Connect with us

Μπάσκετ

Η «Γ» κάνει την «ακτινογραφία» του μέχρι στιγμής ρόστερ του Προμηθέα-Οι 3+1 κινήσεις που απομένουν

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Βρισκόμαστε 3 εβδομάδες πριν από τη μέρα που οι παίκτες του Προμηθέα θα μπουν στο γήπεδο για να πιάσουν δουλειά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ είναι έτοιμο με αποτέλεσμα να μπορούμε να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα για τη δυναμική που θα έχει η πατρινή ομάδα η οποία αναμένεται να είναι και πάλι πρωταγωνίστρια.

Αν και ακόμα υπολείπονται 3+1 κινήσεις απόκτησης έμπειρων παικτών για να συμπληρωθεί το ρόστερ, εν τούτοις μπορούμε να δούμε κάποια πράγματα…
Η «Γ» επιχειρεί να κάνει την πρώτη «ακτινογραφία» με τους παίκτες που έχει σε κάθε θέση.
«1»: Νίκος Γκίκας και Αμπτουλ Γκάντι αναμένεται να είναι οι δύο παίκτες που θα μοιραστούν το ρόλο του πλεϊ-μέικερ με τον νεαρό Νάσο Μπαζίνα να δίνει ανάσες όποτε χρειαστεί αφού θα υπάρχει ροτέισον λόγω των πολλών αγώνων.
Ο Γκάντι είναι ένας κλασικός πόιντ γκαρντ, μπορεί να παίξει καλά και στα 2 μισά του γηπέδου και είναι πολύ καλός και στις ασίστ. Για τον Γκίκα δεν χρειάζονται συστάσεις, πολύ καλός οργανωτής, καλός πασέρ και θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στο σκοράρισμα.
«2»: Ο Κέντρικ Ρέι μαζί με ένα ακόμα ξένο παίκτη-ίσως είναι ο Βελγος Σαρτζ που υπαρχει επαφη- αναμένεται να είναι αυτοί που θα παίζει γκαρντ χωρίς να σημαίνει πως δεν μπορεί να παίξει εκεί ο Γκάντι. Ο Ρέι έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του με την ΑΕΚ, πολύ καλός με την μπάλα στα χέρια, σκοράρει και πασάρει με την ίδια ευκολία.
«3»: Ο διεθνής Χάρης Γιαννόπουλος συνεχίζει και ένας ακόμα Αμερικανός σουτέρ που θα έχει έφεση στο σκοράρισμα θα είναι οι κύριοι εκφραστές στην επίθεση για την πατρινή ομάδα. Ο Κασιμίρο έχει βρει 2-3 εξαιρετικές περιπτώσεις από τις ΗΠΑ και σύντομα θα φανεί ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Γιαννόπουλου.
«4»: Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος μαζί με τον Δ. Αγραβάνη αν συνεχίσει. Στην περίπτωση που δεν συνεχίσει, είναι πιθανό να κατηφορίσει στην Πάτρα ο Λίνος Χρυσικόπουλος στον οποίο έχει γίνει πρόταση. Υπάρχει και σενάριο να μείνει ο Αγραβάνης και να αποκτηθεί ο Χρυσικόπουλος, κάτι που θα σημαίνει σούπερ τριπλέτα στους ψηλούς που θα κάνει ζημιές.
«5»: Στη θέση του σέντερ είναι μεγάλη επιτυχία το γεγονός πως η ομάδα κράτησε τον Τζεράι Γκραντ που ήταν από τους κορυφαίους σέντερ του περσινού πρωταθλήματος και θα είναι από τους βασικούς πυλώνες στις μάχες κάτω από τα καλάθια. Εκτός από τον Γκραντ, θα αποκτηθεί ένας ακόμα Αμερικανός ψηλός που θα κάνει δίδυμο ενώ σε πιο κοντά σχήμα μπορεί να αγωνιστεί ο Δ. Αγραβάνης -στην περίπτωση που συνεχίσει- αλλά και ο Ρογκαβόπουλος που είναι 2.02 και έχει έφεση στο ριμπάουντ. Τρίτος ψηλός που θα δώσει βοήθειες και ανάσες είναι ο Γιώργος Τανούλης ο οποίος και με την Εθνική νέων ανδρών έδειξε πως έχει βελτιωθεί σημαντικά και μπορεί να βοηθήσει.
ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ 2 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ
Στα μεταγραφικά θέματα, εβδομάδα μεταγραφών αναμένεται να είναι αυτή που ξεκίνησε με το βάρος να έχει πέσει σε δύο μέτωπα.
Το ένα έχει να κάνει με τον Λίνο Χρυσικόπουλο στον οποίο έχει γίνει πρόταση και περιμένει την απάντησή του και το άλλο έχει να κάνει με Αμερικανούς. Λέγεται πως έχουν βρεθεί 2-3 περιπτώσεις χωρίς όμως να έχουν διαρρεύσει ονόματα αλλά σύντομα θα έχουμε εξελίξεις.
Με βάση τον σχεδιασμό, θα αποκτηθούν τέσσερις παίκτες, θα έρθουν τρεις- ίσως για αρχή αποκτηθούν δύο- ακόμα ξένοι και με μια 1 προσθήκη από τον ελληνικό χώρο θα κλείσει το ρόστερ.
Στόχος είναι μέσα στο επόμενο 10ήμερο να έχουν κλείσει οι περισσότεροι παίκτες ώστε να δώσουν κανονικά το «παρών» σχεδόν όλοι οι παίκτες στην έναρξη της προετοιμασίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement