Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τετραπλασιάστηκε η κίνηση στο Αεροδρόμιο του Αράξου- Θετικά τα μηνύματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Θετικά είναι μέχρι σήμερα τα μηνύματα από την τουριστική κίνηση μέσω του Αεροδρομίου του Αράξου, με την περσινή καταστροφική χρονιά να αποτελεί παρελθόν…

Η κίνηση σε σχέση με πέρυσι έχει ήδη τετραπλασιαστεί, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι το Αεροδρόμιο του Αράξου, ως ένα από τα εναπομείναντα κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια, δέχεται καθημερινά και αρκετά ιδιωτικά αεροσκάφη με VIP επιβάτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στη «Γ» ο Αερολιμενάρχης του Αράξου, Γιώργος Γκουβίτσας  πέρυσι μέχρι τις 20 Ιουλίου είχαν καταγραφεί στο Αεροδρόμιο 3.357 αφίξεις και 1.447 αναχωρήσεις (σύνολο επιβατών 4.804), ενώ φέτος την αντίστοιχη περίοδο, ο συνολικός αριθμός των επιβατών «εκτινάχθηκε» στις 18.065 (10.492 αφίξεις και 7.573 αναχωρήσεις).

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, οι αφίξεις και αναχωρήσεις υπετριπλασιάστηκαν. Την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε η Γαλλία, το Σάββατο η Ρωσία, ενώ ήδη δεχόμαστε πτήσεις από πέντε Γερμανικές πόλεις, την Τσεχία, την Αυστρία, το Βέλγιο, Ουκρανία, Λετονία, Λιθουανία. Αντίστοιχα, έχουμε πάρα πολλά ιδιωτικά αεροσκάφη που επιλέγουν το δικό μας Αεροδρόμιο, λόγω του χαμηλού κόστους, αφού ο Άραξος παραμένει κρατικός, περιφερειακός αερολιμένας. Η συντριπτική πλειονότητα των επιβατών που διακινούνται μέσω του Αράξου πηγαίνουν στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Ηλείας, αλλά και της Δυτικής Αχαΐας, όπως Λακκόπετρα, Νιφορέικα και Καλόγρια, ενώ φέτος μετά από επαφές που κάναμε προωθήσαμε στα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού και πιο μικρά ξενοδοχεία της περιοχής μας», δήλωσε ο κ. Γκουβίτσας.

ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΣΤ

Οι επιβάτες που φθάνουν στο Αεροδρόμιο του Αράξου πρέπει να έχουν ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό τεστ των τελευταίων ωρών. Ωστόσο, οι οδηγίες προβλέπουν πως για τους επιβάτες που φθάνουν από τις χώρες εκτός Ε.Ε. και κυρίως από τη Ρωσία είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος στο Αεροδρόμιο κατά την άφιξή τους –όχι δειγματοληπτικός- αλλά καθολικός. Δυστυχώς, όμως, οι έλεγχοι δεν γίνονται, καθώς παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και τα έγγραφα του κ. Γκουβίτσα προς την Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Υγείας, δεν έχει μεταβεί ακόμη στον Άραξο κλιμάκιο γιατρών. Πέρυσι το Αεροδρόμιο καλύφθηκε από τους γιατρούς της 116 Π.Μ. του Αράξου, όμως φέτος, οι γιατροί έχουν επιφορτιστεί με το έργο των εμβολιασμών.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες οι επιβάτες που φθάνουν στον Άραξο από χώρες εκτός Ε.Ε. και κυρίως από τη Ρωσία πρέπει να υποβάλλονται σε rapid test υποχρεωτικά στο σύνολό τους. Αυτό όμως, δεν γίνεται αφού ακόμη δεν έχει έρθει στο Αεροδρόμιο μας, κλιμάκιο ιατρών για να διενεργεί τους ελέγχους. Έχουμε ζητήσει τόσο εμείς, όσο και η υπηρεσία μας κεντρικά από την Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Υγείας να δώσει λύση στο πρόβλημα, αφού από το περασμένο Σάββατο ξεκίνησαν οι αφίξεις πτήσεων από τη Ρωσία, αλλά ακόμη δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε όλους τους επιβάτες», τόνισε ο κ. Γκουβίτσας.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γώγος – Τα δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα είναι ανησυχητικά – Τι είπε για αντιεμβολιαστές και τρίτη δόση

Δημοσιεύθηκε

στις

Και στην τρίτη δόση θα υπάρχει ιεράρχηση τόνισε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος.

Σημείωσε ότι θα προηγηθούν οι άνω των 60 ετών που έχουν χαμηλότερη απόκριση και οι υγειονομικοί που εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο. Εκτίμησε ότι και οι δυο αυτές ομάδες πιθανότατα θα εμβολιαστούν ταυτόχρονα.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, ο κ Γώγος σημείωσε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει ελάφρυνση στο σύστημα υγείας όσον άφορα στις άπλες εισαγωγές και εισαγωγές σε ΜΕΘ, ωστόσο τόνισε ότι έχουμε αρκετούς θανάτους.

Σημείωσε ότι μετά το καλοκαίρι, οπότε υπήρξε χαλάρωση, οι επιστήμονες ανέμεναν να είναι χειρότερη η κατάσταση. Συμφωνά με τον κ. Γώγο η ανοσία από τον εμβολιασμό ανέρχεται περίπου στο 60% και μαζί με τη φυσική ανοσία που έχουν όσοι έχουν νοσήσει, πιθανόν φτάνει το 70%.

Εκτίμησε ότι τα νούμερα μπορούν να ελεγθουν και ότι το σύστημα υγείας θα τα καταφέρει.

«Μας ανησυχεί η Β. Ελλάδα»
Υπογράμμισε όμως ότι ο στόχος δεν είναι να υπάρχει ένα κρεβάτι για τους ασθενείς covid, αλλά να λειτουργήσουν κανονικά τα νοσοκομεία για τους non covid ασθενείς ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν περιοχές που προκαλούν ανησυχία και ανάμεσα σε αυτές είναι και η Βόρεια Ελλάδα.

Τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι έρχεται δύσκολη περίοδος με κλειστούς χώρους και ανοιχτά σχολεία.

Ερωτηθείς για τους αντιεμβολιαστές είπε πως υπάρχουν θύλακες αντιεμβολιστών παντού και πως στην εκκλησία το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο γιατί μπορούν να επηρεαστούν και μερικοί συνάνθρωποι θρησκευόμενοι. Από την άλλη σημείωσε ότι υπάρχει και η επίσημη φωνή της Εκκλήσιας που στηρίζει τους εμβολιασμούς.

www.in.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Οι διασώστες και η πρόσβαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Έχουν σώσει ζωές στους δρόμους, καθώς κατορθώνουν να φθάνουν σε χρόνο ρεκόρ στα έκτακτα περιστατικά.

Οι διασώστες που βρίσκονται πάνω στις δύο ρόδες της δίκυκλης μοτοσικλέτας, που αποτελεί ένα σημαντικό απόκτημα για το ΕΚΑΒ Πάτρας (με χορηγίες των επιχειρηματιών Διονύσιου Πλέσσα και Λεωνίδα Ευστρατιάδη), δεν μπορεί να μην έχουν άμεση πρόσβαση σε περιστατικά και δη σοβαρά.

Αυτό, διότι, εκτός από τις γνώσεις για παροχή πρώτων βοηθειών και την μεγάλη εμπειρία τους, διαθέτουν στις μηχανές τους όλο τον αναγκαίο διασωστικό εξοπλισμό, που είναι αναγκαίος για να σώζωνται ζωές και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.
Οι Πατρινοί διασώστες του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στους δύο τροχούς, οι Τάκης Μικές και Χρύσανθος Φωτακόπουλος, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και επαγγελματισμού προσπαθούν να φθάσουν όσο πιο σύντομα γίνεται στο περιστατικό για να μην κινδυνεύουν ζωές… Τα στοιχεία το πιστοποιούν και αυτό οφείλουν να το λαμβάνουν υπόψιν οι πάντες και να δρουν αναλόγως…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δείτε τη στιγμή του ατυχήματος που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του 6χρονου-Συγκλονιστικό βίντεο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, στο οποίο φαίνεται η στιγμή του ατυχήματος. Τα δύο καρτ συγκρούονται, με το ένα να εκτινάσσεται να “σκάει” με μεγάλη δύναμη στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα