Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καλογερόπουλος: Να χαρακτηριστεί πυρόπληκτη η Αιγιάλεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Δυτικής Αιγιάλειας ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος μαζί με Αντιδημάρχους, στελέχη της Δημοτικής Αρχής, υπηρεσιακούς παράγοντες και με τις Αρμόδιες Αρχές συνέδραμαν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αιγιάλειας αναφέρει: «Η φωτιά έλαβε μεγάλη έκταση. Πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι υπήρχαν αντίξοες καιρικές συνθήκες με κυρίαρχα χαρακτηριστικά τους δυνατούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες. Η συνεργασία των φορέων υπήρξε άριστη, ωστόσο λόγω της μεγάλης έκτασης της φωτιάς υπήρξε ανάγκη μεταφοράς κάτοικων με θαλάσσια και άλλα μέσα, αφού τρία μεγάλα χωριά με περίπου 5.000 κατοίκους εκκενώθηκαν, κατόπιν απόφασης του Δημάρχου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για λόγους ασφαλείας.
Δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής παρά μόνο τραυματισμοί εξαιτίας των οποίων υπήρξε ανάγκη νοσηλείας. Σε περιπτώσεις που κρίθηκε αναγκαίο ανήμποροι πολίτες και όσοι χρειάστηκαν, φιλοξενήθηκαν σε υπαίθριους χώρους και κτίρια που διέθεσε ο Δήμος, ενώ παρασχέθηκε βοήθεια σε είδη που υπήρξε ανάγκη.
Το βράδυ του Σαββάτου της 31ης Ιουλίου μειώθηκε η ένταση της φωτιάς, ενώ τη νύχτα υπήρξαν αναζωπυρώσεις σε μη κατοικημένες περιοχές. Η μεγάλη ένταση του φαινομένου καταδεικνύεται από την επί τόπου παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά για τη οποία ο Δήμαρχος εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του αλλά και από τις πολύ ισχυρές δυνάμεις που επιχείρησαν και επιχειρούν στη περιοχή.
Είναι χαρακτηριστικό της μεγάλης έντασης της πυρκαγιάς η διάθεση ισχυρών δυνάμεων εκατό (100) περίπου πυροσβεστικά οχήματα, τρακόσιοι (300) πυροσβέστες, διακόσια (200) άτομα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής, δεκαπέντε (15) εναέρια μέσα κατάσβεσης, πολλά χωματουργικά μηχανήματα, υδροφόρες κλπ.
Ο Δήμαρχος εκφράζει την ικανοποίηση του για την προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και την συνδρομή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, του Δημάρχου Πατρέων, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, του Περιφερειακού Διοικητή του Λιμενικού Σώματος, του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή, της Διοικητή του ΕΚΑΒ, του Ερυθρού Σταυρού, των προσκόπων, των εθελοντών και όλων των κατοίκων της περιοχής της Δυτικής Αιγιάλειας που οργανωμένα και συντεταγμένα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους και συνέδραμαν στην ασφαλή απομάκρυνσή τους από την επικίνδυνη ζώνη.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή και η συνεργασία των προϊσταμένων των τοπικών αρχών Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Λιμεναρχείου Αιγίου κλπ
Ο συντονισμός έγινε αφού ο Δήμαρχος συγκάλεσε δυο τοπικά συντονιστικά όργανα στα οποία συμμετείχαν όπως προβλέπεται από το νόμο, ο Περιφερειάρχης, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής και εκπρόσωποι των αρμοδίων φορέων.
Εκτός από τα μέλη της Δημοτικής Αρχής φυσική παρουσία από την αντιπολίτευση είχε η κα Κουρή Αγγελική. Φυσική παρουσία είχαν οι Βουλευτές του νομού Αχαΐας κ. Τσιγκρής Άγγελος, Κατσανιώτης Ανδρέας, Καραθανασόπουλος Νίκος και Μάρκου Κώστας, ενώ υπήρξε τηλεφωνική συνεργασία με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου Γιώργο καθώς επίσης και με την τ. Υπουργό και νυν Βουλευτή του νομού κα Αναγνωστοπούλου Σία.
Το πρωί της Κυριακής μετά από πρόσκληση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος συνεκλήθη σύσκεψη όπου έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ανταλλαγή απόψεων για την περαιτέρω καταστολή, τον περιορισμό της πυρκαγιάς και την εν τέλει κατάσβεσή της. Οι υλικές ζημίες είναι μεγάλες η καταγραφή θα γίνει άμεσα ούτως ώστε η πολιτεία να αναλάβει μαζί με τον Δήμο και τις αρμόδιες αρχές την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου και την επαναφορά στην κανονικότητα. Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος ζήτησε ήδη την κήρυξη της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το χαρακτηρισμό της ως πυρόπληκτης.


Πηγή: filodimos.gr

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί
τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας
Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (27-9-2021 έως 3-10-2021), θα βρίσκεται
στις εξής περιοχές :

 

•       Την Δευτέρα 27-9-2021 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00, στην περιοχή
του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,
Κράλλι – Ζησιμαϊίκα – Νεοχώρι – Χαραυγή – Τζάιλο – Σανταμέρι  – Πόρτες.
•       Την Τρίτη 28-9-2021 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00, στην περιοχή
του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω
Βλασία – Κάτω Βλασία  – Μετόχι – Μάνεσι – Λαπάτα – Νεοχώρι – Μεγάλος
Ποντιάς – Μικρός Ποντιάς – Καρούσι.
•       Την Τετάρτη 29-9-2021 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00, στην περιοχή
του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο,
Βαλμαντούρα – Ελληνικό – Λακκώματα – Καλούσι
•       Την Πέμπτη 30-9-2021 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00, στην περιοχή
του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλι
–Κάτω Δρυμός – Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι – Λειβάρτζι –
Ψωφίδα.
•       Την Παρασκευή 1-10-2021 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00, στην
περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,
Αμπελόκηποι – Βελλά – Όαση – Εξοχή – Περιθώρι – Σελιάνα – Μοναστήρι –
Αιγές.
•       Το Σάββατο 2-10-2021 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00, στην περιοχή
του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άλσος –
Μάγειρας – Αράχωβα – Αρραβωνίτσα – Μυρόβρυση – Βερίνο – Γρηγόρι – Λάκκα
– Μερτίδι – Άγιος Κωνσταντινος.
•       Την Κυριακή 3-10-2021 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή
του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,
Tριπόταμα – Άγιος Βασίλειος – Πάος – Βεσίνι- Χόβολη- Πεύκο – Αμυγδαλιά –
Σκοτάνη – Φίλια- Λευκάσιο.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε αχαρτογράφητα νερά τα σχολικά κυλικεία

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Για ακόμα μία φορά τα σχολικά κυλικεία βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, πανδημία και καταλήψεις μας οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό. Δύο χρόνια χωρίς μεροκάματο. – Δύο χρόνια χωρίς δουλειά. Σεπτέμβριος και άνοιγμα σχολείων το μόνο που θυμίζει κανονικότητα, Αλλά…».

Με τις φράσεις αυτές το Σωματείο Σχολικών Κυλικείων Πάτρας, παρουσιάζει την εικόνα που επικρατεί παρά τις γεγονός ότι εξελίσσεται κανονικά η χρονιά.

«Η εμφανής μείωση της αγοραστικής δύναμης και η αδυναμία πειθούς για τήρηση των μέτρων και εμβολιασμούς απ’ τους εμπλεκόμενους μας δείχνουν την πόρτα εξόδου», αναφέρουν και σημειώνουν:  « Υποχρεώσεις εν’ ισχύ, μα από που θα πληρωθούν;;; Όλο αυτό τον καιρό ένα υγιές επάγγελμα που δεν είχε χρέη σε προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία και κράτος  χρεώθηκε!  Και το ερώτημα παραμένει… πώς θα πληρωθούν όλα αυτά με κλειστά σχολεία πώς θα ζήσουν οι οικογένειές μας; Απάντηση καμία…Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…Από το  κράτος, από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στο νομό; Από τον δήμο; Από την περιφέρεια; Μηδέν εις το πηλίκο».

Το Σωματείο αναφέρει ότι ο κλάδος πλέει σε αχαρτογράφητα νερά και ζητά  παράταση της νομοθετικής ρύθμισης για τη σχολική περίοδο 21/22».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο καιρός σήμερα (25/9)

Δημοσιεύθηκε

στις

Aίθριος και σήμερα ο καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Στην Πάτρα θα κυμανθεί από 14ο-29ο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι και 2 μποφόρ.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα