Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Το σχέδιο της ΚΟΕ για την αναδιοργάνωση των Εθνικών πρωταθλημάτων φέρνει ΝΟΠ και ΝΕΠ στη μάχη από τον Οκτώβριο

Δημοσιεύθηκε

στις

H νέα διοίκηση της ΚΟΕ έκανε πραγματικότητα τις εξαγγελίες της στέλνοντας έγκαιρα τις προτάσεις της για την αναβάθμιση των πανελλήνιων πρωταθλημάτων πόλο στέλνοντας τα προσχέδια του αγωνιστικού προγραμματισμού των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Α1 και Α2 Εθνικής Ανδρών-Γυναικών 2021-22, καθώς και των αντίστοιχων διοργανώσεων Κυπέλλου Ελλάδας.

Όπως επισημαίνεται, μια τέτοια ενέργεια γίνεται για πρώτη φορά αρκετά πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, ευελπιστώντας να δώσει χρήσιμες πληροφορίες και να συμβάλει στον αγωνιστικό προγραμματισμό του κάθε σωματείου. Το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Πόλο θα πρέπει να ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου και οι πατρινές ομάδες (ΝΟΠ και ΝΕΠ) θα πρέπει σχετικά σύντομα να πάρουν αποφάσεις για τον προγραμματισμό και να επισπεύσουν τις όποιες διαδικασίες για τους στόχους της νέας χρονιάς.
Όπως ανακοινώθηκε η ΚΟΕ αναμένει τις προτάσεις των σωματείων ώς τις 25 Αυγούστου.
Μεταξύ των καινοτομιών του αγωνιστικού προγραμματισμού για το 2021-22:
-Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Θεσπίζεται η Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών. Στα πρωταθλήματα Κ17 και Κ15 των αγοριών και Κ17 των κοριτσιών, κατά την γ΄ φάση διεξαγωγής τους, οι αγώνες θα γίνονται με έδρες.
-Προστίθενται, κατ’ αρχήν περιφερειακά, οι κατηγορίες Προ-Μίνι (Κ11) και η κατηγορία Μικρο για μικτές ομάδες αγοριών κοριτσιών (Κ09) όπου αναμένεται σημαντική αύξηση των συνολικού αριθμού των αγώνων.
Σύμφωνα με το προσχέδιο της ΚΟΕ:
Για την Α2 Εθνική Κατηγορία Πόλο των Ανδρών προβλέπεται να διεξαχθεί σε 3 φάσεις, από 10/10/21 έως 20/4/22.
Μετέχουν 16 ομάδες και το σύστημα είναι όπως στην Α1 Ανδρών. Ένας όμιλος των 16 ομάδων και είναι σημαντικό ότι θα τετραπλασιασθούν οι αγώνες.
Β΄ φάση (23/1/22-6/3/22):
Οι 8 πρώτες ομάδες σχηματίζουν τον Όμιλο των πλέι οφ και οι ομάδες 9-16, τον Όμιλο των πλέι άουτ. Παίζουν και πάλι όλες εναντίον όλων σε έναν (1) γύρο, υπολογιζόμενης της συνολικής τους βαθμολογίας κατά την α’ φάση, αλλά και του τόπου διεξαγωγής των αγώνων (έδρες).
Γ΄ Φάση (13/3/22-20/4/22): Στα πλέι οφ τα ζευγάρια είναι 1Α-8Α, 2Α-7Α, 3Α-6Α, 4Α-5Α (Οι δύο πρώτες ομάδες ανεβαίνουν στην Α1 Εθνική) και στα πλέι άουτ 13Β-16Β, 14Β-15Β. Οι (Οι ηττημένες υποβιβάζονται στην Β΄ Εθνική).

Ροή ειδήσεων

Advertisement