Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Φωτιά» ελέω καύσωνα-Υψηλές οι θερμοκρασίες, υψηλός και ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών σε Αχαΐα και Ηλεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Αισθητή έκανε την παρουσία του και στην Πάτρα, το νέο κύμα καύσωνα που «σαρώνει» από χθες όλη τη χώρα. Ο υδράργυρος τις μεσημεριανές ώρες άγγιξε τους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα επιμείνουν και τις επόμενες ημέρες, θέτοντας σε επιφυλακή τις τοπικές Αρχές.

Μάλιστα, για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις Π.Ε. Αχαΐας και Ηλείας.
Κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου ή κατάστασης συναγερμού (κατηγορία 4 και 5 του
ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς) απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές τις νυκτερινές ώρες και συγκεκριμένα από 21.00 μέχρι 06.00, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης δασικών πυρκαγιών.
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ Π.Υ. Ο Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ
Χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, συνοδευόμενος
από τον Προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π.Δ.Ε. Νικόλαο Γυφτάκη επισκέφθηκαν το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής, προκειμένου να ενημερωθούν για την ετοιμότητα που υπάρχει.
Στο Κέντρο Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας συναντήθηκαν με τον υπεύθυνο του Κέντρου Μάνθο Κυρίτση, με τον οποίο συζήτησαν για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από κάθε φορέα. Επιβεβαιώθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα, ο απόλυτος συντονισμός και η συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Ο ΔΗΜΟΣ
Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται από χθες και ο Δήμος Πατρέων με 24ωρη επιτήρηση επικίνδυνων (για εκδήλωση πυρκαγιάς) σημείων της πόλης, λόγω αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς (Δείκτη Επικινδυνότητας 4) και για όσες ημέρες συνεχιστούν οι επικίνδυνες συνθήκες στην περιοχή μας.
Το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτική Προστασία, μαζί με υπαλλήλους των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου του Δήμου Πατρέων, καθώς και τις Εθελοντικές Ομάδές που δραστηριοποιούνται στα όρια Δήμου Πατρέων , πραγματοποιούν περιπολίες σε καίρια σημεία πρασίνου της πόλης, και σε επιλεγμένα σημεία για προληπτικούς λόγους, ενώ άμεση και στενή είναι η συνεργασία του Δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ
Την ίδια ώρα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά κατά τις ημέρες αυτές, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.


Ροή ειδήσεων

Advertisement