Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΊ ΑΓΏΝΕΣ 2020!- Του Νίκου Σουγλέρη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΏ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αυτούς τους Ολυμπιακούς αγώνες 2020 που γίνονται στο Τόκιο της Ιαπωνίας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Οι αγώνες που διεξάγονται ένα χρόνο μετά γιατί είχαν ματαιωθει λόγω της πανδημίας ολοκληρώνονται την Κυριακή 8 Αύγουστου και μάλιστα γίνονται χωρίς θεατές.

Οι αγώνες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μάλιστα σε πολλά αγωνίσματα με πολλά ρεκόρ και καλές επιδόσεις.

Η χώρα μας μέχρι τώρα έχει κάνει μια αξιοπρεπή παρουσία αφού έχει κατακτήσει τρία μετάλλια δύο Χρύσα και ένα χάλκινο. Χρυσές πρωτιές είχαμε με τον Γρεβενιωτη αθλητή Μίλτο Τεντόγλου με επίδοση 8.41 και τον Γιαννιώτη αθλητή φοιτητής της ιατρικής Γιάννης Ντουσκος στην ιστιοπλοϊα και τον ολυμπιονίκη μας στην Ενοργανικη γυμναστική Λευτέρη Πετρουνια ένα χάλκινο στους κρίκους. Ως Έλλην και σε αυτούς τους Ολυμπιακούς αγώνες δυνατό ήταν το συναίσθημα αφού η χώρας μας παρελασε πρώτη με την Ελληνική σημαία να μπαίνει στο στάδιο με σημαιοφόρο την πρωταθλήτρια μας Άννα Κορακακη. Όπως και η σκέψη πολλών οι ολυμπιακοί αγώνες να διεξάγονται μόνιμα στην χώρα μας. Οι λόγοι που συζητούν τα μέλη της ΔΟΕ είναι πολλοί με πρώτον τα κέρδη που είναι ανύπαρκτα στις πόλεις που τους φιλοξενούν Όλες οι χώρες μετά το τέλος των αγώνων έτσι και η Ελλάδα το 2004 δεν είχε καν κέρδη. Μόνο η μεγάλη προβολή της χώρας λίγα χρήματα από τον τουρισμό κύρος και τις υποδομές που οι περισσότερες όπως απεδειχθει εκ των υστέρων είναι άχρηστες και αναξιωποιητες 17 χρόνια μετά. Τα τελευταία χρόνια ακούμε διαβάζουμε γράφεται ότι οι ολυμπιακοί αγώνες δεν έχουν καμία σχέση με την ολυμπιακή ιδέα και την συναδελφωση των λαών. Αλλά έχουν καταντήσει καθαρή κερδοσκοπία ιδιωτών σε βάρος των διοργανωτριων πόλεων και των δέκα χιλιάδων αθλητών που συμμετέχουν. Για πολλούς και διάφορους λόγους λοιπόν οι άνθρωποι της ΕΟΑ μελετούν και ξαναμελετουν την διεξαγωγή των αγώνων στην  χώρα μας αφού είναι ασφαλής αφού, η δράση των τρομοκρατικων οργανώσεων είναι μικρή έως ανύπαρκτη.Ευνοϊκές είναι ακόμα οι κλιματιστικες συνθήκες που θεωρούνται οι καταλληλοτερες για την τέλεση των ολυμπιακών αγώνων. Θυμίζω ότι ο πρώην πρωθυπουργός κ Κώστας Καραμανλής έχει δημιουργήσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών προτείνοντας την μόνιμη διοργανώσει των αγώνων στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Θεωρώ σκόπιμο ότι ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με το διεθνές κύρος που διαθέτει θα μπορούσε να επαναφέρει την πρόταση προσαρμοσμενη στις σήμερινες συνθήκες οι αγώνες να γίνονται πάντα και κάθε τέσσερα χρόνια στην πατρίδα μας.

 

Άρθρα-Συνεργασίες

Στη Βουλή η ναυμαχία της φρεγάτας και άλλα!- Του Αρκά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

– Στην Βουλή έγινε η εντυπωσιακή ναυμαχία της φρεγάτας. Κυριάκος και Αλέξης πέταγαν τις λεκτικο-ρουκέτες εδάφους – αέρος.

– Ο νεαρός Αυστριακός πρωθυπουργός, εάν είχε αυτοδυναμία δεν θα έφευγε από την γοητευτική εξουσία.

– Αυστηρό τελεσίγραφο από τον Αρχιεπίσκοπο. Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα, δεν έχει θέση μέσα στην εκκλησία. Και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.

– Προσοχή στις προεκλογικές υποστηρικτικές δηλώσεις κομματικών στελεχών και οπαδών. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει πριν φθάσει στην υπεύθυνη και αδιάψευστη, για την εκλογική κάλπη.

– Όπου πέρασε ο «Μπάλλος» τα έκανε γυαλιά καρφιά. Τα καμένα βουνά δεν κράτησαν τα νερά.

– Ζωντάνεψαν τα πανεπιστήμια. Η διά ζώσης διδασκαλία έφερε αισιοδοξία και φοιτητικά χαμόγελα.Προσοχή στα μέτρα γιατί ο κορωνοϊός προσπαθεί να μπει στην αίθουσα και αυτός χωρίς πιστοποιητικό.

– Το μαχητικό «όχι» στην εκπαιδευτική αξιολόγηση συνεχίζεται. Θα το γιορτάσουμε μαζί με το «όχι» του 1940.

– ΕΒΟ, σταφίδα και φυσιοθεραπεία, τα κυρίαρχα αιγιαλιώτικα αιτήματα, μαχητικής διαμαρτυρίας.

– Ο Κυθήρων και ο Αιτωλίας σε ιερή απολογία για κορωνο-απειθαρχία.

Δύσκολος ο ρόλος του πόρτο-εμβόλιο-ελεγκτή.

– Μετά την ελληνο-γαλλική συμμαχία, πακέτο και η ελληνο-αμερικανική. Δύο συμπληγάδες πέτρες για τον Σουλτάνο.

– Το πετρέλαιο θέρμανσης τραβάει την ανηφόρα. Θα αναβιώσουν τα παραδοσιακά μαγκάλια.

– Μπλακ άουτ στο internet. Όλοι με το κινητό στο χέρι, από πρωίας μέχρι νυκτός.

– Σαν κεραυνός εν αιθρία της Φώφης η υγεία. Σύντροφοι και αντίπαλοι της εύχονται να ξεπεράσει σύντομα την ταλαιπωρία. Και όλοι μαζί να την υποδεχθούν στην Βουλή.

– Στο ΚΙΝΑΛ θα ανατραπούν πολλά, πολλή υπομονή.

 

 

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Αν… πέσουν οι διακόπτες

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Είχαμε γράψει πριν λίγες μέρες για την άποψη που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος σχετικά με την ενεργειακή κρίση και την άποψή του ότι πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες, καθώς η Ευρώπη βιάστηκε να «φύγει» από τα ορυκτά καύσιμα χωρίς να έχει τις υποδομές και τις «αποθήκες» για άλλες μορφές ενέργειας.

Εάν λοιπόν η ενεργειακή κρίση αποδειχτεί κάτι σαν τα… κύματα του κορωνοϊού, τότε μάλλον δεν έχουμε αντιληφθεί πλήρως την έκταση του προβλήματος που μπορεί να δημιουργηθεί.

Διότι, ένα ή δύο «κύματα» ενεργειακής κρίσης ίσως μπορούμε να το αντέξουμε. Μετά όμως θα αρχίσουν τα πολύ σοβαρά προβλήματα. Και το κυριότερο ίσως, τουλάχιστον για τον πολύ κόσμο, θα είναι η διατροφική κρίση που θα επέλθει λόγω της κατακόρυφης αύξησης τιμών των αγροτοδιατροφικών προϊόντων. Επίσης, στις χώρες με ισχυρή βιομηχανική παραγωγή, οι αλλεπάλληλες ενεργειακές κρίσεις θα δημιουργήσουν ένα νέο κύμα ισχυρής ανεργίας και μεγάλες κοινωνικές αναστατώσεις. Ούτε καν στα επιτελεία της Ε.Ε. δεν έχουν σκεφθεί ακόμα μάλλον το εύρος και το βάθος των επιπτώσεων ορισμένων αλλεπαλλήλων ενεργειακών κρίσεων και τώρα, που ήδη ζούμε την πρώτη ενεργειακή κρίση μετά από πολλά χρόνια, είναι καιρός να σκεφθούν καλά και να πάρουν σημαντικές αποφάσεις. Αποφάσεις, που δεν θα ανακουφίσουν απλώς τα συμπτώματα, αλλά θα διασφαλίσουν το μέλλον. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με δύο τρόπους: Είτε «όπισθεν» στην ενεργειακή μετάβαση και αξιοποίηση των ορυκτών καυσίμων, είτε μεγάλες επενδύσεις στις μορφές ενέργειας από ΑΠΕ προκειμένου η Ευρώπη να καταστεί ενεργειακή δυνατή και αυτοδύναμη.

Είναι δεδομένο πως οι επενδύσεις που απαιτούνται είναι… ιλιγγιώδεις. Αλλά η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να το κάνει, αρκεί να προχωρήσει με πολύ πιο γρήγορα και θαρραλέα βήματα. Διαφορετικά, ας βρεθεί μια καλή ισορροπία μεταξύ της «κακής» (ορυκτά) και «καλής» (ΑΠΕ) ενέργειας. Γιατί… εάν πέσουν οι διακόπτες στον σύγχρονο πολιτισμό μας, τότε η επόμενη μέρα θα είναι πολύ διαφορετική. Για την ακρίβεια, θα είναι μια μέρα που δεν θα θέλει να τη δει κανείς!

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Ή αλλάζουμε ή… βουλιάζουμε!

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κλιματική αλλαγή (ή «κρίση») είναι εδώ.  Και συνοψίζεται στην ολοένα και πιο συχνή εμφάνιση, εντόνων ή και ακραίων καιρικών φαινομένων. Φαινόμενα, που φυσικά δεν πλήττουν μόνο την Ελλάδα. Θυμηθείτε τις πρωτόγνωρες πλημμύρες στη Γερμανία, τον περασμένο Ιούλιο. Ή τις τεράστιες πυρκαγιές σε όλη τη μεσογειακή λεκάνη, το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Είμαστε αντιμέτωποι λοιπόν με μία διαφορετική πραγματικότητα. Και γι’ αυτό τον λόγο δεν υπάρχει χώρος για άλλες δικαιολογίες και καθυστερήσεις.

Κανένας δεν ζητάει από καμία κυβέρνηση ή περιφέρεια ή δήμο, να τα βάλει με τη φύση. Είναι η ώρα όμως, να ζητήσουμε από κάθε εξουσία τα αυτονόητα: Σωστά και ολοκληρωμένα έργα. Καθαρισμένα φρεάτια. Καθαρά και οριοθετημένα ποτάμια.

Είναι η ώρα να απαιτήσουμε την επιδιόρθωση των κακοτεχνιών και την εύρεση των υπευθύνων.

Ζούμε σε μία χώρα όπου εκεί που τελειώνει το ένα συνεργείο να σκάβει, αρχίζει το άλλο. Όπου ο καθένας κλείνει έναν δρόμο ή καταλαμβάνει ένα πεζοδρόμιο «για να κάνει τη δουλειά του». Που είναι λοιπόν η Τοπική Αυτοδιοίκηση; Που είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες και το κράτος;

Γιατί εξακολουθούμε να ζούμε σε μία παράλογη πραγματικότητα στην Πάτρα, όπου από τη  μία δεν αντιμετωπίζεται το φαινόμενο περιοχών κάτω από το ύψος της θάλασσας και από την άλλη απαγορεύεται η αποκατάσταση των φθορών στους παραλιακούς δρόμους; Ας βάλουν επιτέλους όλοι οι υπεύθυνοι μια τάξη στο χάος που κακώς έχει δημιουργηθεί και κάκιστα ανεχόμαστε. Θα είναι ένα πρώτο βήμα. Γιατί το επόμενο και πιο μεγάλο βήμα είναι να δομήσουμε πιο ανθεκτικές πόλεις. Ακόμα και αν χρειαστεί να… γκρεμίσουμε. Η Ελλάδα, όπως (οικο)δομήθηκε μετά το τέλος του β’ παγκοσμίου πολέμου, είναι μια χώρα που… πρέπει να αλλάξει για να μην βουλιάξει!

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα