Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αποτελεσματική διαχείριση του περιστατικού από τις τοπικές Αρχές-Σε ξενοδοχείο καραντίνας οι Γάλλοι τουρίστες

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποτελεσματική και άμεση ήταν η διαχείριση του περιστατικού των τριών Γάλλων τουριστών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό το απόγευμα του Σαββάτου στη διάρκεια δειγματοληπτικού ελέγχου στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία μητέρα και τα δύο της παιδιά, που συμμετείχαν σε ομαδική εκδρομή στη χώρα μας. Οι τουρίστες διήλθαν από την Πάτρα, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ζάκυνθο.

Ωστόσο, η οικογένεια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Αμέσως μετά και οι τρεις Γάλλοι τουρίστες μεταφέρθηκαν με όλα τα προβλεπόμενα μέσα στο ΠΓΝΠ όπου υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο, ο οποίος και επιβεβαίωσε ότι είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό. Η κινητοποίηση των τοπικών υγειονομικών Αρχών ήταν άμεση και τόσο οι τρεις θετικοί τουρίστες, όσο και τέσσερις ακόμη ομοεθνείς τους που ήταν στις στενές επαφές τους μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας στην ορεινή Αχαΐα.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης ερωτηθείς σχετικά με τη διαχείριση του περιστατικού δήλωσε στη «Γ» πως «το απόγευμα του Σαββάτου κληθήκαμε να διαχειριστούμε ένα έκτακτο και δύσκολο περιστατικό. Τρεις Γάλλοι τουρίστες που μετά από διαγνωστικό έλεγχο στο Επμελητήριο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοιό, διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Μαζί τους οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο και άλλοι τέσσερις ομοεθνείς τους που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.
Άμεσα κινητοποιήθηκε το προσωπικό του ΠΠΝΠ, διενεργήθηκαν μοριακά τεστ και οι Γάλλοι τουρίστες μετέβησαν σε ξενοδοχείο καραντίνας. Για την ταχύτατη διαχείριση της κατάστασης υπήρξε υποδειγματική συνεργασία της 6ης ΥΠΕ με τους Υγειονομικούς, το ΕΚΑΒ, την Πολιτική Προστασία και την Ελληνική Αστυνομία.
Ευχαριστώ όλους τους εμπλεκόμενους για την ανταπόκρισή τους, τον επαγγελματισμό και τα αντανακλαστικά που επέδειξαν. Το Κράτος απέδειξε για μία ακόμη φορά, πως αντιδρά γρήγορα και αποτελεσματικά».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement