Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Οικονομία

6 συμβουλές για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου!

Δημοσιεύθηκε

στις

Σκέφτεσαι να ανανεώσεις το χώρο του δωματίου σου εύκολα και οικονομικά; Εδώ, θα βρεις έξυπνες ιδέες, που θα σου προσφέρουν την έμπνευση για να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιο με στυλ και να το κάνεις να μοιάζει σαν καινούργιο.

1.   Ξεκίνησε από το χρώμα των τοίχων

Τα νέα χρώματα στους τοίχους του δωματίου σου, μπορεί να δώσουν μια νότα ανανέωσης στο χώρο. Και αυτό, γιατί, το χρώμα που θα επιλέξεις αποτελεί συνώνυμο της αλλαγής. Προτίμησε γήινες αποχρώσεις ή το λευκό για μια αισθητική που θα προσφέρει ψυχολογική αναζωογόνηση στο χώρο σου. Μη ξεχνάς, πως εάν έχεις ένα μικρό δωμάτιο τα ανοιχτά χρώματα, θα μεγαλώσουν το χώρο και θα σου εξασφαλίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

2.   Διακόσμησε τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι

Ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι, αποτελεί την κορνίζα του δωματίου και είναι αρκετά σημαντικός, καθώς είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς μόλις εισέλθει στο δωμάτιο. Η διακόσμηση τοίχου, μπορεί να γίνει απλά και οικονομικά, με τη χρήση πόστερ. Μπορείς να αγοράσεις πόστερ με αφηρημένα σχέδια, που είναι ιδανικά για το δωμάτιο σου. Επίλεξε όμορφες εικόνες, που θα δώσουν μια αίσθηση ηρεμίας και αρμονίας. Quotes και εικόνες που παραπέμπουν στη φύση είναι κάποιες από τις επιλογές που μπορείς να κάνεις. Τα posters αποτελούν τη πιο οικονομική επιλογή για εσένα που σου αρέσουν οι αλλαγές στη διακόσμηση. Προτίμησε να μη ξοδεύεις τόσα χρήματα σε πίνακες ζωγραφικής, που κοστίζουν μια περιουσία και αντικατέστησε τους με posters, που αποτελούν τη νέα μόδα της εποχής.

3.   Τοποθέτησε φωτιστικά στο χώρο

Ο φωτισμός είναι μια μικρή και οικονομική αλλαγή που μπορείς να κάνεις και να αποβεί ιδανική για τον χώρο σου. Κρέμασε λάμπες από την οροφή χωρίς φωτιστικό κάλυμμα και κάνε πράξη τη πιο μίνιμαλ τάση των ξενοδοχείων και των Airbnb. Ένα μοντέρνο και εργοστασιακό στυλ που θα σε διευκολύνει απίστευτα και σίγουρα θα βγεις κερδισμένος. Άλλη μια ιδέα είναι να τοποθετήσεις κρυφό φωτισμό σε ότι χρώμα θέλεις. Θα χαρίσει στο χώρο σου μια ιδιαίτερα ρομαντική και ατμοσφαιρική νότα, για να χαλαρώνεις τη στιγμή που το έχεις ανάγκη.

4.   Ανανέωσε τα σκεπάσματα

Προτίμησε λευκά και κλινοσκεπάσματα σε ανοιχτές αποχρώσεις για να δημιουργήσεις ένα καθαρό και ήρεμο σκηνικό, που μοιάζει με lux δωμάτιο ξενοδοχείου. Λευκά είδη, απαλά σκεπάσματα και μαξιλάρια θα δημιουργήσουν ένα ιδανικό περιβάλλον που θα χαρακτηρίζεται για τη ποιότητα του ύπνου και της  ζεστασιάς στο χώρο.

5.   Αρωμάτισε τον χώρο

Πρόσθεσε στο γραφείο ή στο κομοδίνο του υπνοδωματίου σου μερικά αρωματικά κεριά ή αρωματικά χώρου με λεβάντα ή γαρδένια και κάνε το χώρο σου να μοσχοβολάει καθαριότητα. Τοποθέτησε στον σπάγκο φαναράκια και χάρισε στο δωμάτιο σου ρομαντικό και την ηρεμία που αναζητάς μετα από μια κουραστική ημέρα. Μπορείς επίσης, να ψεκάζεις τα κλινοσκεπάσματα καθημερινά με κάποιο αρωματικό νερό, για να μοιάζουν κάθε μέρα φρεσκοπλυμένα.

6.   Φτιάξε έναν μικρό «κήπο»

Τα φυτά ευθύνονται για τις ηρεμιστικές τους ικανότητες, αφού συνδυάζουν οπτική ομορφιά και καλή ενέργεια. Κάποια συγκεκριμένα φυτά, μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση και να σε χαλαρώσουν από το στρες και το άγχος της ημέρας. Εκτός από το γεγονός πως αποβάλλουν τις τοξίνες του αέρα και αυξάνουν την υγρασία στο χώρο, συμβάλλουν στη καλύτερη αναπνοή. Τα φυτά επίσης, δίνουν μια αίσθηση «instagramAbel», στοιχείο που αποτελεί Trend της εποχής. Προτίμησε φυτά όπως σανσιβέρια, πόθος, αλόη, φίκος ελαστικά και σπαθίφυλλο.

Όποια αλλαγή και αν επιλέξεις να εφαρμόσεις στο δωμάτιο σου θα πρέπει να γνωρίζεις πως όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες προκειμένου να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στο χώρο σου. Μετέτρεψε με εύκολα και απλά βήματα το υπνοδωμάτιο σου σε ησυχαστήριο και φαντάσου πως βρίσκεσαι σε πολυτελές δωμάτιο ξενοδοχείου.

 

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement