Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Κορονοϊός: Μάσκα και για εμβολιασμένους υπό συνθήκες θα προτείνουν τα CDC

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναμένεται να ανακοινώσουν αργότερα σήμερα αναθεωρημένες οδηγίες χρήσης μάσκας για τους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς, με φόντο την αυξητική τάση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού και την πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα, όπως ανέφεραν πηγές.

Αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι τα CDC αναμένεται να συστήσουν στους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά οι λεπτομέρειες δεν είναι σαφείς.

Τα CDC και ο Λευκός Οίκος αρνήθηκαν να σχολιάσουν

Τα αμερικανικά Κέντρα θα παραχωρήσουν μια συνέντευξη Τύπου για τις αναθεωρημένες τους οδηγίες σήμερα τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας.

Τον Μάιο, τα CDC στις οδηγίες τους ανέφεραν πως οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειαζόντουσαν να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και μπορούσαν να αποφύγουν τη χρήση μασκών σε εσωτερικούς χώρους στα περισσότερα μέρη. Τότε επίσης είχαν αναφέρει ότι οι πλήρως ανοσοποιημένοι δεν θα χρειαζόταν να τηρούν αποστάσεις στα περισσότερα μέρη.

Η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Ουαλένσκι είχε δηλώσει τον Μάιο ότι οι τότε νέες κατευθυντήριες γραμμές βασιζόντουσαν σε μια απότομη μείωση των κρουσμάτων, στην επέκταση των εμβολιασμών σε νεότερους ανθρώπους και στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά των παραλλαγών του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με επιπλέον πληροφορίες, τα CDC αναμένεται να προτείνουν τη χρήση μάσκας για όλους σε σχολεία με μαθητές κάτω των 12 ετών ασχέτως του πόσοι και ποιοι είναι εμβολιασμένοι.

newsit.gr

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement