Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Άμεση στήριξη των πληγέντων

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Κατερίνας Γρ. Σολωμού

Οι πολίτες της Πάτρας και του νομού μας για μια ακόμα φορά δοκιμάστηκαν σκληρά από τις πυρκαγιές.
Για δύο μέρες η περιοχή μας βρέθηκε αντιμέτωπη με την πύρινη λαίλαπα, σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.
Στο Σούλι, την Ελεκίστρα, την Καρυά, στον Προφήτη Ηλία και στη Δροσιά Τριταίας οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους μέσα στα αποκαϊδια. Περιουσίες τυλίχθηκαν στις φλόγες και κόποι μιας ζωής μέσα σε λίγες ώρες έγιναν στάχτη.
Η πολιτεία οφείλει να σπεύσει, να καταγράψει άμεσα τις ζημιές και να στηρίξει εμπράκτως με αποζημιώσεις τους πληγέντες.
Δυστυχώς, στην περιοχή μας δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα αντιπυρικής προστασίας, όπως διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμοί και αποψιλώσεις αγροτικών δρόμων, με συνέπεια οι φλόγες να βρουν «τροφή» και να αναπτυχθούν αφήνοντας πίσω τους καταστροφή.
Επειδή κάθε καλοκαίρι βιώνουμε τον ίδιο εφιάλτη, επιβάλλεται η πολιτεία να θεσπίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων, εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις τόσο για τα αναγκαία έργα πρόληψης όσο και για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων. Διότι, η αντιπυρική προστασία αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για την χώρα.
Πλέον, η ανοχή των πολιτών έχει εξαντληθεί και αυτό που περιμένουν άμεσα είναι να στηριχθούν και να αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους…

(*) Η Κατερίνα Γρ. Σολωμού είναι καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών και υπεύθυνη Υγείας του ΚΙΝ.ΑΛ. Δυτικής Ελλάδος

Ροή ειδήσεων

Advertisement