Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Προβληματισμός και ερωτηματικά για τη στοχοποίηση της τοπικής Εκκλησίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Προβληματισμό και εύλογα ερωτηματικά δημιουργεί η στοχοποίηση της τοπικής Εκκλησίας από το «κίνημα» των αντιεμβολιαστών.

Λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια εις βάρος Μητροπολίτη, Επισκόπου, Αρχιμανδρίτη και κληρικού από δοκιμαζόμενο συμπολίτη ήλθε να προστεθεί και η πορεία στο Επισκοπείο, κάτι που προαναγγέλθηκε να επαναληφθεί και μεθαύριο Τετάρτη, αυτή τη φορά ως αυτοτελής εκδήλωση και με διαδρομή την οδό Ρήγα Φεραίου.

ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ

Ποιοι όμως κινούν τα νήματα; Γιατί στοχοποιούν τον Μητροπολίτη;

Ο κεντρικός πυρήνας, γνωστοί αντιοικουμενιστές, διαφωνούντες με το Ουκρανικό, άλλοι με το κλείσιμο των Ναών την περίοδο των περιοριστικών μέτρων και μια μειοψηφία για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση Αρχιεπισκόπου και Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να μην αντιδρούν στις αποφάσεις της πολιτείας και των υγειονομικών.

Γιατί όμως στοχοποιούν και τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο;

Όπως υποστηρίζουν, δεν έδειξε την ίδια θέρμη, όπως άλλοι ιεράρχες και ευθυγραμμίστηκε με τις αποφάσεις κρίνοντας ότι αυτό εξυπηρετεί και τις προσωπικές του φιλοδοξίες ως εν δυνάμει υποψήφιος για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Επισημαίνουν πως την περίοδο της πρώτης εκδήλωσης της πανδημίας ήταν θιασώτης του δόγματος ότι δεν κινδυνεύουν οι πιστοί, δεν υπάρχει ιός και δεν πρέπει να κλείσουν οι εκκλησίες, κάτι που εξέφραζε και στα εσπερινά κηρύγματα των τριών πρώτων κατανυκτικών εσπερινών.

Πίστευαν ότι δεν θα διαφοροποιηθεί και βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν σταθμό της πορείας στο Επισκοπείo.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Αναλύοντας μέσα από βίντεο και φωτό την ανθρωπογεωγραφία αυτών που βρέθηκαν και φώναζαν έξω από το Επισκοπείo, τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά.

Εκτός από συγγενείς ιερέων που από καιρό έχουν δώσει το στίγμα τους, βρέθηκαν και πνευματικά παιδιά Αρχιμανδριτών και ιερέων, κάποια εκ των οποίων βρίσκονται στον στενό πυρήνα συνεργατών του Μητροπολίτη.

Η ΣΥΣΚΕΨΗ

Εμφανώς προβληματισμένος ο κ. Χρυσόστομος που επιθυμεί διακαώς να μην δημιουργούνται θέματα που θα μειώνουν το προφίλ του και θα πλήξουν την εικόνα του, το πρωί της επόμενης ημέρας συγκάλεσε σύσκεψη όπου συμμετείχαν τέσσερις στενοί του συνεργάτες.

Αρχικά εξέφρασε την ικανοποίησή του που επετεύχθη η προσπάθεια να περιοριστεί μόνο στα τοπικά ΜΜΕ το ρεπορτάζ για την απρόσμενη-απαράδεκτη φραστική επίθεση που δέχθηκε δύο ημέρες νωρίτερα ο ίδιος.

Παράλληλα, ζήτησε να σχηματισθεί κατάλογος, με βάση τα ευρήματα όσων συμμετείχαν στην πορεία.

Μέσα σε λίγες ώρες ετοιμάστηκε και οι συνεργάτες του άρχισαν να επικοινωνούν με ιερείς και μεμονωμένα με ορισμένα άτομα ζητώντας εξηγήσεις και καλώντας τους στο εξής να είναι προσεκτικοί αποφεύγοντας εκ νέου συμμετοχή σε παρόμοια κινητοποίηση.

Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Η προαναγγελία της νέας μεθαυριανής πορείας προς το Επισκοπείο δημιουργεί νέα ανησυχία όχι μόνο στην τοπική Εκκλησία, αλλά και την ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο να συμμετάσχουν σε αυτή και μέλη κάποιων εκ των κοινοτήτων των Παλαιοημερολογιτών.

Ήδη η εβδομαδιαία εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» από την περασμένη Παρασκευή στην έντυπη και ηλεκτρονική της έκδοση απευθύνει προσκλητήριο για το συλλαλητήριο στο Επισκοπείο.

Προχτές το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου στο περιθώριο της νέας πορείας που είχαν πραγματοποιήσει οι αντιεμβολιαστές, κάποιοι εκ των διοργανωτών στα πηγαδάκια που είχαν σχηματιστεί ζητούσαν πιο δυναμική κινητοποίηση και πρότειναν η πορεία να διέλθει την οδό Ρήγα Φεραίου.

Παλαιό στέλεχος της Χριστιανικής Δημοκρατίας που πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις πρότεινε και σήμερα το απόγευμα να γίνει συνάντηση εθελοντών ώστε να ρυθμιστούν οι τελικές αποφάσεις για τη μεθαυριανή πορεία, ζητώντας πιο στοχευμένες κινήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νέος γύρος τηλεφωνημάτων από σήμερα

Από σήμερα στελέχη της τοπικής Εκκλησίας επαναρχίζουν νέο γύρο -αυτή την φορά με αυστηρό τόνο- τηλεφωνημάτων προς κάθε κατεύθυνση ώστε να απέχουν είτε οι ίδιοι είτε πνευματικά τους παιδιά.

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα κινηθούν και στελέχη των οργανώσεων («Χριστιανική Στέγη», «Χριστιανική Εστία», «Διψώ» κ.ά.) αποτρέποντας μέλη τους να συμμετάσχουν.

Ιδιαίτερη ανησυχία και στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο να παρεισφρήσουν μεθαύριο στη πορεία και ζηλωτές παλαιοημερολογίτες από Πάτρα, Αίγιο και Κορινθία.

Παραμένει ανοικτό αν θα αποκλειστεί η πρόσβαση προς το Επισκοπείο, κάτι που θα αποφασιστεί στην αυριανή τελική σύσκεψη των επιτελών της οδού Ερμού.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “ΓΝΩΜΗΣ” 26/7/2021

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γώγος – Τα δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα είναι ανησυχητικά – Τι είπε για αντιεμβολιαστές και τρίτη δόση

Δημοσιεύθηκε

στις

Και στην τρίτη δόση θα υπάρχει ιεράρχηση τόνισε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος.

Σημείωσε ότι θα προηγηθούν οι άνω των 60 ετών που έχουν χαμηλότερη απόκριση και οι υγειονομικοί που εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο. Εκτίμησε ότι και οι δυο αυτές ομάδες πιθανότατα θα εμβολιαστούν ταυτόχρονα.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, ο κ Γώγος σημείωσε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει ελάφρυνση στο σύστημα υγείας όσον άφορα στις άπλες εισαγωγές και εισαγωγές σε ΜΕΘ, ωστόσο τόνισε ότι έχουμε αρκετούς θανάτους.

Σημείωσε ότι μετά το καλοκαίρι, οπότε υπήρξε χαλάρωση, οι επιστήμονες ανέμεναν να είναι χειρότερη η κατάσταση. Συμφωνά με τον κ. Γώγο η ανοσία από τον εμβολιασμό ανέρχεται περίπου στο 60% και μαζί με τη φυσική ανοσία που έχουν όσοι έχουν νοσήσει, πιθανόν φτάνει το 70%.

Εκτίμησε ότι τα νούμερα μπορούν να ελεγθουν και ότι το σύστημα υγείας θα τα καταφέρει.

«Μας ανησυχεί η Β. Ελλάδα»
Υπογράμμισε όμως ότι ο στόχος δεν είναι να υπάρχει ένα κρεβάτι για τους ασθενείς covid, αλλά να λειτουργήσουν κανονικά τα νοσοκομεία για τους non covid ασθενείς ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν περιοχές που προκαλούν ανησυχία και ανάμεσα σε αυτές είναι και η Βόρεια Ελλάδα.

Τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι έρχεται δύσκολη περίοδος με κλειστούς χώρους και ανοιχτά σχολεία.

Ερωτηθείς για τους αντιεμβολιαστές είπε πως υπάρχουν θύλακες αντιεμβολιστών παντού και πως στην εκκλησία το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο γιατί μπορούν να επηρεαστούν και μερικοί συνάνθρωποι θρησκευόμενοι. Από την άλλη σημείωσε ότι υπάρχει και η επίσημη φωνή της Εκκλήσιας που στηρίζει τους εμβολιασμούς.

www.in.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Οι διασώστες και η πρόσβαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Έχουν σώσει ζωές στους δρόμους, καθώς κατορθώνουν να φθάνουν σε χρόνο ρεκόρ στα έκτακτα περιστατικά.

Οι διασώστες που βρίσκονται πάνω στις δύο ρόδες της δίκυκλης μοτοσικλέτας, που αποτελεί ένα σημαντικό απόκτημα για το ΕΚΑΒ Πάτρας (με χορηγίες των επιχειρηματιών Διονύσιου Πλέσσα και Λεωνίδα Ευστρατιάδη), δεν μπορεί να μην έχουν άμεση πρόσβαση σε περιστατικά και δη σοβαρά.

Αυτό, διότι, εκτός από τις γνώσεις για παροχή πρώτων βοηθειών και την μεγάλη εμπειρία τους, διαθέτουν στις μηχανές τους όλο τον αναγκαίο διασωστικό εξοπλισμό, που είναι αναγκαίος για να σώζωνται ζωές και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.
Οι Πατρινοί διασώστες του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στους δύο τροχούς, οι Τάκης Μικές και Χρύσανθος Φωτακόπουλος, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και επαγγελματισμού προσπαθούν να φθάσουν όσο πιο σύντομα γίνεται στο περιστατικό για να μην κινδυνεύουν ζωές… Τα στοιχεία το πιστοποιούν και αυτό οφείλουν να το λαμβάνουν υπόψιν οι πάντες και να δρουν αναλόγως…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δείτε τη στιγμή του ατυχήματος που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του 6χρονου-Συγκλονιστικό βίντεο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, στο οποίο φαίνεται η στιγμή του ατυχήματος. Τα δύο καρτ συγκρούονται, με το ένα να εκτινάσσεται να “σκάει” με μεγάλη δύναμη στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα