Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

Σήμερα θα συζητηθεί στην ΕΕΑ το αίτημα για παράταση στην κατάθεση εγγυητικής – Υπάρχει βιώσιμη λύση;

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Μέρα κρίσης είναι η σημερινή για την Παναχαϊκή καθώς τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην ΕΕΑ η οποία θα συνεδριάσει το μεσημέρι και αναμένεται να εξετάσει το αίτημα που κατάθεσε ο νομικός σύμβουλος Χάρης Γρηγορίου ο οποίο ζητά 10ήμερη παράταση επικαλούμενος λόγους υγείας του Γιώργου Μπάρλου.

Αν η ΕΕΑ κάνει δεκτό το αίτημα και δώσει, έστω μερικές μέρες παράταση, τότε η ομάδα θα μείνει ζωντανή ώστε να βρεθεί κάποια λύση αλλά αν δεν γίνει δεκτό, τότε αυτόματα δεν χορηγείται πιστοποιητικό συμμετοχής στην Σούπερ Λιγκ 2 και υποβιβάζεται στην Γ΄ Εθνική.
Προγνωστικά για το τι θα αποφανθεί η ΕΕΑ δεν μπορούμε να κάνουμε και αυτό γιατί τέτοια αιτήματα δεν είναι συχνό φαινόμενο στην επιτροπή αλλά ας δούμε την αισιόδοξη πλευρά ότι τελικά η ΕΕΑ θα δώσει λίγες μέρες διορία για κατάθεση της εγγυητικής.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΟ ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΕ 2-3 ΜΗΝΕΣ;
Ακόμα και να δώσει σήμερα μια μικρή παράταση η ΕΕΑ στην Παναχαϊκή δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς και αυτό γιατί είναι αμφίβολο αν θα βρεθεί κάποιος να καταθέσει 150.000 ευρώ για την εγγυητική. Αλλά και αυτό να γίνει, απλά κερδίζεις μερικές μέρες ζωής και δεν λύνεις το πρόβλημα.
Με πρόχειρους υπολογισμούς από ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ακόμα και αν η Παναχαϊκή πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής, η ΠΑΕ για να λειτουργήσει αξιοπρεπώς για τους επόμενους 2-3 μήνες θα χρειαστούν τουλάχιστον 350.000 ευρώ και συν 150.000 για την εγγυητική, μιλάμε για περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.
Πάμε να το αναλύσουμε λίγο:
-Θα χρειαστούν χρήματα για προκαταβολές σε προπονητικό τιμ και παίκτες καθώς το ρόστερ αυτή την στιγμή δεν έχει πάνω από 12-13 παίκτες.
-Θα χρειαστούν χρήματα για να ξεκινήσει η προετοιμασία αλλά και η ομάδα να μεταβεί για λίγες μέρες σε προπονητικό κέντρο.
-Επίσης ένα σημαντικό ποσό πρέπει να δοθεί στους 6 πρώην παίκτες που έχουν κινηθεί νομικά ώστε να αποσύρουν την προσφυγή τους και να μην γίνει κατάπτωση της εγγυητικής, βάζοντας πάλι σε κίνδυνο τη συμμέτοχη της ομάδας στην κατηγορία.
-Επιπλέον θα χρειαστεί να δοθούν χρήματα σε πρώην παίκτες που έχουν κινηθεί νομικά (π.χ. Αραβίδης-Μπρους και λέγεται πως θα έχουμε συνέχεια).
-Θα χρειαστούν χρήματα για υπαλληλικό προσωπικό, να τρέξει καμπάνια για να κυκλοφορήσουν οι κάρτες διαρκείας και διάφορα ακόμα λειτουργικά θέματα.
Οπότε είναι κατανοητό ότι θα χρειαστεί ένα αξιόλογο ποσό για να προχωρήσει η ομάδα τους επόμενους 2-3 μήνες και μέχρι να ξεκινήσει να εισπράττει αρχικά από τις κάρτες διάρκειας-χορηγίες, που θα κυκλοφορήσουν και στη συνέχεια από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα έσοδα του στοιχήματος.
Θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει αυτό το ποσό μέσα στον Αύγουστο;
Η ΛΥΣΗ ΔΡΟΣΟΥ
Πάντως από το περιβάλλον του Πατρινού επιχειρηματία Δημήτρη Δρόσου λεγόταν το Σαββατοκύριακο πως εφόσον η ΕΕΑ δώσει λίγες μέρες παράταση, τότε είναι θετικός να μπει στην ομάδα και αρχικά να καλύψει το ποσό της εγγυητικής.
Αυτό που έλεγε ο Δημήτρης Δρόσος είναι πως θα μπει στην ΠΑΕ αρκεί να είναι αποδεκτός και από τον φίλαθλο κόσμο της Πάτρας και ειδικά από τους οργανωμένους οπαδούς όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Το Σαββατοκύριακο έγιναν επαφές του Δρόσου με συνεργάτες του αλλά και επαφές Πατρινών επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται για την Παναχαϊκή χωρίς όμως να έχει γίνει κάποια επίσημη κίνηση.
Αν δεν μπει τελικά ο Δημήτρης Δρόσος, υπάρχει κάποιος άλλος που μπορεί να αναλάβει την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ 2 και αν ναι με ποιο τρόπο θα μπει και κυρίως τι πλάνο έχει στο μυαλό του;
Ορισμένοι λένε πως ίσως είναι προτιμότερο η ομάδα να υποβιβαστεί στην Γ΄ Εθνική και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα σε διοικητικό επίπεδο αφού τόσο μπλεγμένο που είναι το μετοχικό κομμάτι, δεν μπορεί να βρεθεί άκρη. Και εδώ όμως πάλι έχει σημασία ποιοι θα αναλάβουν την ομάδα και ποιο είναι το πλάνο τους.
Οι επόμενες μέρες θα κρίνουν πολλά και θα πάρουμε απαντήσεις…

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement