Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου: Το κοριτσάκι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, απόφοιτος του Βιολογικού Τμήματος «Πρέσβειρα» του Πανεπιστημίου Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο και η εντυπωσιακή τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν η αφορμή για να θυμηθούν όλοι τούς Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών το 2004 και το κοριτσάκι που κρατούσε τη δάδα έναρξης των αγώνων σε μια συγκλονιστική στιγμή που θα μας μείνει αξέχαστη!

Το κοριτσάκι αυτό, η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, είναι αριστούχος απόφοιτος του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και σήμερα πραγματοποιεί την διδακτορική διατριβή της σε θέμα για τον καρκίνο στο ερευνητικό ινστιτούτο Francis Crick στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Νωρίτερα, η Φωτεινή, ένα πολύ ταλαντούχο άτομο, ως τελειόφοιτη φοιτήτρια εργάστηκε στο ερευνητικό εργαστήριό της Ιατρικής Χημείας, στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών για ένα περίπου χρόνο και συνέβαλε στην έρευνά μας. Επελέγη και ήταν η παρουσιάστρια του 17ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας το 2016 στις Σπέτσες, όπου τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο νομπελίστας, James Watson.
Μετά από αίτησή της, και μεταξύ πολλών συνυποψηφίων, κέρδισε υποτροφία ως αριστούχος και παρακολούθησε επί τρίμηνο μαθήματα στο περίφημο “Watson Schoolof Biological Sciences” στο Cold Spring Harbor Laboratory, όπου γίνεται αποκλειστικά έρευνα για το DNA.
Ο Watson και η σύζυγός του αναφέρθηκαν με πολύ θερμά λόγια στις ικανότητές της και την προσωπικότητα της.
Η Φωτεινή ήταν επίσης η παρουσιάστρια της κεντρικής εκδήλωσης του 19ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας με τιμώμενα πρόσωπα τον Νομπελίστα Harald Zur Hausen και την Καθηγήτρια κα Αποστολοπούλου. Το Συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του το Συνέδριο.
Η Φωτεινή είναι προσκεκλημένη στο 21ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας στα Ιωάννινα, 22-23 Οκτωβρίου 2021, όπου θα παρουσιάσει εξ αποστάσεως την διαδρομή της από το Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών στο κορυφαίο Ερευνητικό Ινστιτούτο Francis Crick.
«Η Φωτεινή αποτελεί έναν πρεσβευτή του Πανεπιστημίου Πατρών και της χώρας μας και χαιρόμαστε για την πρόοδο της», αναφέρει πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου, καθηγητής Χημείας, Γιάννης Ματσούκας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement