Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Υγεία

Μεγάλη προσοχή – Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό

Δημοσιεύθηκε

στις

Τι γνωρίζετε για τους κινδύνους του να αγοράζεις διαφορετικές μάρκες εμφιαλωμένου νερού; Μάλλον κανείς δε σας είπε όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να ξέρετε για να φροντίζετε την υγεία σας. Θα πρέπει να φαίνεται σε κάποιο σημείο του μπουκαλιού από τι πλαστικό είναι φτιαγμένο.

Αυτή η πληροφορία είναι πολύ σημαντική, αφού κάθε είδος πλαστικού περιέχει χημικά που μπορεί να βλάψουν σε διάφορους βαθμούς το ανθρώπινο σώμα. Ο τύπος του πλαστικού καταγράφεται με γράμματα και αριθμούς, όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα. Παράλληλα δείτε και ένα κόλπο για να ξεπαγώσετε τους σωλήνες και να επιστρέψει το ζεστό νερό

Και να τι σημαίνει το καθένα από αυτά:
PET ή PETE
Το PET είναι ένα από τα είδη πλαστικού που χρησιμοποιείται περισσότερο σε συσκευασίες τροφίμων και στα περισσότερα μπουκάλια εμφιάλωσης. Προορίζεται για εφαρμογές μίας χρήσης. Η επαναλαμβανόμενη χρήση αυξάνει τον κίνδυνο έκπλυσης και ανάπτυξης βακτηρίων. Αυτά τα μπουκάλια μπορούν να απελευθερώσουν βαριά μέταλλα και χημικά που επηρεάζουν την ορμονική ισορροπία. Το PET δεν απολυμαίνεται εύκολα και ο σωστός καθαρισμός του απαιτεί βλαβερά χημικά.

HDP ή HDPE
Το HDPE είναι το σκληρό πλαστικό που χρησιμοποιείται για τα μπουκάλια απορρυπαντικών και λαδιού, για παιχνίδια και για μερικές πλαστικές σακούλες. Αυτό το πλαστικό δεν απελευθερώνει σχεδόν καθόλου χημικά. Οι ειδικοί προτείνουν να προτιμάμε αυτά τα μπουκάλια όταν αγοράζουμε νερό, γιατί είναι πιθανόν τα πιο ασφαλή (και άρα περιέχουν το πιο καθαρό νερό) που θα βρείτε στην αγορά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement