Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΟΝΝΕΔ Αχαΐας συναντήσεις με στελέχη από τον χώρο της Υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας συνεχίζοντας τον κύκλο συζητήσεων και συναντήσεων με φορείς της κοινωνίας, πραγματοποίησε μια σειρά επαφών με στελέχη από τον χώρο της Υγείας με πρωταρχικό θέμα την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Συγκεκριμένα, συναντηθήκαμε με τον Διοικητή́ της 6ης Υ.ΠΕ., κ. Γιάννη Καρβέλη. Μεταξύ́ άλλων, συζητήθηκε η μεγάλη σημασία του εμβολιασμού́ των νεών όλων των ηλικιών, καθώς ξεκινάει και ο εμβολιασμός των ατόμων 12-15 ετών. Η ενίσχυση των νοσοκομείων και των άλλων δομών υγείας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού είναι αναγκαίος ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα μελλοντικά κύματα της πανδημίας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”, κ. Ηλία Θεοδωρόπουλο. Όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση, ο εμβολιασμός των νέων είναι πρωταρχικής σημασίας τόσο για την κοινωνία όσο και για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων της χώρας μας, καθώς μπορεί οι νέοι να νοσούν ελαφριά αλλά μεταδίδουν εύκολα τον ιό σε μέλη μεγαλύτερης ηλικίας της οικογένειας τους. Μέσα από συντονισμένες προσπάθειες του συνόλου του προσωπικού (ιατρικό, νοσηλευτικό, επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό),  το νοσοκομείο λειτούργησε στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, χωρίς να αφήσει την πανδημία να μειώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιπλέον, περισσότερες από 35.000 δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα χωρίς να έχει καταγραφεί καμία σοβαρή παρενέργεια. Αξίζει να αναφερθεί πως με την σωστή οργάνωση και προγραμματισμό τα αρχικά 80 εμβόλια που χορηγούνταν καθημερινά πλέον έχουν ανέλθει σε 350-400 την ημέρα. Παράλληλα στο νοσοκομείο συνεχίζονται τα τακτικά χειρουργεία και τα εξωτερικά ιατρεία (πρωινά και απογευματινά) πάντα λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας και ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, κ. Δημήτρη Μπάκο. Συζητήσαμε για την πορεία του εμβολιασμού τόσο των πολιτών, όσο και του προσωπικού του νοσοκομείου. Μέχρι σήμερα στα εμβολιαστικά κέντρα του νοσοκομείου έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 45.000 εμβόλια χωρίς να χαθεί ούτε μια δόση. Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών είναι νοσοκομείο αναφοράς για τα κρούσματα του COVID-19 και ανταπεξήλθε τόσο στις αυξημένες ανάγκες όσο και τις δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και αυτό οφείλεται στο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, αλλά και στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Η καλή συνεργασία όλων των ειδικοτήτων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των δύο νοσοκομείων οδήγησε στην ασφαλή αντιμετώπιση των περιστατικών που παρουσίασαν κάποια επιπλοκή κατά τον εμβολιασμό. Μέχρι στιγμής κανένα περιστατικό θρομβώσεων δεν έχει παρατηρηθεί από τους εμβολιασμούς που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτά τα 2 νοσοκομεία και κανένα δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ. Αυτό αποτελεί την καλύτερη απάντηση για όσους είναι διστακτικοί στο να κάνουν το εμβόλιο.

Η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας οφείλει να ευχαριστήσει όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους που απασχολούνται σε δομές Υγείας, γιατί μέσα από τη σκληρή δουλειά τους νιώθουμε πιο ασφαλείς. Οι νέοι βρισκόμαστε στο επίκεντρο του σχεδιασμού για την έξοδο από την πανδημία και αποκτάμε κομβικό ρόλο στην οικοδόμηση του τείχους προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, σηκώνουμε μανίκια, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω. Ο εμβολιασμός και η υπεύθυνη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας είναι η ξεκάθαρη επιλογή μας.

 

Με τον Διοικητή́ της 6ης Υ.ΠΕ., κ. Γιάννη Καρβέλη

 

Με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”, κ. Ηλία Θεοδωρόπουλο

Με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, κ. Δημήτρη Μπάκο

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγώνας μέχρι δικαίωσης-Ηχηρό μήνυμα από το Αίγιο για την παραμονή της σχολής Φυσικοθεραπείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Φυσικοθεραπεία είναι η σχολή του Αιγίου και η Αιγιάλεια ενωμένη έχει κηρύξει ανένδοτο αγώνα που θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωσή της, έστειλαν φορείς και κάτοικοι στη διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης που έγινε την Παρασκευή.

Αφήνοντας στην άκρη πολιτικές σκοπιμότητες και πεποιθήσεις, σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις έγιναν μια «γροθιά» με όλους τους φορείς της πόλης, φωνάζοντας για άλλη μια φορά, όχι στη μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα, στη διάρκεια εκδήλωσης στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων την Παρασκευή 24 Ιουνίου το απόγευμα, ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού οποιαδήποτε στιγμή αυτό απαιτηθεί…, ενώ μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν οι ίδιοι οι φοιτητές.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε τρία μέρη και πιο συγκεκριμένα, με τους χαιρετισμούς εκπροσώπων φορέων και Αρχών, με τη βράβευση της ομάδας μπάσκετ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Αιγίου που κέρδισε το Διατμηματικό Πρωτάθλημα του Πανεπιστημίου Πατρών μεταξύ «12» ομάδων και με λαϊκή βραδιά με τίτλο «Το Αίγιο τραγουδά για τη Φυσικοθεραπεία».

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

«Η αξιοπιστία ενός κράτους και μιας κοινωνίας κρίνονται από το εάν τιμώνται οι υπογραφές έστω κι εάν αλλάζουν τα πρόσωπα! Το κράτος πριν από 20 χρόνια έκανε μια συμφωνία με το Δήμο. Το Κράτος δεν τίμησε αυτή τη συμφωνία παρά μόνο κατά 50%… πριν μερικά χρόνια έφυγε και η σχολή της Οπτικής και σήμερα από τα συμφωνηθέντα με το Κράτος ισχύει μόνο το 25% των δεσμεύσεων, μέσα από ένα ανόητο διαχρονικό κατήφορο. Η Αιγιάλεια δικαιούται αυτά που έχει δεσμευθεί η Πολιτεία με την υπογραφή της!» ήταν η κατηγορηματική δήλωση του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου τονίζοντας με νόημα ότι είναι ΚΑΘΗΚΟΝ της Δημοτικής Αρχής να αποκατασταθεί η αδικία.

Ως εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Δήμου και Φορέων ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος υπερτόνισε ότι: «Το μηχανογραφικό που καλούνται να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών, σήμερα αναγράφει Φυσικοθεραπεία Αίγιο! γνωρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται να φύγει η σχολή την τελευταία στιγμή και γι`αυτό έτσι όπως είμαστε σήμερα εδώ στα Ψηλαλώνια αυτοί που πρέπει να είμαστε, αυτοί που μπορούμε να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε τη μάχη της πόλης, μπορούμε να είμαστε ανά πάσα ώρα και στιγμή όπου χρειαστεί! Στο Σύνταγμα, στο Μαξίμου, στο δρόμο, αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν ομόφωνα δήμος και φορείς».

Χαιρετισμό απηύθυναν οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου και Εργατικού Κέντρου Λάμπης Παπαδόπουλος και Πάνος Γεωργόπουλος που μαζί με τον αντιδήμαρχο αποτελούν την τριμελή οργανωτική επιτροπή.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συγκέντρωση στελεχών της Ν.Δ. στο Αίγιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται με επιτυχία οι συγκεντρώσεις εκλογικής ετοιμότητας στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα στις 8:15 το βράδυ η Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας σε συνεργασία με τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιάλειας συνδιοργανώνουν συγκέντρωση στελεχών , μελών και εθελοντών στο «Πoλύκεντρο» στη Μυρτιά.

Κεντρικές εισηγήσεις θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας, Αντώνη Κουνάβη και τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιάλειας,Βασίλη Σταθακάρο ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και οι βουλευτές Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου.
Με την αυριανή συγκέντρωση στο Αίγιο , τέταρτη κατά σειρά , στις έδρες των πρώην Δήμων κλείνει ο Α’ Κύκλος και από τις 15 Ιουλίου θα ξεκινήσουν περιοδείες των στελεχών της οργάνωσης σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Παρέμβετε για να αλλάξω πόστο»-Το αίτημα του συνδικαλιστή Σωτήρη Καρβέλη, στον πρωθυπουργό, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά ο γνωστός συνδικαλιστής του υγειονομικού χώρου, Σωτήρης Καρβέλης, προκειμένου να μετακινηθεί σε άλλο πόστο στην υπηρεσία που εργάζεται, επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Συγκεκριμένα, με επιστολή που απέστειλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και κοινοποιεί στον υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη και στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη, ο εν λόγω συνδικαλιστής αναφέρει ότι το 2018 διαγνώσθηκε με πολλαπλό μυέλωμα, το οποίο, όπως επισημαίνει, τού προκάλεσε θρόμβο στο αριστερό πόδι.

Ως εκ τούτου, σημειώνει, τον τελευταίο καιρό λαμβάνει αναρρωτικές άδειες, ενώ έχει ιατρικές βεβαιώσεις που αναφέρουν ότι δεν πρέπει να είναι σε πόστο που απαιτείται καθιστική εργασία, διότι κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του.

«Θα πρέπει σε όποιο πόστο βρίσκομαι να σηκώνομαι και να περπατάω κατά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ πολλές φορές το πόδι μου θα πρέπει να βρίσκεται σε υπερυψωμένη στάση, το οποίο είναι ανέφικτο όταν βρίσκομαι σε πόστο εξυπηρέτησης πολιτών», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Και τονίζοντας ότι όλα τα σχετικά υπηρεσιακά αιτήματα που έχει υποβάλει έχουν πέσει στο κενό, καταλήγει στην επιστολή του, αναφέροντας τα εξής: «Δεν φανταζόμουν ποτέ, ότι θα έπρεπε να απευθυνθώ σε Σας, που τόσα πολλά έχετε στο μυαλό Σας, προκειμένου να δικαιωθώ σε ένα απόλυτα δίκαιο και ηθικό ζήτημα. Δια της παρούσης, σας παρακαλώ να παρέμβετε με σκοπό να αλλάξω πόστο και να τοποθετηθώ σε άλλο πόστο, το οποίο δεν θα κινδυνεύω να καταστεί μοιραίο για την ζωή μου. Σας ζητώ συγνώμη για τον πολύτιμο χρόνος σας. Εύχομαι να προσπαθήσετε να πετύχετε κάτι στην κατεύθυνση της υλοποίησης του δικαίου αιτήματος μου, αν βέβαια έχετε τέτοια βούληση».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα