Connect with us

Ελλάδα

Όπως πρέπει

Published

on

 

Έχουμε γράψει – και ασκήσει κριτική – αρκετές φορές στον Αλέξη Τσίπρα και (κυρίως) σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις τους που δεν άρμοζαν στις συνθήκες ή που αποσκοπούσαν μόνο σε κάποιες πρόσκαιρες πολιτικές εντυπώσεις.

Αυτή τη φορά όμως πρέπει να αναφέρουμε ότι τα μηνύματα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την ώρα των μεγάλων πυρκαγιών στη Βαρυμπόμπη, την Εύβοια και αλλού, ήσαν αυτά που ταιριάζουν στο προφίλ ενός πολιτικού αρχηγού, δείχνοντας στάση ευθύνης. Το πρώτο μήνυμα του κ. Τσίπρα, προχθές το απόγευμα, ήταν: «Τούτες τις δύσκολες ώρες κύριο μέλημα όλων μας να περιοριστεί η καταστροφή, μα πάνω από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με τη φωτιά και την αμέριστη αλληλεγγύη μου στους πολίτες που δοκιμάζονται». Και χθες τα ξημερώματα ακολούθησε ένα νέο μήνυμα: «Αυτή την εφιαλτική νύχτα είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που ξενυχτούν αγωνιώντας για τις περιουσίες τους. Στη Βαρυμπόμπη, στην Εύβοια, στη Μεσσηνία.

Δύναμη, κουράγιο, αλληλεγγύη». Έτσι πρέπει… Την ώρα της μάχης (και της καταστροφής) δεν υπάρχει χώρος για πολιτική αντιπαράθεση. Αυτή θα έρθει στην ώρα της…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement