Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στο τραπέζι τα μέτρα στήριξης- Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Στ. Πέτσα στην ΠΔΕ

Published

on

 

Κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, έφτασε σήμερα το πρωί στην Πάτρα προκειμένου να γίνει μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από τις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν την Αιγιάλεια αλλά και περιοχές της Πάτρας, καθώς και αξιολόγηση των απαιτούμενων μέτρων αποκατάστασης και στήριξης των πληγέντων.

Αυτό έγινε γνωστό χθες το πρωί, με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με άμεσο τρόπο να αντιμετωπίσει τις «πληγές» που άνοιξε η μεγάλη φωτιά, τόσο στο φυσικό περιβάλλον, όσο και στις περιουσίες των πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τον κ. Πέτσα τον συνοδεύουν, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Αρχικά, από τις 9.30 το πρωί, ξεκίνησε η σύσκεψη φορέων στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (στην αιθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου), με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, δημάρχων της περιοχής, της ηγεσίας των σωμάτων ασφαλείας και υπηρεσιακών παραγόντων. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.

Από τη σύνθεση του κυβερνητικού κλιμακίου γίνεται σαφές ότι η συζήτηση που θα γίνει στην Περιφέρεια θα είναι εφ’ όλης της ύλης και θα περιλαμβάνει τόσο την αποκατάσταση των υποδομών των περιοχών που επλήγησαν, την αποκατάσταση του φυσικού και οικιστικού τοπίου, καθώς και το μείζον ζήτημα των αγροτικών καλλιεργειών που υπέστησαν ζημιές.

Μετά το τέλος της σύσκεψης αναμένεται να γίνουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement