Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αναμενόμενη παραίτηση- Αποχώρησε από τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών, ο Δημήτρης Καλαμίδας

Published

on

Επιστολή παραίτησης από τα καθήκοντα του ως Αντιδημάρχου Οικονομικών παρέδωσε χθες Παρασκευή ο Δημήτρης Καλαμίδας στο Δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο. Ο πρώην πλέον Αντιδήμαρχος αποχωρεί και από τις θέσεις που κατείχε ως αντιδήμαρχος στις λοιπές Επιτροπές του Δήμου, παραμένει όμως μέλος στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας.

Ο κ. Καλαμίδας ο οποίος βρέθηκε στη δύσκολη θέση επί ένα εξάμηνο περίπου να υπερασπίζεται τον Προϋπολογισμό του Δήμου χωρίς αυτός να έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο είχε έλθει σε ρήξη με τη Δημοτική αρχή. Εγκαλώντας όμως και παρατάξεις της μειοψηφίας για ασυνεννοησία επί βασικών θεμάτων λειτουργίας του δήμου. Όπως αναφέρει στην επιστολή, είχε ήδη προαποφασίσει ότι θα αποχωρήσει αρκετά νωρίτερα. «Οι λόγοι της καθυστέρησης της παραίτησης αυτής οφείλονται στην τακτοποίηση κάποιων εκκρεμοτήτων του Δήμου μας αναφορικά με τον Προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2021, ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, πάγιας προκαταβολής Προέδρων Κοινοτήτων και διάφορες άλλες λογιστικές κινήσεις» εξηγεί στην επιστολή που έδωσε χθες στη δημοσιότητα.

«Θα ακολουθήσω ως οφείλω την εντολή της Λαϊκής ετυμηγορίας, παραμένοντας και εκπληρώνοντας τα καθήκοντα μου ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης σας στα δημοτικά έδρανα.

Με εκτίμηση και σεβασμό σε όσους συνεργάστηκαν μαζί μου δημοκρατικά, εκφράζοντας την αλήθεια, το αίσθημα δικαίου και πάνω απ’ όλα την αρχή της νομιμότητας και όχι σε αυτούς που τα χρησιμοποιούν κατ’ επίφαση για μικροπολιτικά τους συμφέροντα» επισημαίνει. Διαψεύδοντας πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει περί ανεξαρτητοποίησης.

Και καταλήγει: «Αποχωρώντας από τη θέση αυτή, πρωτίστως θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν και πίστεψαν σε εμένα. Ευελπιστώ ότι φάνηκα αντάξιος των προσδοκιών τους. Έχοντας αποκομίσει, κατά κάποιο τρόπο, την τεχνοκρατική αντίληψη επί των δημοτικών θεμάτων, θα συνεχίσω να προσφέρω στους δημότες μας πάντοτε εντός του πλαισίου των δυνατοτήτων μου, προωθώντας θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας, μέσα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, συμβάλλοντας στο δημόσιο όφελος του τόπου μας».

H παραίτηση έγινε δεκτή, χωρίς σχόλιο, με ολιγόλογη ανακοίνωση του Δημάρχου κ.Καλογερόπουλου,  ο οποίος αναφέρει «κύριε Καλαμίδα, η παραίτησή σας γίνεται δεκτή. Σας ευχαριστώ για την διευκόλυνση και την μέχρι τώρα συνεργασία. Σας εύχομαι ότι καλύτερο».

Ροή ειδήσεων

Advertisement