Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Άνοιξε ξανά η ΜΕΘ του Αγίου Ανδρέα για ασθενείς κορωνοϊού

Published

on

Σε 39 ανέρχονται οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, όταν πριν μερικές εβδομάδες οι νοσηλείες ήταν μονοψήφιες.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγ. Ανδρεας» χθες άνοιξε και πάλι η ΜΕΘ Κορωνοϊού νοσηλεύοντας τον πρώτο ασθενή μετά από αρκετές μέρες που ήταν κλειστή, ενώ άλλοι 19 νοσηλεύονται στην Κλινική.

Στο ΠΓΝΠ συνολικά νοσηλεύονται 19 ασθενείς, εκ των οποίων 16 στην Κλινική και τρεις στη ΜΕΘ. ΄

ΑΠΟ ΤΑ 1.000 ΤΕΣΤ, ΤΑ 13 ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Πάνω από 1.000 τεστ διενεργήθηκαν χθες από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην κοινότητα της Πάτρας. Συγκεκριμένα, στο Επιμελητήριο διενεργήθηκαν 761 τεστ όπου βρέθηκαν 6 θετικά, στην πλατεία Αγίας Σοφίας από τα 303 τεστ τα 6 ήταν θετικά, ενώ στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα από τα 22 τεστ βρέθηκε ένα θετικό.
Σήμερα, θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (8:30 – 20:30) και στην πλατεία Ντε Μιράντα, πλησίον του σταδίου Παναχαϊκής (09:00 – 14:30) για το ευρύ κοινό.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΡΒΕΛΗ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης με αφορμή και την αύξηση των νοσηλειών απευθύνει – μέσω της «Γ»- έκκληση για τήρηση των μέτρων από τους πολίτες σε επίπεδο κοινωνικών επαφών και προσέλευσης σε χώρους αναψυχής, και πάνω από όλα τους καλεί να κάνουν το εμβόλιο, που είναι βασικό όπλο προστασίας.
«Παραμένουμε σε ετοιμότητα, παρακολουθούμε την κατάσταση, κάνουμε συνεχώς ελέγχους στην κοινότητα για να δούμε πως κινείται η πανδημία στην περιοχή μας διενεργώντας έναν μεγάλο αριθμό ελέγχων στην κοινότητα για τον εντοπισμό των ασυμπτωτικών ασθενών και τον περιορισμό της πανδημίας. Καλώ τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και να κάνουν το εμβόλιο για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας», σημειώνει.

Ροή ειδήσεων

Advertisement