Connect with us

Βόλεϊ

Ο τεχνικός διευθυντής του Ερμή, Γ. Χριστόπουλος, μιλά στη «Γ» για τη νέα του προσπάθεια στο πατρινό βόλεϊ

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Είναι εύκολο να πηγαίνεις σε σύλλογο που έχει ελάχιστα παιδιά στις ακαδημίες και μέσα σε δύο χρόνια να καταφέρνεις να χτιστεί ένα αξιόμαχο σύνολο και να στέλνεις δύο ομάδες στις τελικές φάσεις του Πανελληνίου πρωταθλήματος; Και όμως! Αν έχεις την μεγάλη εμπειρία του Γιώργου Χριστοπούλου και δουλεύεις καθημερινά, τότε μπορείς να το πετύχεις.

 

Τα λέμε αυτά με αφορμή την μεταμόρφωση που έχει συντελεστεί τα τελευταία δύο χρόνια στον Ερμή Πατρών, στον οποίο πριν από δύο χρόνια ανέλαβε τεχνικός διευθυντής ο Γιώργος Χριστόπουλος με την πολυετή εμπειρία στη volley league από την θητεία του σε Ολυμπιάδα, ΠΑΟΚ και ΕΑΠ με την οποία έκανε μεγάλες πορείες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Έτσι λοιπόν μετά το «διαζύγιό» του με τον Απόλλωνα Πατρών, ο Γιώργος Χριστόπουλος ανέλαβε να μεταφέρει την εμπειρία του στον Ερμή Πατρών και δύο χρόνια μετά τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ορατά. Με αφορμή την παρουσία των ομάδων βόλεϊ του Ερμή νεανίδων και κορασίδων ως δευτεραθλητριών Πελοποννήσου στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, μιλήσαμε με τον κόουτς και του ζητήσαμε ένα σχόλιο…

«Αν δεν κάνω λάθος, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ερμή όπου δύο ομάδες έφτασαν στον τελικό Πελοποννήσου και συμμετείχαν στην τελική φάση Πανελληνιόυ πρωταθλήματος» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Ο στόχος μας στον Ερμή είναι να φτιάξουμε έναν νέο πνεύμονα στο πατρινό βόλεϊ, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει καθοδική πορεία. Οι λόγοι αυτής της πορείας είναι πολλοί και δεν χρειάζεται να τους αναλύσουμε τώρα, όμως αυτό που θέλουμε εμείς είναι να φτιάξουμε μια υγιή ομάδα στην οποία θα χαίρεσαι να παίζεις βόλεϊ».

Σε ερώτηση για τα πλάνα της νέας περιόδου, ο Πατρινός τεχνικός διευθυντής τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα να πω πως ο Ερμής θα κατεβεί σε όλες τις κατηγορίες. Θα έχουμε ομάδα στο ανδρικό, στο παιδικό, στο εφηβικό και φυσικά σε γυναίκες, νεανίδες και κορασίδες. Επιμένω, θέλουμε να έχουμε υγεία και να έρχονται νέα παιδιά να παίζουν. Θα δώσουμε βάρος στην ανδρική ομάδα και στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι η άνοδος, αλλά θέλουμε να την πετύχουμε με δικές μας δυνάμεις. Όταν θα φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα με δικά μας παιδιά, τότε θα κάνουμε το βήμα».

Ο Γιώργος Χριστόπουλος αναφέρθηκε και στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου: “Πριν από δύο χρόνια, ήταν λίγα τα παιδιά, αλλά μέσα από τη σκληρή δουλειά και την οργάνωση που έχουμε, πλέον φιλοξενούμε περίπου 150 παιδιά στις ακαδημίες μας και φιλοδοξούμε να τα κάνουμε περισσότερα.

«ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ»

Από την κουβέντα δεν θα μπορούσε να λείψει και το θέμα του γηπέδου με τον Ερμή να έχει καταφέρει αυτή την αγωνιστική ανάπτυξη έχοντας ώρες προπονήσεων στο κλειστό «Κ. Πετρόπουλος», αλλά και στο κλειστό προπονητήριο του Προτύπου σχολικού συγκροτήματος.

«Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολη η λειτουργία και η ανάπτυξη των ακαδημιών μας κάνοντας προπόνηση μόνο σε δύο γήπεδα και σε συγκεκριμένες ώρες, όμως με σωστή οργάνωση και θέληση, τα έχουμε καταφέρει» είπε ο Γιώργος Χριστόπουλος και συμπλήρωσε: «Πάντως αυτό που έχω να πω είναι πως η διοίκηση του Ερμή έχει ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ στο μυαλό της που θέλει να υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια και αν όλα πάνε καλά, τότε θα λύσει το γηπεδικό της πρόβλημα, αφού θα έχουμε μόνιμη στέγη».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement