Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Εκδηλώσεις- Ο Δήμος Ερυμάνθου στα αχνάρια του ‘21»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 4-8-2021 στις 8.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Ερυμάνθεια η εκδήλωση που αναβλήθηκε λόγω της πυρκαγιάς (28/7/21) και το Σάββατο 7-8-2021 στο Καλέντζι.

Ο Δήμος Ερυμάνθου συνεχίζει το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων που έχει προετοιμάσει με τίτλο «Ο Δήμος Ερυμάνθου στα Αχνάρια του ‘21» και για τις επόμενες ημέρες το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑ:  ΤΕΤΑΡΤΗ  4/8/2021  ώρα: 20.30

ΤΙΤΛΟΣ: “Τα Μαρτυρικά Χωριά υπηρετούν τα ιδεώδη του 1821”

 • Χαιρετισμοί
 • Ομιλίες: Δημήτριος Σταθακόπουλος – Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου & Βασίλειος Κυριαζής – Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις
 • Θεατρικό Δρώμενο από την «Ομάδα φίλων Ανοιχτού Θεάτρου Κρήνης» & Χορευτικού  Δήμου Πάτρας (Κείμενο – Σκηνοθεσία: Νικόλ Πετρουλή) 
 • Χορευτικό Πολιτιστικού Συλλόγου Ερυμάνθειας
 • Κιθάρα  – Τραγούδι:  Νίκος Δημακόπουλος 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: 

Δήμος Ερυμάνθου – Κοινότητα Ερυμάνθειας – Πολιτιστικός Σύλλογος Ερυμάνθειας

 

ΚΑΛΕΝΤΖΙ:  ΣΑΒΒΑΤΟ  7/8/2021  ώρα: 20.30

ΤΙΤΛΟΣ: «200 Χρόνια Εθνικής Ανεξαρτησίας»

 • Χαιρετισμοί
 • Ομιλίες
 • Σπύρος Δραΐνας: Δημοσιογράφος – ιστορικός και πολιτικός αναλυτής
 • Βασιλόπουλος Νικόλαος – (φοιτητής τμήματος Πολιτικών Επιστημών Κρήτης) 
 • Χορευτικό Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνούλας
 • Παρουσίαση φορεσιάς από τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πατρών
 • Πολιτιστικό & Χορευτικό Σωματείο Σκιαδά Αχαΐας 
 • Μουσειακή Έκθεση Φορεσιάς, Αρμάτων & παρελκόμενων 1821

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: 

Δήμος Ερυμάνθου – Κοινότητα Καλεντζίου – Πολιτιστικός Σύλλογος Καλεντζίου

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το “αντίο” του Απ. Κατσιφάρα στη Φώφη: Πέρασε στην αιωνιότητα διδάσκοντας αξιοπρέπεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση με αφορμή τον θανατο της Φώφης Γεννηματά εξέδωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Ειδικότερα ανέφερε τα εξής: “Η απώλεια της ΠΡΟΕΔΡΟΥ μας είναι μεγάλη για την δημοκρατική παράταξη, τους συναγωνιστές, τους συντρόφους μας και την Ελλάδα. Πάλεψε με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Έμεινε όρθια και μάχιμη μέχρι και την τελευταία στιγμή, δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία σε όλους μας. Το κενό είναι δυσαναπλήρωτο αλλά οι παρακαταθήκες που άφησε σε αξίες στην πολιτική και την ζωή θα είναι πάντα ζωντανές και επίκαιρες. Πέρασε στην αιωνιότητα διδάσκοντας αξιοπρέπεια”.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ενώσεις Στρατιωτικών: Με συμμετοχές από την Αχαϊα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) διοργάνωσε τη διεξαγωγή Γενικού και Διοικητικού Συμβουλίου στο Ναύπλιο.

Να σημειωθεί ότι, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Στρατιωτικών Αχαϊας, στις εργασίες συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης, Ελευθέριος Μπουρδανιώτης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., καθώς και ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλειος Στροσκίδης, αντιπρόσωπος για το Πανελλήνιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Burgos της Ισπανίας για το ευρωπαϊκό έργου «AGRO SE VI»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Burgos της Ισπανίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2021 οι εργασίες της δεύτερης συνάντησης (2nd Meeting) του ευρωπαϊκού έργου AGRO SE VI «Ανάπτυξη ενός Σχεδίου για τη δημιουργία μιας Εικονικής Θερμοκοιτίδας για την υποστήριξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στον τομέα της Αγρο-Διατροφής» στο πλαίσιο του Προγράμματος COSME της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στο εταιρικό σχήμα του έργου, επικεφαλής είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με εταίρους την Περιφέρεια του Burgos (Provincial Government of Burgos) και την Περιφέρεια Oulou της Φινλανδίας (Council of OuluRegion).

Τη συνάντηση άνοιξαν με χαιρετισμό τους οι εκπρόσωποι του περιφερειακού Συμβουλίου του Burgos Lorenzo Rodriquez και Jesus Maria Sendino. Στη συνέχεια, έγινε σύνοψη των έως τώρα δράσεων του έργου και παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές κοινωνικών επιχειρήσεων από κάθε εταίρο. Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τις πρακτικές αυτές με τη χρήση του εργαλείου αξιολόγησης (assessmentgrid) που έχει διαμορφωθεί μέσω του έργου, βάσει κριτηρίων για τη δυνατότητα εφαρμογής και μεταφοράς τους στις χώρες εταίρους.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε επιχειρήσεις με ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα στο Burgos και την ευρύτερη περιοχή εντός της Περιφέρειάς του. Ειδικότερα, έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις:
– Ίδρυμα “Lesmes”. Εργοστάσιο επεξεργασίας του Morcilla de Burgos (μαύρη πουτίγκα) και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, καλή πρακτική που παρουσιάστηκε στις αρχικές εργασίες της συνάντησης συγκεντρώνοντας μάλιστα υψηλή βαθμολογία κατά το προηγούμενο στάδιο αξιολόγησης.
– Αλατωρυχεία στο Poza de la Sal. Σύλλογος Φίλων “LasSalinas”.
– Παραγωγοί μελιού “Apimara” στην Arconada de Bureba.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με έναν νέο κύκλο επαφής των εταίρων στον οποίον παρουσιάστηκαν τα επόμενα βήματα για τη δημιουργία εικονικής θερμοκοιτίδας (blueprint). Επίσης, συζητήθηκαν οι δράσεις δημοσιότητας καθώς και ο προγραμματισμός της επόμενης συνάντησης του έργου.
Στην αποστολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν μέλη της Ομάδας Έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Παπασπύρου, Σοφία Καρβέλη, ο αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών Βασίλης Παπασωτηρόπουλος, εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας/ΠΣΕΚ ο Μάριος Πραπόπουλος, ενώ το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εκπροσώπησε ο Πανταζής Πανταζόπουλος.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα