανανέωσης», Γιάννης Ρούπας, Τάκης Γουρδούπης και Μιχάλης Παντελής εξέδωσαν την ανακοίνωση μετά το αποτέλεσμα αναφέροντας τα εξής: «Καταρχάς οφείλουμε ένα ειλικρινές ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και ιδιαίτερα, σε όλους όσοι εμπιστεύτηκαν και πίστεψαν στο συνδυασμό μας, στέλνοντας με την ψήφο τους ηχηρό μήνυμα ανανέωσης. Η Εμπορική Ανανέωση μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να αντιπαλέψει το κατεστημένο καταλαμβάνοντας δύο έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών. Είμαστε υπερήφανοι για τον έντιμο και καθαρό αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί, μία δυνατή και συμπαγής ομάδα, πρωτίστως ενάντια στους κομματικούς κι άλλους μηχανισμούς που όπως αποδείχτηκε και από το εκλογικό αποτέλεσμα καταδικάστηκαν από την πλειονότητα των συναδέλφων, αλλά και ενάντια σε όλους όσοι επιχείρησαν μέχρι και την τελευταία στιγμή να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών με πιο τρανταχτό το παράδειγμα της αθρόας διαγραφής ακόμη και ενεργών μελών. Η Εμπορική Ανανέωση προσηλωμένη στις αρχές βάσει των οποίων συστάθηκε δηλώνει δυναμικά παρούσα και την επόμενη μέρα για έναν ισχυρό σύλλογο με διεκδικητική φωνή. Όσον αφορά στη συγκρότηση σε Σώμα του νέου προεδρείου ξεκαθαρίζει πως δεν σκοπεύει να αποτελέσει δεκανίκι, αλλά ούτε και άλλοθι για τη συνέχιση των πολιτικών και τακτικών που οδήγησαν τον Σύλλογό μας στην απαξίωση. Δεν είμαστε μόνοι μας! Είμαστε πολλοί και θα γίνουμε πολλοί περισσότεροι. Οι εκλογές ήταν το ξεκίνημα της διαδρομής που πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε με πίστη στις αρχές και το όραμά μας μετουσιώνοντας την ανανέωση σε πράξη».

 

 

 

Μάκης Κατσιγιάννης – «Νέα Πρόταση»: «Το απόστημα έσπασε»

 

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η «Νέα Πρόταση» που κατέθεσε έτυχε αποδοχής και συνέβαλε στο να γίνει η ανατροπή στον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας εμφανίστηκε ο επικεφαλής της παράταξης Μάκης Κατσιγιάννης.

Σχολιάζοντας στην «Γ» το αποτέλεσμα της κάλπης μας είπε: «Το απόστημα έσπασε. Εμείς, μέσα σε δεκαπέντε μέρες πετύχαμε με σκληρή δουλειά να καταφέρουμε αυτό που δεν περίμενε κανείς, να κερδίσουμε δύο έδρες και να χάσουμε την τρίτη έδρα στην β΄ κατανομή για λιγότερο από δέκα ψήφους. Το πετύχαμε αυτό, απέναντι σε παρατάξεις με εμπειρία, σε ανθρώπους που διοίκησαν ή ήταν σύμβουλοι στον Εμπορικό. Θεωρούμε πως καταφέραμε μια τεράστια νίκη. Μην ξεχνάτε ότι δεν είχαμε κάνει καμία εγγραφή έναντι με τους άλλους υποψηφίους συνδυασμούς την ώρα που όλοι οι άλλοι είχαν κάνει νόμιμα φυσικά. Μπήκαμε σε ένα στημένο γήπεδο και πήραμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για την επόμενη μέρα και για το εάν θα συνεργαστεί και με ποιους ο κ. Κατσιγιάννης δηλώνει κατηγορηματικά: «Εμείς, πάντα πιστεύαμε σε συνεργασίες, το είχαμε δηλώσει και στην διακήρυξή μας, όμως θέτουμε συγκεκριμένους όρους. Εμείς, δεν συνεργαζόμαστε με την παράταξη του Γιώργου Βαγενά, αλλά ούτε θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με κανέναν άλλο από τους συνδυασμούς που δεν θα αποδεχθούν τις δύο βασικές μας αρχές: 1ον) Εκκαθάριση μητρώου και διερεύνηση για τις διαγραφές και 2ον) Οικονομικό και Διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές για την τελευταία 10ετία. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη».

 

 

Κων/νος Τηλιγάδης- «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων»: «Δώσαμε έναν  δίκαιο και τίμιο αγώνα»

O επικεφαλής της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων Κωνσταντίνος Τηλιγάδης δήλωσε στην «Γ»: «Δώσαμε έναν δίκαιο και τίμιο αγώνα από την πλευρά μας και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες αντιξοότητες. Οι καταγγελίες που κάναμε για τη νοθεία του μητρώου επιβεβαιώθηκαν και από τις ενστάσεις που έγιναν αλλά είχαμε να παλέψουμε  με μηχανισμούς κομμάτων αλλά και με πακτωλό χρημάτων που διατέθηκαν. Για την επόμενη μέρα η θέση μας είναι πάγια, δεν συνεργαζόμαστε με καμία παράταξη θα είμαστε εκεί για να υπερψηφίσουμε τις σωστές προτάσεις και να καταψηφίσουμε όσες θεωρούμε πως δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Εμείς, πιστεύουμε ότι η κατάσταση στην αγορά δεν βελτιώνεται αλλά ανατρέπεται μόνο με αγωνιστική διάθεση».

 

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μέτρα προφύλαξης  και οδηγίες για την αντιμετώπιση επιπτώσεων από  υψηλές  θερμοκρασίες και καύσωνα.

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τον γενικό πληθυσμό και τις ευπαθείς ομάδες , παρέχοντας οδηγίες και μέτρα προφύλαξης για την πρόληψη επιπτώσεων από  υψηλές θερμοκρασίες  και  επικείμενο  καύσωνα.

Προστατευτικά μέτρα κατά την διάρκεια του καύσωνα – Γενικές οδηγίες  προφύλαξης

 1. Αποφύγετε την βαριά σωματική εργασία , την άσκοπη μετακίνηση και το βάδισμα  για πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο.
 2. Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία , κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες .
 3. Φοράτε καπέλο , σκουρόχρωμα γυαλιά ηλίου, ελαφριά , άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα.
 4. Κάνετε πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας.
 5. Προτιμήστε μικρά και ελαφριά γεύματα , περιορίστε τα λιπαρά , τρώτε άφθονα φρούτα και 

λαχανικά

 1. Πίνετε άφθονα υγρά ( νερό και χυμούς φρούτων)
 2. Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ.
 3. Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια  με διάφορα μέσα συγκοινωνίας.
 4. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες , κατά προτίμηση οροφής.

 

Ειδική σύσταση: 

 • Οι ηλικιωμένοι , τα βρέφη ,τα μικρά παιδιά , οι έγκυες και θηλάζουσες μητέρες, οι χρόνιοι πάσχοντες , τα άτομα που εργάζονται στην ύπαιθρο  είναι πιο ευάλωτοι σε υψηλές θερμοκρασίες και  για αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.
 • Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο  για την καθημερινή τους φροντίδα.
 • Τα άτομα που πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα, θα πρέπει να συμβουλευτούν  τον θεράποντα ιατρό τους για ενδεχόμενη τροποποίηση της φαρμακευτικής τους αγωγή  και  για την εφαρμογή  ειδικών οδηγιών.
 • Τα βρέφη πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο ελαφρά ντυμένα .Τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα . Να προσφέρονται , εκτός από το γάλα , και υγρά όπως χαμομήλι , νερό κ.α. 

Ιδιαίτερη προσοχή:

Στην  θερμοπληξία  που εμφανίζεται πιο συχνά  σε άτομα που ανήκουν σε  ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και παρουσιάζεται με συμπτώματα , όπως : ξαφνική αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος , κόκκινο , ζεστό και ξηρό δέρμα , ταχυπαλμία, ταχύπνοια ,έντονη δίψα, πονοκέφαλο, ναυτία, έμετο, ζάλη, σύγχυση,αδυναμία προσανατολισμού. Σημαντικό είναι να παρατηρούμε και να ρωτάμε για την εμφάνιση συμπτωμάτων στα ευπαθή άτομα του περιβάλλοντός μας.

 Στο άτομο που παρουσίασε συμπτώματα θερμοπληξίας και μέχρι να μεταβεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα  ,  συνίσταται  άμεση μεταφορά του σε μέρος δροσερό, ευάερο, σκιερό, κατά προτίμηση κλιματιζόμενο , πλήρη έκδυση από τα ρούχα, τοποθέτηση κρύων επιθεμάτων σε μασχάλες , τράχηλο , βουβωνική περιοχή , δροσερό ντους ή ψεκασμό με κρύο νερό , παροχή μικρών γουλιών δροσερών υγρών (αν μπορεί να καταπιεί)

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα