Χωρίς κατηγορία
Κολοκύθια παπουτσάκια
Υλικά (για 4 άτομα)
2 κιλά κολοκύθια μέτρια
½ φλιτζάνι λάδι και λίγο ακόμα για το άλειμμα
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο, τηνιακό ή κεφαλοτύρι
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε τα κολοκύθια και αφαιρείτε το πάνω και το κάτω μέρος τους. Τα κόβετε κατά μήκος στη μέση, τα ζεματάτε και τα στραγγίζετε προσεκτικά για να μη σπάσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και μετά αφαιρείτε την ψίχα τους. Αλέθετε την ψίχα των κολοκυθιών. Σε βαθύ τηγάνι μαραίνετε τα κρεμμύδια με το λάδι. Προσθέτετε την αλεσμένη ψίχα των κολοκυθιών και αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ζωηρά. Αναμιγνύετε το κορνφλάουρ με το γάλα και το ρίχνετε στο τηγάνι ταράζοντάς το με ξύλινη κουτάλα να πήξει ελαφρά. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και, όταν κρυώσει λίγο, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και λαδώνετε ένα ταψί. Γεμίζετε τα κολοκύθια με το μίγμα που φτιάξατε και τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε για 45 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. Σερβίρονται κρύα ή ζεστά.