Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Χαρδαλιάς: 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 18 μερικές

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την πορεία της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη ενημέρωσε στη 1 μετά το μεσημέρι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, στην περιοχή της Βαρυμπόμπης υπάρχει μόνο ένα ενεργό μέτωπο πλέον, από τα τέσσερα που μαίνονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα υπόλοιπα τρία βρίσκονται σε ύφεση, ενώ τυχόν αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είπε ότι η προσπάθεια είναι η φωτιά να οριοθετηθεί εντός της ημέρας.

Λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο είναι ισχυρές. Συνολικά, όπως ενημερώνει το Πυροσβεστικό Σώμα επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επίσης έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Η σημερινή ημέρα πάντως ξημέρωσε με καλύτερους οιωνούς για την πορεία της κατάσβεσης, αφού, κατά την διάρκεια της νύχτας οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών απέδωσαν καρπούς και όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη σύσκεψη στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος» παρουσία του πρωθυπουργού, από τα τέσσερα ενεργά μέτωπα, περί τις 10:00 το πρωί είχε απομείνει μόνο ένα. Στην προσπάθεια από την αυγή συμβάλλουν και τα εναέρια μέσα και στόχος, όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι ο περιορισμός και του τελευταίου μετώπου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement