Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Nέος… γύρος με την Κοινωφελή-Πυρά από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για μη στήριξη των συμβασιούχων και η απάντηση για «πολιτική υποκρισία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέος… γύρος διαμάχης μεταξύ της αντιπολίτευσης και της δημοτικής Αρχής για τις δικαστικές προσφυγές των συμβασιούχων στα προγράμματα της Κοινωφελούς.

Χθες συζητήθηκαν στα δικαστήρια της Πάτρας τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν 217 συμβασιούχοι, από το τελευταίο πρόγραμμα της Κοινωφελούς ζητώντας να παραμείνουν στην εργασία τους. Η απόφαση των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο, η Νομική Υπηρεσία του Δήμου έχει γνωμοδοτήσει ήδη αρνητικά. Μάλιστα, το γεγονός ότι χθες δεν παρέστη στα δικαστήρια εκπρόσωπος της δημοτικής Αρχής προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, που εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Δήμου, ο οποίος απάντησε, κάνοντας λόγο για «πολιτική αθλιότητα και υποκρισία στις πλάτες των εργαζομένων».
«ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΞΑΝΑ»: ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Η «Πρωτεύουσα ξανά!- Γρηγόρης Αλεξόπουλος» βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων της Κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Πατρέων, δια του εκπροσώπου της Δημοτικού Συμβούλου Θανάση Αθανασόπουλου, προκειμένου να στηρίξει το δίκαιο αίτημα της παραμονής στην εργασία τους, κάτι που πράττει από την πρώτη στιγμή πρωτοστατώντας στον αγώνα τους.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται πως «εντύπωση ωστόσο προκάλεσε, για άλλη μια φορά, η απουσία της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη προκειμένου με την παρουσία του να στηρίξει τους εργαζόμενους δηλώνοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Όπως έχουμε τονίσει κατ΄επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέραν της ηθικής και πολιτικής υποχρέωσης για στήριξη των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες υπάρχει και το νομικό προηγούμενο της δικαίωσης εργαζομένων του ίδιου προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Πατρέων οι οποίοι δικαιώθηκαν μετά από την επιμονή μας και την ορθή νομική αντιμετώπιση του ζητήματος που έγινε κατόπιν πρωτοβουλιών της παράταξής μας στα αρμόδια συλλογικά όργανα.
Καλούμε λοιπόν τον κ. Πελετίδη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πράξει τα αυτονόητα στηρίζοντας με πράξεις και όχι με λαϊκισμούς και τακτικισμούς κατόπιν εορτής τους εργαζομένους».

«ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ»: ΟΧΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΙΤΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Εξ άλλου, ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος με το συντονιστή Δημήτρη Παπαδόπουλο βρέθηκαν, επίσης, στα δικαστήρια. «Η Ώρα Πατρών είναι υπέρ των μόνιμων θέσεων εργασίας με πλήρες ωράριο και με αξιοπρεπείς αμοιβές. Η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη όχι μόνο ήτανε απούσα αλλά κατέθεσε πρόταση να μην παρατεθεί η παραμονή των εργαζομένων! Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισε και τους 33 της κοινωφελούς που έθεσε η παράταξή μας στο δημοτικό συμβούλιο. Προεκλογικά ο κ. Πελετίδης έκλεινε τις υπηρεσίες του Δήμου, οργάνωνε συγκεντρώσεις, έδινε υποσχέσεις ότι θα τους μονιμοποιήσει, μετεκλογικά με υπεκφυγές δεν εφαρμόζει τα όσα έχει υποσχεθεί… Θα κριθεί..
Καλούμε τη δημοτική αρχή άμεσα να συγκαλέσει την Οικονομική Επιτροπή για το συγκεκριμένο ζήτημα, να εκδώσει απόφαση στήριξης στους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην αναμόρφωση του προϋπολογισμό που απαιτείται. Σε διαφορετική περίπτωση θα φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο».

 

ΔΗΜΟΣ: «ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ»
Άμεση ήταν η απάντηση της δημοτικής Αρχής, η οποία καταγγέλλει την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί «με άθλιο πολιτικά τρόπο και μπόλικη υποκρισία, να
στρέψει μια ομάδα εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, ενάντια στην Δημοτική Αρχή που είναι ο μόνος σύμμαχός τους. Πού ήταν κρυμμένοι όλο αυτό το διάστημα, αυτοί που σήμερα εμφανίζονται ως φίλοι τάχα των εργαζομένων;
Λόγω της πανδημίας, φέτος συμφώνησε να παραταθεί μέχρι τέλος του
χρόνου. Ποια παρέμβαση έκαναν οι παρατάξεις του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση, με έκτακτη επιχορήγηση ο Δήμος, για να μπορέσει να πληρώσει τους μισθούς των συμβασιούχων;
Με την πολιτική κουτοπονηριά που τους διακρίνει, γνωρίζοντας ότι ο Δήμος δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να καλύπτει τη μισθοδοσία τους, επιδιώκουν, η Δημοτική Αρχή να μην μπορεί να πληρώσει τους εργαζόμενους. Πράγμα που δεν θα το επιτρέψουμε. Οι συμβασιούχοι των οκτάμηνων, γνωρίζουν πολύ καλά ποιος αγωνίστηκε μαζί τους και ποιος απουσίαζε στον αγώνα τους να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για δίμηνη παράταση. Μπορεί να μας ενημερώσει ο κ. Αλεξόπουλος, πόσοι συμβασιούχοι από τα οκτάμηνα παρέμειναν στην εργασία τους στην Περιφέρεια, όσο ήταν Αντιπεριφερειάρχης; Μην κουράζεται άδικα. Ούτε ένας!
Μπορούν να ενημερώσουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σε ποιο Δήμο –μικρό ή μεγάλο- στην περιφέρεια ή σε άλλο Δημόσιο Οργανισμό, έχουν παραμείνει εργαζόμενοι μετά την λήξη του προγράμματος; Πουθενά!
Η Δημοτική Αρχή δεν θα καταστεί όμηρος των δικηγορικών γραφείων. Δεν θα επιτρέψει να υπάρξει έστω και ένας εργαζόμενος, χωρίς να πληρωθεί».

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement