Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ: «Αρκούν 10 δευτερόλεπτα για να κολλήσεις»

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους μίλησε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας.

Ο επιστήμονας τόνισε ότι δεν χρειάζεται πάνω από 10 δευτερόλεπτα για να κολλήσει κανείς τον κορωνοϊό.
Ο κ. Τούντας μίλησε ακόμα για το πώς αντιδρά ο οργανισμός του καθένα απέναντι στην Covid-19. «Περισσότερο ρόλο παίζει η ιδιοσυγκρασία του καθένα μας γιατί ο οργανισμός του κάθε ατόμου αντιδρά διαφορετικά και έχει διαφορετική ανοσία απέναντι σε αυτές τις απειλές, γι’ αυτό βλέπουμε διακυμάνσεις και μιλάμε για μέσους όρους», τόνισε o καθηγητής, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.
Σε σχέση με την τρίτη δόση του εμβολίου ο κ. Τούντας, εξήγησε πως «υποθέτουμε ότι η ανοσία από τα εμβόλια κρατάει 8 με 10 μήνες. Αυτό όμως είναι ο μέσος όρος, σε άλλους κρατάει περισσότερο σε άλλους λιγότερο. Οι μελέτες που περιμένουμε στο επόμενο διάστημα, 8 μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών, θα μας δείξουν αν τα άτομα που εμβολιάστηκαν στις αρχές του χρόνου διατηρούν ακόμα τα απαραίτητα αντισώματα και από εκεί θα εξαρτηθεί το πότε θα έρθει η επαναληπτική δόση. Είναι πολύ πιθανόν όπως συμβαίνει και με την γρίπη, μέχρι να εξαφανίσουμε από την ζωή μας τον κορωνοϊό, να πρέπει να επαναλαμβάνουμε το εμβόλιο κάθε χρόνο».

Ροή ειδήσεων

Advertisement