Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΟΝΝΕΔ Αχαΐας συναντήσεις με στελέχη από τον χώρο της Υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας συνεχίζοντας τον κύκλο συζητήσεων και συναντήσεων με φορείς της κοινωνίας, πραγματοποίησε μια σειρά επαφών με στελέχη από τον χώρο της Υγείας με πρωταρχικό θέμα την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Συγκεκριμένα, συναντηθήκαμε με τον Διοικητή́ της 6ης Υ.ΠΕ., κ. Γιάννη Καρβέλη. Μεταξύ́ άλλων, συζητήθηκε η μεγάλη σημασία του εμβολιασμού́ των νεών όλων των ηλικιών, καθώς ξεκινάει και ο εμβολιασμός των ατόμων 12-15 ετών. Η ενίσχυση των νοσοκομείων και των άλλων δομών υγείας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού είναι αναγκαίος ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα μελλοντικά κύματα της πανδημίας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”, κ. Ηλία Θεοδωρόπουλο. Όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση, ο εμβολιασμός των νέων είναι πρωταρχικής σημασίας τόσο για την κοινωνία όσο και για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων της χώρας μας, καθώς μπορεί οι νέοι να νοσούν ελαφριά αλλά μεταδίδουν εύκολα τον ιό σε μέλη μεγαλύτερης ηλικίας της οικογένειας τους. Μέσα από συντονισμένες προσπάθειες του συνόλου του προσωπικού (ιατρικό, νοσηλευτικό, επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό),  το νοσοκομείο λειτούργησε στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, χωρίς να αφήσει την πανδημία να μειώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιπλέον, περισσότερες από 35.000 δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα χωρίς να έχει καταγραφεί καμία σοβαρή παρενέργεια. Αξίζει να αναφερθεί πως με την σωστή οργάνωση και προγραμματισμό τα αρχικά 80 εμβόλια που χορηγούνταν καθημερινά πλέον έχουν ανέλθει σε 350-400 την ημέρα. Παράλληλα στο νοσοκομείο συνεχίζονται τα τακτικά χειρουργεία και τα εξωτερικά ιατρεία (πρωινά και απογευματινά) πάντα λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας και ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, κ. Δημήτρη Μπάκο. Συζητήσαμε για την πορεία του εμβολιασμού τόσο των πολιτών, όσο και του προσωπικού του νοσοκομείου. Μέχρι σήμερα στα εμβολιαστικά κέντρα του νοσοκομείου έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 45.000 εμβόλια χωρίς να χαθεί ούτε μια δόση. Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών είναι νοσοκομείο αναφοράς για τα κρούσματα του COVID-19 και ανταπεξήλθε τόσο στις αυξημένες ανάγκες όσο και τις δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και αυτό οφείλεται στο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, αλλά και στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Η καλή συνεργασία όλων των ειδικοτήτων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των δύο νοσοκομείων οδήγησε στην ασφαλή αντιμετώπιση των περιστατικών που παρουσίασαν κάποια επιπλοκή κατά τον εμβολιασμό. Μέχρι στιγμής κανένα περιστατικό θρομβώσεων δεν έχει παρατηρηθεί από τους εμβολιασμούς που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτά τα 2 νοσοκομεία και κανένα δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ. Αυτό αποτελεί την καλύτερη απάντηση για όσους είναι διστακτικοί στο να κάνουν το εμβόλιο.

Η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας οφείλει να ευχαριστήσει όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους που απασχολούνται σε δομές Υγείας, γιατί μέσα από τη σκληρή δουλειά τους νιώθουμε πιο ασφαλείς. Οι νέοι βρισκόμαστε στο επίκεντρο του σχεδιασμού για την έξοδο από την πανδημία και αποκτάμε κομβικό ρόλο στην οικοδόμηση του τείχους προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, σηκώνουμε μανίκια, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω. Ο εμβολιασμός και η υπεύθυνη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας είναι η ξεκάθαρη επιλογή μας.

 

Με τον Διοικητή́ της 6ης Υ.ΠΕ., κ. Γιάννη Καρβέλη

 

Με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”, κ. Ηλία Θεοδωρόπουλο

Με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, κ. Δημήτρη Μπάκο

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνεχίζεται το πρόγραμμα της Κινητής Εμβολιαστικής Μονάδας της 6ης ΥΠΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επιτόπια εμβολιαστική παρέμβαση σε χωριά της Αχαΐας και της Ηλείας συνεχίζεται, κατόπιν πρωτοβουλίας της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Εμβολιασμού.

Σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού βρίσκεται στα χωριά Αγράμπελα, Πλάκα και Τριπόταμα, ενώ την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου θα βρίσκεται στη Δίβρη του νομού Ηλείας.

Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση των καταδρομικών εμβολιασμών της υπαίθρου κατέχουν τα Κέντρα Υγείας και το ιατρικό προσωπικό τους, που συμβάλλουν στη διενέργεια της εμβολιαστικής διαδικασίας. Όσον αφορά την περιοχή των Καλαβρύτων, η καταδρομική εμβολιαστική δράση στηρίζεται και πραγματοποιείται από το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων.

Η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή των κατοίκων της υπαίθρου στους καταδρομικούς εμβολιασμούς συμβάλλει στη μείωση της νοσηρότητας και ενισχύει το τείχος ανοσίας κατά του νέου κορονοιού στις επαρχιακές περιοχές.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

6η ΥΠΕ: Πού θα γίνουν τεστ την Τρίτη στην Αχαϊα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό των μη συμπτωματικών κρουσμάτων.

Για αύριο Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 προγραμματίζονται τα εξής:< ΑΧΑΪΑ 18/1

· Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (8:30 έως 20:30)

· Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Κέντρο Υγείας Αιγίου στο Οίκημα Μάνας και Παιδιού (09:00 έως 15:00)

· Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Γ.Ν. στα Καλάβρυτα (09:00 έως 14:30)

ΗΛΕΙΑ 18/1

· Ανοιχτή Δειγματοληψία στον Πύργο στη πλατεία Σάκη Καράγιωργα στην Αίθουσα Αποστολικής Διακονίας (09:00 έως 17:00)

· Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Δημαρχείο στη Βάρδα (09:00 έως 14:30)

· Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Πνευματικό Κέντρο στη Ζαχάρω (09:00 έως 14:30)

Περισσότερα

Εκπαίδευση

Πρότυπο Γυμνάσιο: Επάξια 2η θέση στους Τελικούς Αγώνες Ρητορικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δεύτερη θέση στους Τελικούς Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής κατέκτησε η ομάδα του Προτύπου Γυμνασίου Πάτρας, σημειώνοντας ακόμα μία επιτυχία. Οι αγώνες διεξήχθησαν διαδικτυακά προχθές Σάββατο 15 Ιανουαρίου, ενώ διοργανώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, στο πλαίσιο του Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον».


Το Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών εκπροσώπησε ο όμιλος «Ταξιδεύοντας στις χώρες της Ευρώπης» με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη φιλόλογο Νίκη Ευσταθοπούλου. Συγκεκριμένα, την ομάδα των μαθητών της Β’ Γυμνασίου που συμμετείχε αποτέλεσαν οι: Χρήστος Κρεμμύδας, Παναγιώτης Μπαλάσης και Νεκταρία-Γλαύκη Μαμασιούλα, ενώ για την προετοιμασία της ομάδας εργάστηκαν και οι αναπληρωματικοί συμμετέχοντες Νικόλας Αθανασόπουλος και Έλενα Στρεμμένου.
Η ομάδα του Προτύπου Γυμνασίου Πάτρας συναγωνίστηκε με την ομάδα του Προτύπου Γυμνασίου Αναβρύτων συζητώντας το θέμα «Να μπει είσοδος (εισιτήριο) στις προστατευόμενες περιοχές-Εθνικά Πάρκα» και εξέθεσε επιχειρήματα υπέρ της επιβολής εισιτηρίου. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι με την ομάδα της Πάτρας να βαθμολογείται με 90/100 από την κριτική επιτροπή και την ομάδα των Αναβρύτων με 94/100. Έτσι ο Χρήστος, ο Παναγιώτης και η Νεκταρία κατέκτησαν επάξια τη δεύτερη θέση στους αγώνες αυτούς, όπου συμμετείχαν σχολεία από όλη την Ελλάδα.
Η διοργάνωση ήταν υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ και επ’ αφορμή των 70 ετών ύπαρξης της ΕΕΠΦ, της παλαιότερης περιβαλλοντικής μη κυβερνητικής οργάνωσης στην Ελλάδα. Η βράβευση της νικήτριας ομάδας θα γίνει στο Μουσείο Μπενάκη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα