Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Φωτιές στην Αττική: Πολυτελή βαν ρίχνονται στη μάχη κατά της πύρινης λαίλαπας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τις πρώτες ώρες της τιτάνιας μάχης ενάντια στην πύρινη κόλαση, που μαίνεται εδώ και μέρες, απειλώντας ζωές, περιουσίες, καίγοντας εκτάσεις γης, ο εθελοντισμός αναδείχθηκε καθοριστικής σημασίας ζήτημα. Η έννοια της υπέρβασης και της αυταπάρνησης αποδείχθηκε πως χαρακτηρίζει τον αγώνα όσων συμμετέχουν στον περιορισμό του πύρινου μετώπου.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των τελευταίων ημερών και οι Δημήτρης Κωσταβάρας και Τάσος Ζαχαρόπουλος, μέλη του Πανελληνιου Σωματείου Εκμίσθωσης Επιβατικών Ι. Χ με οδηγούς βαν που διατίθενται κυριως από ξενοδοχειακές μονάδες προκειμένου να εξυπηρετούν τουρίστες κι οχι μόνο. Ο Δημήτρης Κωσταβαρας, δεν έχασε λεπτό, όπως δηλώνει στο protothema.gr, όταν η σύζυγός του άκουσε στην τηλεόραση τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος να απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

Λόγω του τρομακτικού εύρους του πύρινου μετώπου, τα πυροσβεστικά οχήματα δεν επαρκούν ώστε οι πυροσβέστες να μεταφέρονται στην αλλαγή της βάρδιας, στα σημεία όπου καίουν οι φλόγες. Έθεσε τον εαυτό του και το πολυτελες όχημα του στη διάθεση της Πυροσβεστικής, διευκολυνοντας στις μετακινήσεις τους από και προς τα σημεία που πέρασε η πύρινη λαίλαπα. Ο κ. Κωσταβαρας ξεχώρισε την ευγένεια, τον δυναμισμό και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών κι εγινε αυτόπτης μαρτυρας των συγκλονιστικων προσπαθειων τους.

van__2_
van__3_

«Ορισμένοι μέσα στο πυρακτωμένο σκηνικό και στην κόπωση φροντίζουν ακόμη και να μην λερώσουν τα πολυτελή βαν», λεει ο ίδιος στο protothema.gr. Εντυπωσίασε τον κ. Κωσταβάρα πυροσβέστης που ενώ καιγόταν το σπίτι του στην Εύβοια συνέχισε με την ίδια ενέργεια να προσπαθεί για την κατάσβεση της φωτιάς στην Αττική.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα βαν διατίθενται για την ενίσχυση του έργου των πυροσβεστών σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Σταμάτα, στις περιοχές όπου τις τελευταίες ώρες η ανάφλεξη πήρε δραματικές διατάσεις. “Το δικό μου βαν εφυγε από το 9ο Πυροσβεστικό Σώμα στο ολυμπιακό στάδιο μαζι με τους πυροσβεστες και τους μεταφεραμε χθες στη Σταμάτα. Αυριο θα ξαναπάμε” προσθέτει ο συνάδελφος του, Τάσος Ζαχαροπουλος.

Εκείνο που επισημαίνει, πάντως, ο κ. Κωσταβάρας είναι το γεγονός ότι ο σύνδεσμος οδηγών ταξί και λεωφορείων δεν φάνηκε να ανταποκρίνεται στην έκκληση για διάθεση οχημάτων. Αντίθετα, όπως λέει, ανέμεναν την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

και την ταυτόχρονη έγκριση ειδικού προγράμματος χρηματοδότησης.

«Τα κρατικά λεωφορεία κολλούσαν στην ασφάλεια των οδηγών», προσθέτει ο κ.Κωσταβάρας. Απαντώντας για το θέμα διάθεσης ταξί, ο Κώστας Δήμος, αντιπρόεδρος συνδικάτου αυτοκινητιστών ταξί Αττικής, τόνισε ότι εάν είχε υποπέσει στην αντίληψή του το αίτημα θα απαντούσε θετικά, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί, Σεραφείμ Κασιδιάρης, είπε στο protothema.gr, ότι θα διερευνήσει το ζήτημα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement