Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επίσκεψη Φώφης Γεννηματά στην πυρόπληκτη Δυτική Αιγιάλεια- Έργα πρόληψης και άμεσης αντιμετώπισης ζήτησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Την ανάγκη προώθησης μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας, σε εθνικό επίπεδο, που θα θεσμοθετεί την πρόληψη ως το σπουδαιότερο στοιχείο στο ζήτημα αντιμετώπισης καταστροφών από πυρκαγιές, ανέδειξε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κα Φώφη Γεννηματά και τον πρ. Πρωθυπουργό και βουλευτή Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργο Παπανδρέου, στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου του κινήματος στην Αιγιάλεια. 

Ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων, πως η γραφειοκρατία δεν μπορεί να είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή και την προστασία των περιουσιών αλλά και δεν μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη και την πρόοδο της κοινωνίας, ζητώντας από την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ να συμβάλει στην ικανοποίηση των αιτημάτων του Δήμου για τις απαραίτητες βελτιώσεις υποδομών, διανοίξεις δρόμων διαφυγής (με κύριο παράδειγμα την παραλιακή οδό Λαμπιρίου-Ακονιάς) και άλλες παρεμβάσεις. Η κα Γεννηματά άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις του δημάρχου και υποσχέθηκε κάθε δυνατή πολιτική πίεση, ώστε να υπάρξει αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών σε συγκεκριμένο «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα, συμφωνώντας παράλληλα στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση έργων πρόληψης ανάλογων καταστάσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρ. Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, ενώ το λόγο έλαβαν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας κ. Γιώργος Ντίνος, καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών τους παρατάξεων κ.κ. Χρήστος Γούτος, Βασιλική Ψυχράμη και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος αλλά και ο πρόεδρος της Κοινότητας Καμαρών κ. Παναγιώτης Περλέγκας.

Μετά από τη σύσκεψη, η κα Γεννηματά, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Αιγιαλείας και συνεργάτες τους, πραγματοποίησε αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement