Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επίσκεψη Φώφης Γεννηματά στην πυρόπληκτη Δυτική Αιγιάλεια- Έργα πρόληψης και άμεσης αντιμετώπισης ζήτησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Την ανάγκη προώθησης μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας, σε εθνικό επίπεδο, που θα θεσμοθετεί την πρόληψη ως το σπουδαιότερο στοιχείο στο ζήτημα αντιμετώπισης καταστροφών από πυρκαγιές, ανέδειξε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κα Φώφη Γεννηματά και τον πρ. Πρωθυπουργό και βουλευτή Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργο Παπανδρέου, στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου του κινήματος στην Αιγιάλεια. 

Ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων, πως η γραφειοκρατία δεν μπορεί να είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή και την προστασία των περιουσιών αλλά και δεν μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη και την πρόοδο της κοινωνίας, ζητώντας από την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ να συμβάλει στην ικανοποίηση των αιτημάτων του Δήμου για τις απαραίτητες βελτιώσεις υποδομών, διανοίξεις δρόμων διαφυγής (με κύριο παράδειγμα την παραλιακή οδό Λαμπιρίου-Ακονιάς) και άλλες παρεμβάσεις. Η κα Γεννηματά άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις του δημάρχου και υποσχέθηκε κάθε δυνατή πολιτική πίεση, ώστε να υπάρξει αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών σε συγκεκριμένο «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα, συμφωνώντας παράλληλα στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση έργων πρόληψης ανάλογων καταστάσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρ. Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, ενώ το λόγο έλαβαν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας κ. Γιώργος Ντίνος, καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών τους παρατάξεων κ.κ. Χρήστος Γούτος, Βασιλική Ψυχράμη και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος αλλά και ο πρόεδρος της Κοινότητας Καμαρών κ. Παναγιώτης Περλέγκας.

Μετά από τη σύσκεψη, η κα Γεννηματά, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Αιγιαλείας και συνεργάτες τους, πραγματοποίησε αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Πρόστιμα σε δύο επιχειρήσεις για ανασφάλιστους εργαζομένους

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από 24 έως 26/11/2022, σε περιοχές της Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς των αντίστοιχων Αστυνομικών Διευθύνσεων, έλεγχοι σε επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδήρων και μετάλλων (scrap) και διάλυσης μεταχειρισμένων οχημάτων, για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

Στην Αχαΐα, στην πρώτη επιχείρηση να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού και να μην έχουν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά.

Στη δεύτερη επιχείρηση να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού και να μην έχουν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά.

Στην Ακαρνανία, σε επιχείρηση, να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

Στην Αιτωλία, σε επιχείρηση, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, ενώ ο ένας από αυτούς στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων που να νομιμοποιούν την παραμονή του στη χώρα.

Σημειώνεται ότι σε πέντε  επιχειρήσεις ελήφθησαν δειγματοληπτικά αντίγραφα φορολογικών στοιχείων και τηρουμένων βιβλίων, προκειμένου να διενεργηθεί διασταυρωτικός έλεγχος. Για τις παραβάσεις που θα διαπιστωθούν, θα συνταχθούν σχετικές εκθέσεις ελέγχου, οι οποίες θα διαβιβασθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΠΕΚΑ ΣΕΠΕ), για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: 15 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μέσα σε έναν μήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πάνω από 15 είναι οι καταγγελίες που έχουν γίνει στο γραφείο της τοπικής ΕΛΑΣ στην Πάτρα για την ενδοοικογενειακή βία μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορά βία κατά των γυναικών από σύζυγο ή πρώην σύζυγο ή ακόμα και σύντροφο, ενώ υπάρχουν και περιστατικά που σχετίζονται με άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα ή έχουν κάποια μορφή εθισμού. Τα στοιχεία αυτά, αφορούν μόνο τα περιστατικά που έχουν πάρει την μορφή καταγγελιών, από την πλευρά του θύματος. Υπάρχουν όμως και αρκετά συμβάντα, που καταγγέλλονται από γείτονες ή από άλλα άτομα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, τα οποία χωρίς την καταγγελία του ατόμου που έχει υποστεί βία δεν μπορεί να έχει την ανάλογη συνέχεια και να φτάσει στο ειδικό γραφείο της ΕΛΑΣ. Ωστόσο, ακόμα και τα συμβάντα αυτά καταγράφονται και παρακολουθούνται στενά από τους αστυνομικούς που στελεχώνουν το γραφείο. Απειλές, εξύβριση, ξυλοδαρμοί είναι… στην ημερήσια διάταξη!

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρωτιά της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων

Δημοσιεύθηκε

στις

Σαφής ήταν η νίκη της παράταξης του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, «Σύγχρονη Αρχιτεκτονική Έκφραση» με ποσοστό 46% στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή για την ανάδειξη της νέας αντιπροσωπείας στον ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων. Η εκλογική διαδικασία για τους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος.

Πρώτη σε ψήφους από την παράταξη «Σύγχρονη Αρχιτεκτονική Έκφραση», αναδείχτηκε με συντριπτική πλειοψηφία, η αρχιτέκτονας, Ολυμπία Λόη, η οποία δήλωσε «τα τελευταία χρόνια η παράταξή μας ανέδειξε τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά τα θέματα των συναδέλφων που προσπαθούν να εργαστούν σ’ ένα δυσμενές και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Αγωνιστήκαμε για την προστασία της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, του φυσικού και δομημένου χώρου και διεκδικήσαμε ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου μας. Η ανάδειξη της παράταξής μας σε πρώτη δύναμη στη Δυτική Ελλάδα αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλαμε και ταυτόχρονα, αναδεικνύει την ευθύνη που έχουμε για την υπεράσπιση του χώρου μας και των νέων συναδέλφων μας».

Η κα Λόη πρόσθεσε επίσης, πως «σε ό,τι αφορά τη Δυτική Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες περιοχές, η έλλειψη αρχιτεκτονικών διαγωνισμών και η συνεχής υποβάθμιση του δημόσιου χώρου στερεί από την περιοχή οικονομικά οφέλη αλλά και ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας. Ευχαριστώ από καρδιάς τους συναδέλφους που στήριξαν την προσπάθειά μας και μας τίμησαν με την ψήφο τους».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα