Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πατροκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Ψυχολογικά προβλήματα και ναρκωτικά όπλισαν τον δράστη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες από την άγρια δολοφονία που έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στoυς Αγίους Αναργύρους, όπου ένας άνδρας δολοφόνησε με… κουζινομάχαιρο τον 89χρονο πατέρα του, μαχαιρώνοντας τον αρκετές φορές στο στήθος και στα χέρια, πάνω στο κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο του άτυχου άνδρα. Το protothema.gr αποκαλύπτει τη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ αλλά και τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο δράστη από την πρώτη στιγμή στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο μετά από κλήση που δέχτηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης σχετικά με το συμβάν. Ο δράστης, σύμφωνα με τις αναφορές των αστυνομικών, αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

«Βραδινές ώρες της 31/7/2021, η Υπηρεσία μας ενημερώθηκε τηλεφωνικά για ανθρωποκτονία υπερήλικα με δράστη τον υιό του, πράξη που έλαβε χώρα στους Αγίους Αναργύρους, επί της οδού Δεληγιάννη. Το πτώμα βρέθηκε σε ύπτια θέση πάνω στο κρεβάτι του υπνοδωματίου, φέροντας τραύματα στο στήθος και στις παλάμες των χεριών, από νύσσον και τέμνον όργανο, ενώ πλησίoν της σορού ανευρέθη μαχαίρι, φέρον ίχνη από καστανέρυθρες κηλίδες αίματος», ανέφεραν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο ενημερωτικό τους σημείωμα.

Όσον αφορά τις έρευνες που έκαναν οι άνδρες της ΕΛΑΣ, μέσα στην κρεβατοκάμαρα βρήκαν και κατέσχεσαν το μαχαίρι της κουζίνας με το οποίο ο δράστης δολοφόνησε τον υπερήλικα πατέρα του. Στη λάμα του μαχαιριού υπήρχαν κηλίδες αίματος. Παράλληλα οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα,  ένα κυνηγετικό όπλο αλλά και μία χρεωστική κάρτα τράπεζας, με την οποία ο δράστης φέρεται να είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

«Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα επί σειρά ετών, ενώ ήταν χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Έμενε με τον πατέρα του, ενώ κατά τη μετάβαση των πρώτων κληθέντων αστυφυλάκων στο σημείο, ανέφερε ευθύς αμέσως την τέλεση της περιγραφόμενης πράξης», ανέφεραν στο διαβιβαστικό τους οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. “Παιδιά εγώ τον σκότωσα”, φέρεται να είπε στους άνδρες της ΔΙΑΣ ο δράστης.

Η σορός του άτυχου άνδρα υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, ενώ ο δράστης ο οποίος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, θα υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις.


Ροή ειδήσεων

Advertisement