Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία είναι ο θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας σε σχέση με την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην περιοχή.

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πανδημία με τα χιλιάδες ανθρώπινα θύματα και τα τεράστια χτυπήματα στην αγορά εργασίας, ανέδειξε στα μάτια όλων την ορθότητα των θέσεων της Αριστεράς για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας τις υπηρεσίες του οποίου απολαμβάνουν όλοι ανεξάρτητα οικονομικής κατάστασης, καταγωγής, εθνικότητας.

Και στο μέσο της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης σε αγαστή συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τα εκτελεστικά της  όργανά στις κατά τόπους διοικήσεις των υγειονομικών περιφερειών βάζει πάλι μπροστά το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Υγείας με την είσοδο του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου.

Η πολιτική της Κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας έχει φέρει σε πολύ άσχημη κατάσταση και τις Υγειονομικές μονάδες της περιοχής μας με άσκοπες μετακινήσεις και ανισοκατανομή ιατρικού προσωπικού, υποστελέχωση νοσοκομείων, σοβαρά νοσοκομειακά τμήματα με ελλιπή λειτουργία και διοικήσεις ανίκανες να δώσουν λύσεις.

Με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα στην περιοχή μας τα παρακάτω:

– Η ΜΕΘ Αγρινίου έχει κλείσει επ’ αόριστον με την δικαιολογία ότι απολυμαίνεται !!! Ενώ οι γιατροί της έχουν μεταφερθεί στο Ρίο και στον Άγιο Ανδρέα με την πρόφαση της «εκπαίδευσης» . Με αποτέλεσμα ο κόσμος που ζει στην Αιτωλοακαρνανία ή που διασχίζει της Ιόνια οδό ΔΕΝ έχει πλέον ΜΕΘ.

– Η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Πύργου παραμένει με έναν μόνιμο παθολόγο, παρόλες τις μεγαλοστομίες πριν λίγο καιρό του Υπουργού για διορισμούς ενώ συνεχίζει να δουλεύει με δανεικούς γιατρούς!

– Στο νοσοκομείο Αμαλιάδας οι δύο εργολαβίες επισκευής του, έχουν βαλτώσει! Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι κραυγαλέες. Η υποστελέχωση σε γιατρούς έχει οδηγήσει σε μετατροπή του νοσοκομείου σε απλό εμβολιαστικό κέντρο.

– Στο Κ.Υ. Άστρους αντί να σταλούν κάποιοι από τους πέντε μηχανικούς της Υγειονομικής Περιφέρειας για κτηριακή μελέτη, προτιμήθηκε η λύση του ιδιώτη!

– Τα περιφερειακά ιατρεία της Αιγιάλειας έχουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, με ελλείψεις γιατρών όπως και το νοσοκομείο Αιγίου, ενώ στο Κ.Υ. Ακράτας υπάρχουν μαζεμένοι 20 γιατροί!!! Επίσης στο νοσοκομείο του Αιγίου λειτουργούν τρεις εμβολιαστικές γραμμές με αποτέλεσμα να παρατηρείται συνωστισμός σε χώρο μη κατάλληλο ενώ στο Κέντρο Υγείας Αιγίου που θα μπορούσε να αποσυμφορήσει την κατάσταση δεν λειτουργεί καμία εμβολιαστική γραμμή.

– Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου παραμένει ακέφαλο χωρίς να έχει οριστεί Διοικητής. Υπάρχει ένας υποδιοικητής που αυθαιρετεί και καρατομεί όποιον νομίζει ότι αποτελεί εμπόδιο γι’ αυτόν. Από τις 200 οργανικές θέσεις στα εργαστήρια οι 50 παραμένουν κενές! Οι μετακινήσεις σε αλλότρια καθήκοντα είναι πρωτοφανείς. Η άσκηση ψυχολογικής πίεσης στους εργαζόμενους είναι μεγάλη. Το νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε ένα καζάνι που βράζει. Το θέμα της ενεργειακής και κτηριακής αναβάθμισης, καθώς και της ανανέωσης του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, δεν αποτελούν προτεραιότητες της Διοίκησης παρόλο που τα κονδύλια είναι δεσμευμένα από το 2018 από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή!

– Στο νοσοκομείο του Άγιου Ανδρέα το ακτινολογικό καρκινοβατεί και οι αποθήκες υγειονομικού υλικού βρίσκονται έκθετες σε διαδρόμους με κίνδυνο απώλειας πολύτιμων υλικών.

– Οι γιατροί της πρωτοβάθμιας που εμβολιάζουν από τις αρχές του χρόνου, είναι απλήρωτοι.

Η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν και καταφεύγει στο μόνο που γνωρίζει καλά, στη λήψη αυταρχικών μέτρων. Φέρνει τροπολογία στην οποία προβλέπεται επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων και όχι μόνο στους υγειονομικούς και στους εργαζόμενους σε δομές πρόνοιας. Η τροπολογία κατατέθηκε αιφνιδιαστικά και πραξικοπηματικά επιβεβαιώνοντας τους φόβους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Η γενίκευση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού έρχεται σε αντίθεση με την εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής, καταστρατηγεί το Σύνταγμα και μετατρέπει μια πράξη αλληλεγγύης και προστασίας της δημόσιας υγείας σε καταναγκασμό. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι η ενίσχυση της άρνησης, η ενίσχυση σκοταδιστικών αντιλήψεων, η εργασιακή ανασφάλεια, η οικονομική ασφυξία των εργαζομένων, και ο διχασμός της κοινωνίας. Η προστασία της δημόσιας υγείας απαιτεί πειθώ και κοινωνική συναίνεση που την παρέχει η αξιοποίηση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού που εμείς καθιερώσαμε! Καλούμε όλο τον κόσμο να αγνοήσει τα διχαστικά μηνύματα της κυβέρνησης και να  εμβολιαστεί ακολουθώντας τις εκκλήσεις των ειδικών επιστημόνων

Καλούμε τον Λαό σε δημοκρατική επαγρύπνηση. Το ΕΣΥ ανήκει σε όλους εμάς και δεν θα αφήσουμε την δεξιά να το διαλύσει.


Ροή ειδήσεων

Advertisement