Μαγειρική
Λευκό ζελέ με ανανά και σάλτσα φράουλας
Υλικά (για μια στρογγυλή φόρμα του κέικ)
2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
200γρ. ανανά από κονσέρβα, κομμένο σε κύβους
2 νεροπότηρα νερό παγωμένο
2 νεροπότηρα κρέμα γάλακτος
Για τη σάλτσα φράουλας
200γρ. φράουλες φρέσκες, ψιλοκομμένες
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ μπράντι
½ κουτ. γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
Ρίχνετε τις ψιλοκομμένες φράουλες στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μπράντι. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα βελούδινο, μελένιο μίγμα. Το βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει. Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη βάζετε πάνω στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να πάρει βράση. Ρίχνετε το περιεχόμενο των δύο φακέλων με ζελέ ανανά και ανακατεύετε να διαλυθεί καλά. Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά και προσθέτετε το παγωμένο νερό. Ανακατεύετε καλά. Σε στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση ρίχνετε τους κύβους του ανανά και αδειάζετε μέσα με προσοχή το μίγμα κρέμας και ζελέ. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει για 4 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να πήξει καλά το γλυκό. Όταν θέλετε να σερβίρετε, βυθίζετε πρώτα τη φόρμα σε σκεύος με ζεστό νερό για να ξεκολλήσει το ζελέ και ύστερα το αναποδογυρίζετε σε στρογγυλή πιατέλα, περιχύνοντας με τη σάλτσα φράουλας.