Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα-23 χρονος ρομά που είχε θανατώσει με φρικτό τρόπο γάτα στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, ο δράστης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 23χρονoς που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας και ομολόγησε πως έσφαξε μια γάτα στην περιοχή του νότιου πάρκου της Πάτρας.

Είναι η πρώτη προφυλάκιση δράστη και καθ’ ομολογία δολοφόνου ζώου απο τον περασμένο Νοέμβριο, που η δολοφονία και ο βασανισμός ζώων μετατράπηκε σε κακούργημα.
Η υπόθεση αφορά περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Όπως δήλωσε η δικηγόρος Έλενα Αρβανίτη δράστης ένας 23χρονος Ρομά ο οποίος εθεάθη από περιοίκους να περπατά, γεμάτος αίματα, έχοντας στα χέρια του μια κατακρεουργημένη γάτα και μια αυτοσχέδια λεπίδα.
Σύμφωνα με την κυρία Αρβανίτη, οι αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν την αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη. Ο δράστης, όπως αναφέρει το zoosos.gr, κρατήθηκε στο Β’ Α.Τ. Πάτρας και μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα στον εισαγγελέα, απ’ όπου πήρε αναβολή.
Η δικηγόρος δήλωσε πως ο δράστης ομολόγησε «με φρικτή ψυχρότητα» την πράξη του και είπε «πως το έκανε για να το φάει. Έχουμε γνωμάτευση κτηνιάτρου, η οποία έχει τεράστια εμπειρία στο χώρο, η οποία δήλωσε ότι δεν έχει ξαναδεί τέτοια εικόνα σε ζώο. Μιλάμε για τομή 10 εκατοστών στο μήκος της κοιλιακής χώρας».
ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ
Μια ημέρα νωρίτερα, η ΠΦΠΟ και άλλα φιλοζωικά σωματεία (Patras for all animals,Φιλόζωοι εθελοντές Πάτρας, Achaic Society for the care of Animals, Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Αιγιαλείας “Τα Φιλαράκια”) είχαν ζητήσει την προφυλάκιση του δράστη. Στο κείμενό τους ανέφεραν:
«Αναφορικά με το περιστατικό κατακρεούργησης αδέσποτης γάτας στην Πάτρα, από νεαρό άνδρα που ομολόγησε την πράξη του, με την ιδιότητα των εκπροσώπων των Φιλοζωικών σωματείων, αιτούμεθα την παραδειγματική τιμωρία του δράστη και την στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας προφυλάκιση του η οποία κρίνεται αναγκαία καθώς ο δράστης αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Τέλος κρίνεται απαραίτητη για την ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος και την αποτροπή επανάληψης νέων κακουργηματικών πράξεων τέτοιου είδους»

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement