Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τι κατέγραψε drone που πέταξε πάνω από τις Πλατείες Γεωργίου και Όλγας-Ο ρόλος του πράσινου και οι αποκλίσεις θερμοκρασιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια από τις θερμότερες ημέρες του καλοκαιριού ήταν η σημερινή, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Το εξοπλισμένο drone με θερμική κάμερα, καθοδηγούμενο από τους πολιτικούς μηχανικούς Αντώνη Σπυρόπουλο και Φοίβο Μπλάνα, πέταξε πάνω από την «καυτή» Πάτρα, πιστοποιώντας το αυτονόητο…Το συγκεκριμένο drone έχει πολλαπλές εφαρμογές, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την Πολιτική Προστασία για τεχνικά έργα, ενεργειακές επιθεωρήσεις και αποτυπώσεις.

 

Το drone εστίασε σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης, τα οποία μεταξύ τους διαφέρουν σημαντικά σε ένα σημαντικό δεδομένο

Αρχικά, η Πλατεία Γεωργίου στην οποία η απουσία δέντρων είναι εμφανέστατη και εν συνεχεία η πιο «πράσινη» Πλατεία Όλγας , με τα δεδομένα που αναλύθηκαν μέσω της θερμικής κάμερας να είναι εντυπωσιακά.

Στο κάτω μέρος των φωτογραφιών αναγράφονται οι θερμοκρασίες, με την απόκλιση μεταξύ των δύο σημείων να είναι σημαντική.

Ο Αντώνης Σπυρόπουλος, αναλύοντας στο gnomip.gr τα ευρήματα τόνισε πως η δενδροφύτευση είναι ευεργετική για το περιβάλλον και πως το πράσινο είναι αναγκαίο.

Η τεχνολογία υπάρχει, η τεχνογνωσία επίσης. Λείπει η διάθεση και απαιτούνται άνθρωποι όπως εμείς διαθέσιμοι για το γενικότερο καλό.

“Ουσιαστικά πιστοποιήθηκε το αυτονόητο, οπτικοποιώντας με χρωματική διαβάθμιση τις θερμοκρασίες”

 

Γ.Γ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement