Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλειστή η Καλογριά αυτό το Σαββατοκύριακο- Δείτε που απαγορεύεται η διέλευση στην Πάτρα

Πλήρης και καθολική απαγόρευση διέλευσης και παραμονής σε δάση και άλση μέχρι τη Δευτέρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η απαγόρευση διέλευσης και παραμονής σε άλση και δάση μέχρι την προσεχή Δευτέρα, σημαίνει ότι αυτό το Σαββατοκύριακο, οι δημοφιλείς παραλίες στην Καλογριά και στο Γιανισκάρι, θα είναι… απροσπέλαστες για τους πολίτες, όπως και η πρόσβαση προς Κουνουπέλι.

Ήδη, αστυνομικές δυνάμεις από χθες το πρωί απέκλεισαν την πρόσβαση στο δάσος της Στροφιλιάς από τις θέσεις Δέντρο και Γεφυράκι καθώς και την πρόσβαση προς Κουνουπέλι από την Αγριλίτσα.

Επίσης, απαγορεύεται η πρόσβαση στο Γιανισκάρι, στο Κομποβούνι από Κόμη και Μιτόπολη και πάνω αλλά και η κίνηση από Φιλοκάλι, Μαρίτσα, Αγ. Νικόλαο Σπάτα και πάνω για την προστασία του δάσους της Μόβρης.

Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Σημειώνεται πως σύμφωνα με επείγουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως «απαγορεύεται στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε περιοχές NATURA, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών. Η απαγόρευση θα ισχύει από σήμερα (6/Αυγούστου) μέχρι τη Δευτέρα 9 Αυγούστου και ώρα 6 το απόγευμα. Σημειώνεται ότι για κάθε παράβαση αυτής της απόφασης προβλέπεται επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 1.000 ευρώ.

ΜΥΛΩΝΑΣ: «ΑΣ ΣΤΕΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ»

Έκκληση προς τους δημότες της Δυτικής Αχαίας αλλά και τους επισκέπτες να ακολουθήσουν την σχετική απαγόρευση και να αποφύγουν τις επισκέψεις για μπάνιο στην Καλογριά, στο Γιανισκάρι και στο Κουνουπέλι απηύθυνε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς. Η πλήρης δήλωση του Δημάρχου έχει ως εξής: «Οι τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα, αλλά και οι ανησυχίες για όσες ενδέχεται να προκληθούν τις επόμενες ημέρες, οδήγησαν σε σχετικές απαγορεύσεις. Όπως είναι γνωστό απαγορεύτηκε η πρόσβαση στις παραλίες της Καλογριάς, στο Γιανισκάρι και στο Κουνουπέλι για λόγους προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων που βρίσκονται εκεί.

Απευθύνω έκκληση προς όλους, συνδημότες και επισκέπτες. Ας τηρήσουμε αυτήν την απαγόρευση. Ας στερηθούμε για λίγες ημέρες αυτές τις υπέροχες παραλίες, αυτές τις εξαίρετες θάλασσες. Ας λάβουμε υπ’ όψιν ότι το 90% των δασικών πυρκαγιών οφείλονται σε ανθρώπινες δραστηριότητες κατανοούμε τη σκοπιμότητα του μέτρου. Αυτήν τη στιγμή προέχει η προστασία των δασικών μας οικοσυστημάτων, τόσο των παραλιακών όσο και των ορεινών και ημιορεινών. Θέλω να πιστεύω ότι η έκκλησή μου θα βρει ανταπόκριση και ευχαριστώ εκ των προτέρων γι’ αυτό».

ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στην περιοχή του Δήμου Πατρέων, με βάση την ΠΝΠ, απαγορεύεται η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή στα εξής σημεία:

– Δασύλλιο Πάτρας.

– Γηροκομείο.

– Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας Από Γήπεδο και άνω  και Από Δεξαμενή και άνω.

– Δάσος Καμινίων – Βραχνεΐκων.

– Πευκοδάσος Κεφαλόβρυσου Κρήνης (Δασικό οδικό δίκτυο και αντιπυρικές ζώνες).

– Από Άγιο Κωνσταντίνο προς Ιερά Μονή Ομπλού (Κρήνη).

– Δάσος Καρκαλός Άνω Καστριτσίου σε θέσεις Μοχλός – Χάραδρος – Πασχαλιάνοι – Αγ. Παρασκευή – Γεφύρι Σώφαινας – Μοχλός.

– Ιππικός Όμιλος Πλατανιού έως Aνω Καστρίτσι.

– Δρέπανο – Άγιος Γεώργιος – Ανεμοδούρι (Καϊμακά).

Και σε όλα τα δάση, τα άλση και τις δασικές περιοχές του Δήμου Πατρέων.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement