Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Ανυπολόγιστη η καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις από επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα στο μέτωπο της Δροσιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά της Αχαΐας. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις, κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, εν μέσω καύσωνα. Την ίδια ώρα, θλιβερή είναι η εικόνα στο μέτωπο της Ελεκίστρας, καθώς υπήρχαν αναζωπυρώσεις. Οι καταστροφές είναι τεράστιες. Στο Σούλι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς πέντε σπίτια, ενώ τεράστιες είναι καμμένες αγροτικές καλλιέργειες.

«Δόθηκε μάχη από το πυροσβεστικό σώμα, τους πολίτες, το Δήμο και την Περιφέρεια. Από τις 12 το βράδυ κι έπειτα δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, ωστόσο στην περιοχή της Δροσιάς εκδηλώθηκαν κάποιες αναζωπυρώσεις και από το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη», δήλωσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής σε δηλώσεις του τόνισε η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον είναι ανυπολόγιστη. «Η ένταση των ανεμών έχει μειωθεί, αλλά το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και οι εστίες της φωτιάς αρκετές» και πρόσθεσε, «το φαινόμενο δεν έχει την ίδια επιθετικότητα που παρουσίαζε τις προηγούμενες ώρες. Ωστόσο, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη στο δασικό περιβάλλον και έχουν καεί μεγάλες αγροτικές εκτάσεις και καλλιεργειών”.

Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν εκ νέου εναέρια πυροσβεστικά μέσα για να σβήσουν οι εστίες που είναι διάσπαρτες και σε μια τεράστια ακτίνα.
Οι πάντες αγωνιούν καθώς σήμερα υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.
Και στο μέτωπο της Ελεκίστρας όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τις εστίες καθώς υπήρχαν ήδη αναζωπυρώσεις.


Ροή ειδήσεων

Advertisement