Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Ματίνα Παγώνη: Το 80% των εμβολιασμένων θα χρειαστεί και τρίτη δόση

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δική της εκτίμηση για την πορεία του κορονοϊού και τον εμβολιασμό στη χώρα μας διατύπωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Η ίδια αποκάλυψε πως ανοίγουν και πάλι ολόκληρες κλινικές Covid, ενώ τόνισε πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται.

Η Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού αυξήθηκαν από 5 έως 45 μέσα σε 7 ημέρες κάτι που η ίδια ερμήνευσε ως σημάδι «ότι δεν πάμε καθόλου καλά και αν δεν εμβολιαστούμε κανένας δεν ξέρει το μέλλον μας».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ θεωρεί πως τα νοσοκομεία μας θα αρχίσουν να πιέζονται έντονα, όχι ακόμα σε επίπεδα MEΘ. «Οι ανεμβολίαστοι από 50 και πάνω δεν θέλουν και πολύ για να φτάσουν στη ΜΕΘ και με ένα υποκείμενο νόσημα. Αυτά δεν είναι προσωπικές μας απόψεις είναι επιστημονικά δεδομένα και μελέτες» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη χορήγηση τρίτης δόσης, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι σίγουρα το 80-90% θα κληθεί να κάνει μια ακόμα επαναληπτική δόση, περίπου ένα χρόνο μετά τον εμβολιασμό τους.

Σε ερώτηση πως εμβολιασμένοι πολίτες καταλήγουν στα νοσοκομεία με κορονοϊό, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι το ποσοστό φτάνει περίπου στο 7%. Ανέφερε πως πρόκειται για δύο κατηγορίες εμβολιασμένων, η πρώτη αφορά σε όσους δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν τις 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους και παρουσιάζουν κυρίως ελαφρά συμπτώματα.

Η δεύτερη κατηγορία αποτελείται από το 10% των εμβολιασμένων, καθώς τα εμβόλια καλύπτουν περίπου μέχρι το 90% κατά του κορονοϊού.

Τέλος, έσπευσε να επισημάνει πως το 98% των μη εμβολιασμένων θα νοσήσουν, ενώ όσοι είναι ηλικιωμένοι «δύσκολα θα γλιτώσουν τη ΜΕΘ.

www.newsit.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement