Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αρχ. Ολυμπία: Κινδυνεύει η ΔΟΑ και το Αρχαιολογικό Μουσείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλουν αυτή την στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς που κινείται απειλητικά προς την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

«Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτήν την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αρχαία Ολυμπία, ώστε να μην μπει η φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως εξήγησε, «το πύρινο μέτωπο βρίσκεται πάνω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο, προσπαθώντας να κρατήσουν μακριά τη φωτιά».

Όπως ανέφερε νωρίτερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, «το σύστημα πυροπροστασίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας δουλεύει κανονικά, ενώ η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία είναι σε απόλυτο συντονισμό και ανοίγονται αντιπυρικές ζώνες» τονίζοντας ταυτόχρονα, πως «ό,τι είναι δυνατόν να γίνει για την προστασία του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας και του αρχαιολογικού χώρου από τη φωτιά, γίνεται».

Νωρίτερα, είχε επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου προήδρευσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο.

Στο μεταξύ, έχουν ενισχυθεί και ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με πυροσβέστες που έρχονται από άλλα σημεία της χώρας, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν αναπτυχθεί σε ασφαλή σημεία στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια όπου χρειαστεί.

Επίσης, δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση σε γειτονικά χωριά, όπου η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, αποθήκες και καλλιέργειες, αφού οι κάτοικοι ανησυχούν για το τι μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο μεταξύ, δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονταν από νωρίς το μεσημέρι στις περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε να συνδράμουν στις επιχειρήσεις εκκένωσης των κοινοτήτων, αλλά και για να πραγματοποιούν περιπολίες, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενες έκνομες ενέργειες.


Ροή ειδήσεων

Advertisement