Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

“ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ” ΣΎΡΙΖΑ με θύμα την εκπαίδευση!- Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Published

on

 

 

Σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και χυδαιολογίας έχει επιδοθεί τον τελευταίο καιρό η ηγετική ομάδα της Αξιωματικης Αντιπολίτευσης. Την αρχή έκανε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης χαρακτηρίζοντας την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως «σφαγέα 20.000 παιδιών και πως τα παιδιά της θα ντρέπονται στο μέλλον όταν μάθουν τι έκανε η μητέρα τους».

Είναι, λοιπόν, κρίμα που ο κατά τα άλλα συμπαθής N. Φίλης επέλεξε αυτόν τον τρόπο αντιπαράθεσης.

Οι ύβρεις φανερώνουν έλλειψη επιχειρημάτων. Ερώτημα γιατί η κατώτατη βάση εισαγωγής να θεωρείται “σφαγή”. Τα Πανεπιστήμια είναι Τριτοβάθμια Παιδεία, μη υποχρεωτική και περιορισμένων θέσεων και, ως εκ τούτου πρέπει να εισάγονται οι καλύτεροι και εξυπνότεροι.

Και για το κλού της υπόθεσης έρχεται με δηλώσεις του ο ίδιος ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας να πει πως, όταν γίνει κυβέρνηση, θα επιτρέψει να εισαχθούν στις σχολές προτίμησής τους όλοι οι υποψήφιοι, άσχετα από τον βαθμό που πήραν στις εισαγωγικές. Όμως ο λαϊκισμός πρέπει να έχει κι ένα όριο.

Τα Πανεπιστήμια πρέπει να γίνουν ναοί μόρφωσης επιστημόνων και όχι χώροι παραγωγής αιώνιων φοιτητών και ανώριμων ανθρώπων που αρνούνται την αριστεία. Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει τις αναγκαίες τομές και αλλαγές άμεσα (εδώ και τώρα). Και η κα Κεραμέως να μην πτοηθεί από απειλές και υβρεις.

Με αυτό τον τρόπο η παιδεία μας θα ζήσει καλύτερες μέρες και θα συμπληρωθεί η τριάδα των καλύτερων Υπουργών Παιδείας με σοβαρό μεταρρυθμιστικό έργο που -τι σύμπτωση- είναι και οι τρεις γυναικες : Αναφέρομαι στις κυρίες Μαριέττα Γιαννάκου, Άννα Διαμαντοπούλου και Νίκη Κεραμέως, οι οποίες τόλμησν οι δύο πρώτες στο παρελθόν κάτω από δύσκολες συνθήκες ακόμα και από απεργίες των καθηγητών,συλλαλητήρια των φοιτητων να αλλάξουν τα δεδομένα προς το καλύτερο για την επόμενη μέρα και το μέλλον της παιδείας και τα άλλαξαν πολλά.

Και σήμερα η κυρία Κεραμέως με εντολή του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη (ήταν προεκλογική δευμεση) βάζει στην σωστή κατεύθυνση τις οποίες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπσιδευση για σωστή μόρφωση όλων των φοιτητών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement