Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΟΝΝΕΔ Αχαΐας συναντήσεις με στελέχη από τον χώρο της Υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας συνεχίζοντας τον κύκλο συζητήσεων και συναντήσεων με φορείς της κοινωνίας, πραγματοποίησε μια σειρά επαφών με στελέχη από τον χώρο της Υγείας με πρωταρχικό θέμα την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Συγκεκριμένα, συναντηθήκαμε με τον Διοικητή́ της 6ης Υ.ΠΕ., κ. Γιάννη Καρβέλη. Μεταξύ́ άλλων, συζητήθηκε η μεγάλη σημασία του εμβολιασμού́ των νεών όλων των ηλικιών, καθώς ξεκινάει και ο εμβολιασμός των ατόμων 12-15 ετών. Η ενίσχυση των νοσοκομείων και των άλλων δομών υγείας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού είναι αναγκαίος ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα μελλοντικά κύματα της πανδημίας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”, κ. Ηλία Θεοδωρόπουλο. Όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση, ο εμβολιασμός των νέων είναι πρωταρχικής σημασίας τόσο για την κοινωνία όσο και για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων της χώρας μας, καθώς μπορεί οι νέοι να νοσούν ελαφριά αλλά μεταδίδουν εύκολα τον ιό σε μέλη μεγαλύτερης ηλικίας της οικογένειας τους. Μέσα από συντονισμένες προσπάθειες του συνόλου του προσωπικού (ιατρικό, νοσηλευτικό, επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό),  το νοσοκομείο λειτούργησε στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, χωρίς να αφήσει την πανδημία να μειώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιπλέον, περισσότερες από 35.000 δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα χωρίς να έχει καταγραφεί καμία σοβαρή παρενέργεια. Αξίζει να αναφερθεί πως με την σωστή οργάνωση και προγραμματισμό τα αρχικά 80 εμβόλια που χορηγούνταν καθημερινά πλέον έχουν ανέλθει σε 350-400 την ημέρα. Παράλληλα στο νοσοκομείο συνεχίζονται τα τακτικά χειρουργεία και τα εξωτερικά ιατρεία (πρωινά και απογευματινά) πάντα λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας και ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, κ. Δημήτρη Μπάκο. Συζητήσαμε για την πορεία του εμβολιασμού τόσο των πολιτών, όσο και του προσωπικού του νοσοκομείου. Μέχρι σήμερα στα εμβολιαστικά κέντρα του νοσοκομείου έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 45.000 εμβόλια χωρίς να χαθεί ούτε μια δόση. Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών είναι νοσοκομείο αναφοράς για τα κρούσματα του COVID-19 και ανταπεξήλθε τόσο στις αυξημένες ανάγκες όσο και τις δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και αυτό οφείλεται στο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, αλλά και στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Η καλή συνεργασία όλων των ειδικοτήτων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των δύο νοσοκομείων οδήγησε στην ασφαλή αντιμετώπιση των περιστατικών που παρουσίασαν κάποια επιπλοκή κατά τον εμβολιασμό. Μέχρι στιγμής κανένα περιστατικό θρομβώσεων δεν έχει παρατηρηθεί από τους εμβολιασμούς που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτά τα 2 νοσοκομεία και κανένα δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ. Αυτό αποτελεί την καλύτερη απάντηση για όσους είναι διστακτικοί στο να κάνουν το εμβόλιο.

Η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας οφείλει να ευχαριστήσει όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους που απασχολούνται σε δομές Υγείας, γιατί μέσα από τη σκληρή δουλειά τους νιώθουμε πιο ασφαλείς. Οι νέοι βρισκόμαστε στο επίκεντρο του σχεδιασμού για την έξοδο από την πανδημία και αποκτάμε κομβικό ρόλο στην οικοδόμηση του τείχους προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, σηκώνουμε μανίκια, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω. Ο εμβολιασμός και η υπεύθυνη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας είναι η ξεκάθαρη επιλογή μας.

 

Με τον Διοικητή́ της 6ης Υ.ΠΕ., κ. Γιάννη Καρβέλη

 

Με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”, κ. Ηλία Θεοδωρόπουλο

Με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, κ. Δημήτρη Μπάκο

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί
τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας
Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (27-9-2021 έως 3-10-2021), θα βρίσκεται
στις εξής περιοχές :

 

•       Την Δευτέρα 27-9-2021 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00, στην περιοχή
του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,
Κράλλι – Ζησιμαϊίκα – Νεοχώρι – Χαραυγή – Τζάιλο – Σανταμέρι  – Πόρτες.
•       Την Τρίτη 28-9-2021 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00, στην περιοχή
του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω
Βλασία – Κάτω Βλασία  – Μετόχι – Μάνεσι – Λαπάτα – Νεοχώρι – Μεγάλος
Ποντιάς – Μικρός Ποντιάς – Καρούσι.
•       Την Τετάρτη 29-9-2021 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00, στην περιοχή
του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο,
Βαλμαντούρα – Ελληνικό – Λακκώματα – Καλούσι
•       Την Πέμπτη 30-9-2021 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00, στην περιοχή
του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλι
–Κάτω Δρυμός – Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι – Λειβάρτζι –
Ψωφίδα.
•       Την Παρασκευή 1-10-2021 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00, στην
περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,
Αμπελόκηποι – Βελλά – Όαση – Εξοχή – Περιθώρι – Σελιάνα – Μοναστήρι –
Αιγές.
•       Το Σάββατο 2-10-2021 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00, στην περιοχή
του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άλσος –
Μάγειρας – Αράχωβα – Αρραβωνίτσα – Μυρόβρυση – Βερίνο – Γρηγόρι – Λάκκα
– Μερτίδι – Άγιος Κωνσταντινος.
•       Την Κυριακή 3-10-2021 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή
του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,
Tριπόταμα – Άγιος Βασίλειος – Πάος – Βεσίνι- Χόβολη- Πεύκο – Αμυγδαλιά –
Σκοτάνη – Φίλια- Λευκάσιο.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε αχαρτογράφητα νερά τα σχολικά κυλικεία

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Για ακόμα μία φορά τα σχολικά κυλικεία βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, πανδημία και καταλήψεις μας οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό. Δύο χρόνια χωρίς μεροκάματο. – Δύο χρόνια χωρίς δουλειά. Σεπτέμβριος και άνοιγμα σχολείων το μόνο που θυμίζει κανονικότητα, Αλλά…».

Με τις φράσεις αυτές το Σωματείο Σχολικών Κυλικείων Πάτρας, παρουσιάζει την εικόνα που επικρατεί παρά τις γεγονός ότι εξελίσσεται κανονικά η χρονιά.

«Η εμφανής μείωση της αγοραστικής δύναμης και η αδυναμία πειθούς για τήρηση των μέτρων και εμβολιασμούς απ’ τους εμπλεκόμενους μας δείχνουν την πόρτα εξόδου», αναφέρουν και σημειώνουν:  « Υποχρεώσεις εν’ ισχύ, μα από που θα πληρωθούν;;; Όλο αυτό τον καιρό ένα υγιές επάγγελμα που δεν είχε χρέη σε προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία και κράτος  χρεώθηκε!  Και το ερώτημα παραμένει… πώς θα πληρωθούν όλα αυτά με κλειστά σχολεία πώς θα ζήσουν οι οικογένειές μας; Απάντηση καμία…Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…Από το  κράτος, από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στο νομό; Από τον δήμο; Από την περιφέρεια; Μηδέν εις το πηλίκο».

Το Σωματείο αναφέρει ότι ο κλάδος πλέει σε αχαρτογράφητα νερά και ζητά  παράταση της νομοθετικής ρύθμισης για τη σχολική περίοδο 21/22».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο καιρός σήμερα (25/9)

Δημοσιεύθηκε

στις

Aίθριος και σήμερα ο καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Στην Πάτρα θα κυμανθεί από 14ο-29ο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι και 2 μποφόρ.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα