Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πύρινος εφιάλτης σε Εγλυκάδα – Σούλι και Ελεκίστρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Εφιαλτικό το σκηνικό που έχει προκληθεί από την μεγάλη πυρκαγιά που έχει ζώσει την Εγλυκάδα, το Σούλι, την Ελεκίστρα και την περιοχή της Καρυάς στην Πάτρα. Σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ενώ δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές καθώς είχαν εκκενωθεί οι περιοχές από την Αστυνομία.

Οι φλόγες μπήκαν στον καταυλισμό των Ρομά, ο οποίος είχε εκκενωθεί από την Αστυνομία πριν από λίγο. Οι Ρομά είχαν απομακρυνθεί από τους αστυνομικούς, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν και εναέρια μέσα, ενώ σπεύδει και πεζοπόρο τμήμα από τα Γιάννενα.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος που βρίσκονταν στο μέτωπο της Δροσιάς μεταβαίνουν στην Πάτρα λόγω της επικινδυνότητας της πυρκαγιάς ενώ επικοινώνησαν με τον Συντονιστή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου για να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα.

Η φορά του ανέμου [ου φθάνει τα 6 μποφόρ αλλάζει συνεχώς και τα μέτωπα εναλλάσσονται. Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη και πάλι τόσο στην περιοχή της Καρυάς όσο και της Ελεκίστρας. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν δύσκολη μάχη.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν 50 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη (δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα).


Ροή ειδήσεων

Advertisement