Connect with us

Μαγειρική

Ριζότο με γαρίδες, πιπεριές, ντομάτες, αμύγδαλα και φουντούκια

Published

on

   

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για το ριζότο

350γρ. ρύζι αρμπόριο

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο

12 γαρίδες Νο2

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

1 δόση κρόκο Κοζάνης

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 κουτ. σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα

2 κουτ. σούπας φουντούκια χοντροκομμένα

2 πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες

2 ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος, τα εντόσθια και το κεφάλι τους. Αφήνετε μόνο την ουρά τους. Σοτάρετε στο λάδι το σκόρδο, τα φουντούκια και τα αμύγδαλα. Προσθέτετε τις πιπεριές και τις τομάτες, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 7 λεπτά. Σβήνετε με το ξίδι και αφήνετε τη σάλτσα στην άκρη. Ζεσταίνετε το λάδι ή το βούτυρο και σοτάρετε τις καθαρισμένες γαρίδες, να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις διατηρείτε ζεστές. Στο ίδιο λάδι, σοτάρετε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τον κρόκο Κοζάνης. Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς να γυαλίσει. Ρίχνετε λίγο-λίγο το ζεστό ζωμό σε δόσεις. Κάθε φορά θα ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα να τον απορροφάει το ρύζι πριν ρίξετε την επόμενη δόση ζωμού. Συνεχίζετε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι «αλ ντέντε», με τον κόκκο να «κρατάει» λίγο στο κέντρο. Όταν βράσει και χυλώσει, προσθέτετε τη σάλτσα, ανακατεύετε προσεκτικά και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Γαρνίρετε με τις γαρίδες, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement