Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τετραπλασιάστηκε η κίνηση στο Αεροδρόμιο του Αράξου- Θετικά τα μηνύματα

Published

on

Θετικά είναι μέχρι σήμερα τα μηνύματα από την τουριστική κίνηση μέσω του Αεροδρομίου του Αράξου, με την περσινή καταστροφική χρονιά να αποτελεί παρελθόν…

Η κίνηση σε σχέση με πέρυσι έχει ήδη τετραπλασιαστεί, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι το Αεροδρόμιο του Αράξου, ως ένα από τα εναπομείναντα κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια, δέχεται καθημερινά και αρκετά ιδιωτικά αεροσκάφη με VIP επιβάτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στη «Γ» ο Αερολιμενάρχης του Αράξου, Γιώργος Γκουβίτσας  πέρυσι μέχρι τις 20 Ιουλίου είχαν καταγραφεί στο Αεροδρόμιο 3.357 αφίξεις και 1.447 αναχωρήσεις (σύνολο επιβατών 4.804), ενώ φέτος την αντίστοιχη περίοδο, ο συνολικός αριθμός των επιβατών «εκτινάχθηκε» στις 18.065 (10.492 αφίξεις και 7.573 αναχωρήσεις).

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, οι αφίξεις και αναχωρήσεις υπετριπλασιάστηκαν. Την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε η Γαλλία, το Σάββατο η Ρωσία, ενώ ήδη δεχόμαστε πτήσεις από πέντε Γερμανικές πόλεις, την Τσεχία, την Αυστρία, το Βέλγιο, Ουκρανία, Λετονία, Λιθουανία. Αντίστοιχα, έχουμε πάρα πολλά ιδιωτικά αεροσκάφη που επιλέγουν το δικό μας Αεροδρόμιο, λόγω του χαμηλού κόστους, αφού ο Άραξος παραμένει κρατικός, περιφερειακός αερολιμένας. Η συντριπτική πλειονότητα των επιβατών που διακινούνται μέσω του Αράξου πηγαίνουν στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Ηλείας, αλλά και της Δυτικής Αχαΐας, όπως Λακκόπετρα, Νιφορέικα και Καλόγρια, ενώ φέτος μετά από επαφές που κάναμε προωθήσαμε στα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού και πιο μικρά ξενοδοχεία της περιοχής μας», δήλωσε ο κ. Γκουβίτσας.

ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΣΤ

Οι επιβάτες που φθάνουν στο Αεροδρόμιο του Αράξου πρέπει να έχουν ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό τεστ των τελευταίων ωρών. Ωστόσο, οι οδηγίες προβλέπουν πως για τους επιβάτες που φθάνουν από τις χώρες εκτός Ε.Ε. και κυρίως από τη Ρωσία είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος στο Αεροδρόμιο κατά την άφιξή τους –όχι δειγματοληπτικός- αλλά καθολικός. Δυστυχώς, όμως, οι έλεγχοι δεν γίνονται, καθώς παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και τα έγγραφα του κ. Γκουβίτσα προς την Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Υγείας, δεν έχει μεταβεί ακόμη στον Άραξο κλιμάκιο γιατρών. Πέρυσι το Αεροδρόμιο καλύφθηκε από τους γιατρούς της 116 Π.Μ. του Αράξου, όμως φέτος, οι γιατροί έχουν επιφορτιστεί με το έργο των εμβολιασμών.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες οι επιβάτες που φθάνουν στον Άραξο από χώρες εκτός Ε.Ε. και κυρίως από τη Ρωσία πρέπει να υποβάλλονται σε rapid test υποχρεωτικά στο σύνολό τους. Αυτό όμως, δεν γίνεται αφού ακόμη δεν έχει έρθει στο Αεροδρόμιο μας, κλιμάκιο ιατρών για να διενεργεί τους ελέγχους. Έχουμε ζητήσει τόσο εμείς, όσο και η υπηρεσία μας κεντρικά από την Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Υγείας να δώσει λύση στο πρόβλημα, αφού από το περασμένο Σάββατο ξεκίνησαν οι αφίξεις πτήσεων από τη Ρωσία, αλλά ακόμη δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε όλους τους επιβάτες», τόνισε ο κ. Γκουβίτσας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement